resmi ovalleştirmek ve yazı metnini enter'a basmaya gerek kalmadan alta almak?

jimraynor

Üye
Kayıt
17 Ağustos 2012
Mesaj
13
Tepki
0
Merhabalar ben oval şekilde bir resim yapmak istiyorum resim elimde dikdörtgen ve köşeli halde. Ben oval şeklinde bir şey açıp içine resmi yerleştirdiğimde bunu yapabilir miyim. Ya da direk kolay yoldan resmi eklediğimde köşelerini nasıl ovalleştirebilirm blending optionsta baktım bulamadım.

2.Ben bir yazı metnini tasarıma gömmek istiyorum fakat yazıyı yazdığım alanın a4 boyutunun 3te birinde alta geçmesini istiyorum. Ben yazıyı yazdığım zaman enter'a basmazsam sürekli yazı devam ediyor. Enterla ayarlasam bu sefer font boyutunu değiştirdiğimde tek tek tekrar uğraşmam gerekiyor. ctrl ye basıp yazıyı yazdıktan sonra kenar köşelerinden belli bir alana sınırlama yaptığımda da resim incecik yazı oluyor. Bunu nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
İlk sorunuzu anladığım kadarı ile yardımcı olmak isterim ..


Fakat ikinci sorununuz da size yardımcı olabilmek için elde etmek istediğiniz görüntünün ekran görüntüsünü koymanızı rica ediyorum..

** Arkadaşlar bu arada camtasia ile çalışırken bir ayarını bozmuş olmalıyım ki photoshop üzerinde (yada herhangi bir başka tasarım programı) mouse resmen işlevini kaybediyor :) Kısayollarımda çalışmıyor.. Bu konuda fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim ..
 

muratz

Üye
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
38
Tepki
0
İkinci soruda anladığım kadarıyla belli bir alan içinde yazının devam etmesini, belirlediğiniz sınırda siz entera basmadan alt satıra geçmesini istiyorsunuz. :)
Photoshop'ta iki çeşit yazı var, artistic text (point text) ve paragraph text.Standart olan artistic text ile yazıyor oluşunuz sizin sorununuz.Çözüm kolay; Yazı aracını seçtiğinizde yazının sınırlarını belirleyen dörtgeni yazı aracı ile çizin, içine yazın.Bu bir paragraph texttir.
 
Yukarı Alt