Saçınızı klonlatmaya ne dersiniz?

Kayıt
10 Eylül 2008
Mesaj
221
Tepki
1


İngiliz Intercytex isimli firma, kelliğe karşı yeni ve etkin bir yöntem geliştirdi: Saç klonlama.
Erkek kelliğine yeni bir çözüm üretildi. Bir İngiliz firmasının buluşu olan yeni yöntem, ‘saç klonlama’ olarak anılıyor ve şu ana kadar 5 kişinin üzerinde olumlu sonuç verdi. Kelliğe direnen bölgelerden alınan hücreler, laboratuvarda çoğaltılarak yerine konuyor. Aynı yöntemin kadınlar üzerinde etkili olup olmayacağı belli değil.Yeni yöntemde, dökülmeye dirençli saç hücreleri alınarak laboratuvar ortamında çoğaltılıyor ve tekrar yerine konuyor.
Birkaç hafta sonra operasyon yapılan bölgede eski halinden daha fazla saç çıkıyor.
Yaklaşık 10 yıllık bir geçmişi olan genetik klonlama, şimdi de kelliğe çare oluyor. Orta yaş erkeklerin kábusu haline dönüşen kellik için hap ve serumlardan çok daha etkili ve yüzde yüz çözüm sunan yeni yöntemde, dökülmeye dirençli saç hücreleri alınarak laboratuvar ortamında çoğaltılıyor ve tekrar yerine konuyor. Bir kaç hafta sonra operasyon yapılan bölgede eski halinden daha fazla saç çıkıyor.

Yöntem 5 kişi üzerinde olumlu sonuç verdi. Gelişmiş çoğu ülke, kelliğe kesin çözüm getirecek klonlama üzerinde çalışıyor.
ABD’de önümüzdeki yıl bu tür bir tedavinin denemeleri yapılacak. Ancak şu anda kelliğe çözüm olarak en ileride olan İngiliz Intercytex şirketi. Genetik klonlama ile insanlar üzerinde deneylere başlayan şirket şu ana kadar 5 denek üzerinde yüzde yüz sonuç aldı. Hatta erkek deneklerin başlarının kel olan bölümlerinde öncesine oranla yüzlerce daha fazla saç bulunuyor.
Bu arada başka bilim adamları da kelliğe çözüm için başka bir yöntem geliştirmeye çalışıyor. ‘Saçlar dökülürken neden kirpik ve kaşlar çok daha dirençli olabiliyor’ sorusunu yanıtlamaya çalışan araştırmacılar, teorilerine biyolojik bir dayanak arıyorlar.
Yani kirpiğiniz gibi saçlarınız olma olasılığı artık hiçde uzak bir ihtimal değil. En iyisi siz şimdiden yumuşatıcı birşeyler bulmya bakın
Çalışmalar, siyah ırkın kelliğe karşı daha dirençli olduğunu gösteriyor.
 
Yukarı Alt