Santraç turnuvası afiş denemesi

Kayıt
3 Ağustos 2012
Mesaj
191
Tepki
1
Eleştirilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler. Ve birşey danışmak istiyorum, neden resmi internete attığımda rengi açık bir renge dönüşüyor ?
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@Mehmet Can AKPINAR

Renk modunuz CMYK olduğu için,
RGB yaparsanız sorun düzelecektir,
iyi forumlar...
 
Kayıt
6 Temmuz 2010
Mesaj
598
Tepki
17
Afişin boyutu daha farklı olmalı bence, 25x35 cm mesela.
Alt kısımda katılım şartları ve turnuvanın düzenleneceği yer bilgisi de mevcut olmalı.
Mavi zemindeki beyaz çizgi/boşluklarda da sıkıntı görünüyor. Daha düz ve eşit kalınlıkta çizgilerle bu sorun giderilebilir.

CMYK baskı renkleridir, RGB ise ışık renkleridir. Yani ekranda gördüğünüz renkler RGB renkleridir. Çalışmanızı CMYK renkleri ile çalışmışsınız. Ama siteye yüklediğinizde RGB renklere göre görüntülenmiş. Bu yüzden renk kayıpları yaşıyorsunuz.
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
Demet hanım'a katılıyorum. Özellikle istenmedi ise eğer bir afiş için hiç ergonomik bir ölçü değil.
Ve alt kısımdaki mavi kareli alan hoş olmamış, karelerle satranç zeminine atıfta bulunmuşsunuz ama göze hoş gelmiyor, başka bir çözüm üretmelisiniz bence...
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Benim de ilk gözüme çarpan alt kısımdaki desen oldu. Ve satranç taşlarının bazılarının yatık olması hoş durmamış bence. Demet Hanımın dediği gibi katılım ve iletişim bilgisi eksik.
Bu arada başlık da dikkatimi çekti. Turnuvalar zaten birincilik için yapılmaz mı? İl birinciliği turnuvası demeye gerek var mı?
 
Kayıt
3 Ağustos 2012
Mesaj
191
Tepki
1
Adres bilgisi yazılmayacak, sadece tarih yazılacak ve bu şekilde yazılması istenildi. Normal boyut 3,5*1m. Beyaz çizgilerle oynadığım için hatalı görünüyor. Sadece çizgilerin bir tarafını kalınlaştırdım, bi tarafını incelttim
 
Yukarı Alt