Resimdeki efekti neyle/nasıl verebilirim ? Yardım..

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Bir resmin orijinalinin olması o resmin çizim olmadığı anlamına gelmez....
Birçok çizim zaten orijinali var olduğu için yapılır.
Zaten tepede kocaman "Alexander Rybak" yazıyor. Resmin kimin resmi olduğu apaçık ortada :)
Görsel Alman Sanatçı Luise Schröder tarafından yapılmış bir illustrasyon çalışmasıdır.
Tek tuşla bu görseli yapan bir sanatçının "bunu ben yaptım" diyerek altına imzasını atması saçma tuhaf ve saçma olurdu zaten....
Tek tuşla bu resim ortaya çıkmış olsaydı emin olun birçok arkadaşımız zaten tek bir tuşa basarak size yardımcı olur ve görseli de buraya yüklerdi.
Aşağıda trace ile illustrasyonun farkını gösteren 2 görsel yüklüyorum. Resimleri incelediğimizde Trace ile alakası olmadığını görüyoruz. Trace başka illustrasyon bambaşka birşeydir.
İllüstrasyon sanatı kendi başına bir olaydır ve tek tuşa sığmayacak kadar büyük bir alandır. Trace ile karıştırmayalım. Tabii bu alanda uğraş verenler bilir önemini.
İnternet üzerinden illustrasyon nedir, teknikleri, dijital çizim dersleri vs gibi konuları inceleyebilirsiniz sayın www2.
Kolay gelsin.

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Tepki
14
Ay alemsiniz valla kalkıp benim gönderdiğim fotoğrafa trace mi uyguladınız yazmayayım dedim ama pes. O fotoğrafın rezilasyonu kaç ki trace uyguladınız ona. Rezilasyonu düşük resme uyguladığınız trace ile yüksek resme uyguladığınız trace arasında dağlar kadar fark olur.

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
@www2
Rica ederim sayın www2.
Yardımcı olduysam ne mutlu.

www2

Üye
Tepki
0
indirip kurdum ilustratoru trace uyguladım ama elde edemedim aynı sonucu :S daha açık yardımcı olabilirmsiniz

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
@www2
Sayın www2 açıklamamı iyi okuduysanız bu işlemin TRACE olmadığını zaten söylemiştim. Trace görseli vektör hale getirir fakat illustrasyon yapmaz. Illustrasyon bambaşka bir sanat dalıdır ve tek tuşluk bir olay değildir. Olsa idi bunca illustrasyon sanatçılarına "SANATÇI" denmezdi...
Bu görselin orijinali klavuz olarak alınıp illustrasyon tekniği ile çizim yapılmıştır. Eğer öğrenmek istiyorsanız daha önce de belirttiğim gibi sitemizde ve internette illustrasyon nedir, nasıl yapılır başlıklı konuları incelemenizi öneririm.
Kolay gelsin.

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Tepki
14
@www2

O fotoğrafla aynı sonucu elde edemezsiniz rezilasyonu düşük olduğu için, fotoğrafın rezilasyonunun yüksek olması lazım. Tabii trace uyguladıktan sonrada ufak tefek düzeltmeler yapmanız gerek. Ama anladığım kadarıyla istediğiniz şeyi aşağı yukarı trace ile elde edersiniz. En çok onunla yaklaşırsınız. Yada oturup çizeceksiniz.

Erkan Nehir

Uzman Üye
Tepki
53
@www2
Dilersen sana bir link vereyim fikir vermesi açısından. Corel draw ile yapılmış bir illustrasyon örneği var. İlk mesajımda da belirttiğim gibi bu çizim de bu şekilde yapılmıştır. Trace ile alakası yoktur. Tabii yeni başladığın için bilmemen normal. Mühim olan birşeyleri geç de olsa öğrenmek ve insanları yanlış yönlendirmemek. Linkten yapım şekli konusunda bilgi sahibi olabilirsin. Tabii bol bol pratik şart. Zamanla çok güzel çalışmalar çıkaracağına eminim.
Ve bu videonun illustrasyon nedir öğrenmek isteyen arkadaşlara da yardımcı olacağı kanısındayım.
Şimdiden kolay gelsin.

>>Link<<

www2

Üye
Tepki
0
erkan bey inceledim ancak çok hızlı yapıyor ve bilmeyen birinin görüp yapması imkansız sanrım olmayacak gibi yinede saolun

Yukarı Alt