Şaşı Göz Düzenleme

Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
8
Tepki
0
merhaba arkadaşlar. şaşı olan biri gözü düzenlemek için biraz uğraştım ama başarılı olamadım. olumlu bir sonuç elde edebilmek için hangi aracı nasıl seçmemiz gerekiyor? mesela bir göz kayıyorsa onu diğer gözden tam olarak nasıl alabilirim?

konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
buna dair her hangi bir yazı veya video yok sanırım.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
eğer bir sıkıntı yaratmayacaksa düzeltmeye çalıştığınız görseli buraya yüklerseniz onun üzerinden konuşalım .. Daha faydalı olacaktır.
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
Filter / Liquify... Bu araç bu tür durumlarda genellikle başarılıdır, genelde manken rötuşlarında kalça, basen, bel, çene, gerdan vs. düzeltmelerinde çok kullanılır. Gözlerde de ben zaman zaman kullanırım. Bir iki denemeden sonra çözersiniz. Fırça boyutunu dikkatli seçmeniz gereklidir yalnız...
 

muratz

Üye
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
38
Tepki
0
Yukarıda da söylendiği gibi görseli (özel değilse) yüklemeniz faydalı olabilirdi.Ama resmin özel olduğunu farzederek yazacak olursam, bu iş için resmin durumu, şahsın pozisyonu gibi önemli etkenlere göre kullanılacak yöntem değişir.
Mesela bu bir portre ise, veya cepheden çekilmiş bir resimse iki göz arasında açı farkı yoksa, sağlıklı duran gözü şaşı olanın yerine kopyalayıp ters çevirerek yerleştirebilirsiniz.
Veya daha fazla durumda işe yarayabilecek bir yöntem olarak photoshopta seçtiğiniz bir bölgeye diğer bir bölgenin dokusunu verebileceğiniz araçları kullanarak önce göz bebeğini yok edip göz akı ile doldurursunuz.Bu araçlar:"Clone Stamp Tool", "Patch tool" gibi araçlardır.Bunları deneyerek ve kullanmayı bilmiyorsanız özellikle aracın nasıl kullanılacağını sorarak ve nette araştırarak amacınıza ulaşmanız kolay olur.Göz bebeğini silip göz akını doldurduktan sonra diğer gözden gözbebeğini kopyalayıp uygun yere taşırsınız.
Eğer konuyu çözemezseniz size bir video ders hazırlayabilirim inşaallah.
Kolay gelsin.
**************
Videoyu hazırladım ve buraya ekliyorum.Elbette biraz daha uğraşarak videodakinden daha iyi sonuç almak mümkün.Veya buradakinden daha basit ve pratik bir yöntem ile de sonuç alınabilir ama özellikle farklı pozisyon ve resim kalitesinde de başarılı olmak ve kullandığımız araçları tanıtabilmek, faydalı olabilmek için bu yöntemi seçtim.Kolay gelsin.
http://grafik-sanat.blogspot.com/2012/12/photoshop-tut-3.html
Not:Videoların sayfaya doğrudan nasıl gömüldüğünü bilmiyorum.Arkadaşlar düzenlemeyi yapıyorlar zaten.
 
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
8
Tepki
0
yardımlarınız için Allah razı olsun arkadaşlar. görseli buraya yüklemesem daha iyi olur, ki anlattıklarınızdan yola çıkarak güzel sonuçlar elde edebileceğime inanıyorum. video da işimi fazlasıyla kolaylatşırır, elinize sağlık =)
 
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
8
Tepki
0
@muratz



maalesef düşündüğüm gibi olmadı. videoda ki gibi yapmama rağmen olumlu sonuç elde edemedim. filter / sıvılaştır bölümünden ise nasıl yapmam gerektiğine dair bi bilgim yok.

tekrar yardımcı olursanız çok makbul geçer :( fotoğrafı buraya atmak isterdim ama maalesef mümkün değil. dediğim gibi sadece sol gözde şaşılık var ve hafiften oraya bakıyo. bunu en verimli şekilde nasıl çözebilirim detaylı bi şekilde anlatırsanız çok sevinirim..
 

Cengiz Duhan

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
4 Ocak 2009
Mesaj
314
Tepki
23
Aslında videodaki yöntem bence en sağlıklısı gibi geliyor,,
 
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
8
Tepki
0
o zaman ben pek beceremedim sanirim. Tekrar bi deniyeyim olmazsa. Göz akini doldurmak biraz sıkıntı oldu bende. Peki genel olarak baska cözüm bilen var mi? Bi daha ki sefere tecrübeli olmak icin bir kac yöntemi bilmekte yarar var.
 
Yukarı Alt