S.D.Ü Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Logo Tasarım Yarışması

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Ödüllü Logo Tasarım Yarışması

1) Yarışmanın Adı:[/B]
Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ödüllü Logo (Logotype) tasarımı yarışması.
2) Yarışmanın Konusu:
Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Yalvaç ilçesi kimliğini ön plâna çıkaracak Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nu temsil eden kurum kimliğinde kullanılacak logonun özgün tasarımı yarışmasıdır.
3) Yarışmanın Amacı:
Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurumsal yapısında kullanılacak, üniversitenin misyon ve vizyonu ile aynı zamanda ISPARTA / Yalvaç ilçesi kimliğini de ön plâna çıkaracak, üniversitemizi ulusal ve evrensel alanda temsil edecek yeni ve özgün bir logo tasarımı yapmak.
Okulumuz Misyonu;
Kaliteli uygulamalı bilimler eğitim ve öğretimini sunmak. Proje, araştırma ve yayın gibi akademik faaliyetleri en üst seviyede yürütmek. Toplumsal hizmet yoluyla katkı sağlamayı görev kabul etmiştir.





Okulumuz Vizyon;
Çağın gerektirdiği, bölgesel alanda öncü ulusal alanda tercih edilen mesleki, teknik uygulamalı bilgi donanımına sahip bireyler yetiştiren, yaptığı proje ve hizmetsel etkinliklerle ulusal ve uluslar arası düzeyde hizmet üreten, üretken, uzlaşmacı, yaratıcı, paylaşımcı, şeffaf toplumun hizmetsel ihtiyaçlarına cevap verme yönünde sorun çözen, muhasebeci yönetici, iktisatçı, turizmci bireyler yetiştiren uygulamalı bilimler yüksekokulu hedeflenmektedir.
4) Yarışmanın Duyurulması:
Yarışma, Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından, Üniversitemiz Resmi Web sitesi (www.yubyo.sdu.edu.tr) aracılığı ile duyurulacaktır.
5) Katılım Koşulları:
Katılım ücretsizdir. Yarışma, seçici kurul üyeleri ve birinci derecedeki yakınları dışında amatör-profesyonel tüm sanatçılara (Seçici kurul üyeleri ve birinci derecedeki yakınları dışındaki tüm öğrencilerimiz ve personelimiz de yarışmaya katılabilir.) açıktır. Adaylar en fazla üç adet çalışma ile katılabilir. Birden fazla kişinin ortak bir çalışma ile yarışmaya katılması durumunda ise, tasarım sahiplerinden her birinin tüm hakları saklı olmak üzere, yalnızca birinin temsilci olarak belirlenmesi gerekmektedir. Katılımcının reşit olmaması durumunda, yasal temsilcisinin yazılı izninin sunulması gerekmektedir.
6) Yapıt Boyutları:
Tasarımların büyültülüp küçültüldüğünde görselliğinin bozulmayacağı şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bu nedenle her tasarım A4 (21 x 29,7cm.) ebadında, beyaz zemin üzerine uzun kenarı 15 cm'yi geçmeyecek şekilde yerleştirilecek, kâğıdın alt kısmında tasarımın küçültülmüş renkli ve siyah-beyaz şekilleri, kısa kenarı 25 mm’den büyük olmayacak şekilde yer alacaktır. Çıktılar, paspartusuz biçimde, karton, fotoblok vb. malzemeye yapıştırılmadan teslim edilecektir. Çalışmalar ayrıca aşağıda belirtilen teslimat adresine CD'ye yüklenmiş Postscript (Freehand, Illustrator, Corel Draw formatında photoshop (.psd) ve 300dpi jpg/gif) olarak teslim edilmelidir. Dereceye girmeyen tasarımlar başvuru sahiplerinin talep etmeleri halinde iade edilecektir. 1 ay içerisinde alınmayan yapıtlardan sorumluluk kabul edilmez.
7) Çalışmanın Açıklaması:
Tasarımcı tarafından gerekli görüldüğü takdirde çalışmanın esin kaynakları ve simgelere ilişkin açıklama, çalışmayla beraber verilebilir.
8) Çalışmaların İşaretlenmesi ve Gönderilmesi:
Çalışmaların sol alt köşesine 6 rakam ve/veya harften oluşan rumuz ve sıra numarası yazılmalıdır (Örnek: . . . . . .-1). Katılım formu ve üzerinde rumuz yazılı CD, ağzı kapatılmış ayrı bir zarfla birlikte, aynı paket içerisine konulmalıdır. Zarfın üzerine de 6 rakamdan oluşan rumuz yazılmalıdır. Çalışmalar, posta veya kargoda zarar görmeyecek şekilde paketlenerek başvuru formu ile birlikte yarışma Sekreteryasına gönderilmeli ya da elden teslim edilmelidir. Posta-kargoda meydana gelen hasar, gecikme ve kayıplardan düzenleyici kurum sorumlu tutulamaz. Posta ve kargo ücretleri yarışmacı tarafından karşılanır.
9) Logo Hakları:
Yarışmada birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü alan logoların telif ve yayın hakları Üniversitemize ait olacak ve Üniversitemiz bu çalışmalardan istediğini kullanmakta veya kullanmamakta serbest olacaktır. Sözü edilen çalışmalar, Üniversitemiz tarafından her türlü görsel-yazılı iletişimde kullanılabilecek ve Üniversitemiz arşivine girecektir. Seçici Kurul, değişiklik isteme şartıyla birinci seçilen logolara ödül vermeye yetkilidir. Yarışmacılar, yarışmaya gönderdikleri tasarımların telif ve yayın haklarını, dereceye girsin yada girmesin , süresiz olarak Üniversitemize verdiklerini ve buna bağlı olarak, gerek 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve diğer ilgili mevzuat gereğince, sözü edilen tasarım(lar)ın çoğaltma, işleme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma vb. umuma arzında gerekli bilumum haklar için Üniversitemize izin / onay verdiklerini kabul ederler. Bu şekilde kullanılan logolar için tasarım sahibi verdiği izni sonradan kesinlikle geri almayacağını ve logonun yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini veya bu izin/muvafakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi ve manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.
Yarışmanın tamamlanmasından sonra da olsa dereceye giren tasarımların özgünlüğü ile ilgili (kopya, çalıntı vb.) oluşabilecek her türlü hukuki ve mali sorundan yarışmacı sorumludur. Bu bağlamda yarışmada ödül alan logoların şartnamede belirtilen hususlara uygun olmamasının tespiti durumunda ilgiliye verilen tüm ödüller kanuni yollardan geri alınır. Üniversitemiz, logolar için katılımcının yukarıda verdiği izin/muvafakatname karşılığında ayrıca bir bedel ödemeyecektir.
Seçici Kurul, katılımı yeterli görmediği takdirde yarışmayı sebep bildirerek sonlandırma hakkı ile yarışmaya katılan tasarımların, Üniversitemizin ihtiyacını karşılayamaması halinde, eserlere ödül verip vermeme hakkını saklı tutar. Katılımcılar eserlerinin bir başka eserden alıntı olmadığını taahhüt etmiş sayılır
10) Yarışma Sekreteryası:
İletişim : Öğr Gör. Osman Kürşat ACAR
E-posta : osmanacar@sdu.edu.tr
Tele-faks : 02464414334 - 02464417337
Adres : SDÜ Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu – Kılıçarslan Kampüsü ISPARTA / Yalvaç
Seçici Kurul Başkanı :Doç Dr. Yusuf Keş (Güzel Sanatlar Fak. Dek. Yrd.)
11) Yarışma Takvimi:
Yarışma İlan Tarihi : 01 Kasım 2012
Son Başvuru Tarihi : 30 Kasım 2012
Seçici Kurul Değerlendirmesi : 03 Aralık 2012
Sonuçların Açıklanması : 03 Aralık 2012
Sonuçlar, Üniversitemiz Resmi Web sitesi (www.yubyo.sdu.edu.tr), aracılığı ile duyurulacaktır.
12) Ödüller:
Birinci : 3000 TL.
İkinci : 750 TL.
Mansiyon : 250 TL.
13)Seçici Kurul:
Doç. Yusuf Keş (Başkan, GSF. Dek. Yrd.)
Doç. Dr. Ramazan Armağan (Üye)
Öğr. Gör. Ahmet V. Büyük Ekşi (Üye)
Öğr. Gör Osman Kürşat Acar (Üye)
Bekir Türk (Yüksekokul Sekreteri) (Üye)

Katılım formu ve detay bilgiler için tıklayınız

Sitesinden alıntıdır.


 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
Teşekkürler Aslı Hanım, paylaşım için.
Katılımcı arkadaşlara da başarılar dilerim.
 

Emre DEMİRCİ

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
7 Eylül 2012
Mesaj
647
Tepki
89
Paylaşımın için teşekkür ederim.
Ödül fena sayılmaz, katılacak arkadaşlara başarılar.
 
Yukarı Alt