resimlerin arka fonunu değiştirmek

Kayıt
15 Kasım 2008
Mesaj
321
Tepki
10
Faydalı bir paylaşım..Teşekkürler...
 
Kayıt
25 Kasım 2008
Mesaj
11
Tepki
0
emekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar corelde grafik konusunda sıkıntım yok ama resimlerde takılıyorum sizin taktiklerinizle bunu yaptım sanırım oldu
 
Kayıt
21 Aralık 2008
Mesaj
76
Tepki
0
anlatımlar güzelde yinede arkadaşımızın istediği bu değil cam bir objenin arka fonunu değiştirmek o kadarda kolay değil bu işlemi corel de yapamazsınız photoshop yada photopaint'de yapabilirisiniz oda bilgi ister

Cam eşyayı başka zemine taşıma​


yukarıdaki görseldeki güllerin ve zeminin renginin değiştirilmesi, ve cam vazonun da değişen zeminle uyumlu olması. Diğer bir deyişle, vazonun transparanlığının korunması...


vazonun saydamlığını oluşturmak. Bu sayede sadece tahta zeminin rengini değiştirmekle yetinmeyip, tamamen farklı zeminler de kullanabilelim.
Uyarı : Bu yazı, temel Photoshop bilgisine ve araçlarına aşinalık gerektirmektedir.

Önce vazoyu, ayrı bir layer yapmakla başlayalım. Vazomuz, ayrı bir layer'a çıksın. Şimdi görselimiz şu halde:

kullanacağımız zemin

Vazonun içindeki kahverengi tonlar silinecek ve bu sayede arkası gözükecek. Teoride, işin tanımı işte bu kadar basit.
Gelelim pratiğe. bu iş için Layer Mask kullanın. Vazo layer'ımıza bir maske ekleyelim. (add layer mask)

Layer Mask'lar siyah beyaz ortamlardır ve çalışma prensipleri şu şekildedir :
  • Siyah olan yerler silinir.
  • Beyaz olan yerler korunur.
  • Gri tonları da şeffaflığın derecelerini oluşturur.
Şimdi, yukarıdaki bilgiler doğrultusunda, bu görsele eklediğimiz Layer Mask'ın nasıl olması gerektiğini bir öngörelim. Bunu yapmaya gerek yok gerçi, direkt uygulamaya başlayabiliriz, ama yine de yapılacak işi önce zihinde planlamak iyidir. Bilgisayardan yavaştır, ama iyidir.

Yapraklar, dallar, vazonun dip kısmı, ışık yansımaları, vazonun boğaz kısmındaki parıltı, kısaca kahverengi olmayan her yerin korunması (beyaz) lazım. Ve tam tersi olarak, bu görseldeki kahverengi tonlarına sahip her bir pikselin silinmesi (siyah) lazım.
Ama ne kadar silinmeleri gerekir? Elbette göz zevkinize göre.
Yaptığım değişik yoğunluk denemeleri ardından aşağıdaki maskenin uygun yoğunluğa sahip olduğunu gördüm :


  • Önce, arka plana hemen masayı koyduysanız, şimdilik görünmez yapın , çünkü renk seçeceğiz.
  • Maskede değil, vazoda olduğunuzdan emin olun . (Maske penceresine tıklarsanız, maskeye işlem yaparsınız. Maske sayfasını görmek için, maske penceresine ALT tuşu ile tıklamanız yeterli.)
  • Ctrl + 0 ile görsele iyice yaklaşın ve Select – Color Range 'e gelin.
  • Fuzziness 'i 40 yapın. Shift tuşuna basılı tutarak, vazodaki tüm kahverengi tonlarına tıklayın. Şişenin dibindeki mor alan dahil. Yansımaları seçmemeye dikkat etin.
  • Küçük siyah ekranda, seçilmemiş başka kahverengi tonu olmadığına kanaat getirirseniz onaylayın.

  • Ctrl + Alt + D ile 1 miktar Feather verin.
  • Ctrl + H ile seçili alanı gizleyin; öyle bıcır bıcır ederek, görüşümüzü engellemesin.
  • Maske penceresine tıklayın.
  • Shift + F5 ile Fill menüsüne gelin. Contents 'den Siyah 'ı seçin. Mode : Normal kalsın. Opacity 'e 60 değerini verin ve onaylayın.

  • Şimdi masayı tekrar görünür kılın.
  • Ctrl + D ile seçililiği giderin. Gizlemiştik hani.
  • Maskede işimiz bitti. Vazonun penceresine tıklayın.
  • Filter – Sharpen – Unsharp Mask' a gelin, ki vazonun vazo olduğu belli olsun. Göze hoş görünen bir değer verin. Mesela benim örneğimde 100 , 2 ve 1 değerleri gayet iyi bir sonuç verdi.

    Not : Bu menü penceresinde gösterilen vazoda saydamlık gözükmez, önemsemeyin.

Öne biraz gölge, arkaya da yeşillik atınca, işte böyle bir şey çıkıyor ortaya

Hepsi bu kadar. Daha koyu bir cam tonu isterseniz, 60 verdiğimiz Opacity değerini 50 , 40 , hatta 30 yapabilirsiniz. Ya da vazonun maskesine Brush ile dalabilirsiniz


ALINTIDIR...
 

AhmetDemir

Üye
Kayıt
11 Temmuz 2008
Mesaj
16
Tepki
0
@Zülfü YILDIZ


arkadaslar son zamanlarda grafiker arkadaslarda bu tarz dekupe yapmak sanırım moda oldu bakın her işin kendine ozgu bir programı var soz gelimi word documanında nasıl bir resme çeşitli efektler veremiyorsak bu tarz işleri corelde yapmak size hem zaman kaybettirir hem calısmalarınızda problem yasama durumunuz ortaya cıkar çünkü corel import ettiğiniz bir resmi default olarak embedler freehand kullanmıs olan arkadaslar daha iyi bilecektir frehandde yapmıs oldugumuz calısmayı filmciye gotururken collect for output yapar resimleride tasımak zorunda kalırdık corel bizi bu dertten kurtarıyor kurtarmasına ama bu seferde bunun sonucu olarak dosya boyutumuz şişiyor birde ustune bunu yaptıkmı varın sonucları siz dusunun corelde değil ama freehand dosyasında yasamıştım hazır gelen bir ajandanın montajını yaptım saolsun hazırlayan grafiker arkadas dekupeleri bu şekilde yapmış ve emin olun filmci bile isyan etmişti dosyayı acarken sozu cok fazla uzattım sanırım ozellikle bu işe yeni baslayanlara tavsiyem photoshop programını ogrenin arkadaslar ve resimle ilgili işlerinizi burada halledin her zaman savundugum bişey var bir işin cabuk olmasından ziyade dogru olması onemlidir cunku gercekten bu işte hata kabul edebilirlik yok yaptıgınız yanlısta hem zaman hem malzeme en onemliside emeğiniz çöp olup gidiyor herkese mutlu, sağlıklı ve başarılı yıllar dilerim.....
 
Kayıt
25 Kasım 2008
Mesaj
11
Tepki
0
güzel anlatmışsınız arkadaşlar ama bu saatten sonra photoshop öğrenmek imkansız gibi geliyo valla. ilk pc gördüğümde 25 yaşındaydım işim gereği coreli öğrendim corel 2 ile başladık şimdi 14 kullanıyorum onun bile bazı özellikleri bilmezken başka program öğrenmek hem zor hemde zaman ister, yinede anlatımlarınız için teşekkür ederim.
 
Yukarı Alt