sality.nar

Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
exe dosyalarına bulaşan bir virüs ve maalesef bana bulaştı
nod.32 mi devre dışı bıraktı görev yöneticimi güvenlik duvarımı kapattı d ye ve harici harddiskime bulaştı yeni virüs koruma programlarını kurmamı engelledi ve nerdeyse bütün yedek programlarımın exe lerini bozdu format attım nod.32 virüsü buldu ve temizledi eğer bilgisayarınızı açtığınızda güvenlik duvarınız devre dışı diye bir uyarı alırsanız bilinki %90 ihtimalle sality.nar sizede bulaştı

bu yüzden arada kesinlikle derinlemesine tarama yaptırın ve dracula virüs programınıda kurarak amvo ları temizleyin

yoksa 4 saat sürdü toparlanmam:D
 

xibo53

Üye
Kayıt
22 Ağustos 2009
Mesaj
1
Tepki
0
Arkadaşlar Metin2 Online oyunla ilgili bişey indiriyodum .Bir virüs buldu.Sality.NAR
nod 32 3.0 lisans anahtarı da var sil dedim bilgisayara restart çekmemi istedi.çektimki nod32 otomatikmen açılmadı .güvenlik duvarı ile ilgili bir sorunum yok .pc ye bişide kurabiliyorum. msconfigde başlangıç nesnelerinin çoğu gizlenmiş.Nod32 ile tarama yaptırıyorum.Çoğu dosya log uzantılı açılmıyor.dosya başka bir işlem tarafından kullanıldığı için açılamıyor yazıyor. ne yapmam lzm şimdi ??
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
İlk olarak aşağıdaki adresten Combofix programını indiriniz.

İNDİR

combofix bir virüs programı değildir. Ufak bir programcıktır. Bu programıcığı masaüstüne kopyalayın. Açık olan bütün uygulamalarınızı,pencerelerinizi kapatın ve mevcut virüs programınızı geçici süreliğine devre dışı bırakın. Çalıştırdığınızda size gelen mesajlara EVET deyip geçin. Programcık ekrana bir text ( metin dosyası) dosyası getirene kadar hiç bir şey yapmayın. Virüs programınızı geçici olarak kapatmazsanız virüs programınız bu programcığı virüs gibi algılar ama aslında değildir. combofix in özelliği sisteminizi derinlemesine kontrol etmesi ve bu tarz virüsleri silmesi.
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Combofix'i indirip her ihtimale karşı bende sistemimi kontrol altına aldım.Toplamı 5dk.bile tutmayan bir işlem sonrasında birkaç dosya çıkarttı,sildi ve bilgisayarım restart çekti..

Daha önce hiç kullanmamıştım ama alanında gayet güzel bir programmış..
 
Yukarı Alt