Sayfa çözünürlüğü ve sayfaya tam oturan bir site yapımı sorunu!

Kayıt
17 Mayıs 2009
Mesaj
23
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar.Hemen bi türlü sonuç getiremediğim sorunumu anlatıyorum
PS de bir web arayüzü yapıyorum diyelim sitenin sayfaları fit olucak yani sayfaya tam oturucak ne sağa ne aşağı doğru scrool çıkmasını istemiyorum tam oturmuş bi sayfa yapmak istiyorum.Sonra bu sayfayı dreamweaverda devam ettirerek bitirmek istiyorum.Buraya kadar bi sorun yok ancak asıl mesele şu.1024x768 çözünürlüğünde hazırlamış olduğum bir sayfa 1280x720 çözünürlüğünde açıldığı zaman sayfa taşıyor engin denizlere sığmıyor.Bi web master arkadaşım div olayıyla bu işin çözülebileceğini söyledi ancak bu durum sadece sayfanın ortasında banner olduğu zaman çözülmüş oluyor.


Şekilde 1 de olduğu gibi.Ortada duran ve arkaplanı boş olduğu zaman bu sorun çözülebiliyor.Ancak bu sorunun nasıl çözüldüğünüde bilmiyorum :)



Şekil 2 de ise anlatmak istediğim sayfa full olucak.Diyelim ahşapla ilgili bir web sitesi yapmak istiyorum sayfaya tam oturan bir ahşap texturesi yazıları içinde oyma vs vs yani herşey içinde tek bir parça halinde olucak.İşte bu durumdada çözünürlük olayı fırlıyor.1280x720 de yapınca diğerlerinde sorun oluyor 1028x768 de yapıncada..Benim laptopun ekranı 1280x720 çözünürlüğünde.
Ben Flashtada bir web sitesi yaptığımda swf olarak sayfaya oturttuğumda bu sorunu yaşıyorum.
Şimdi bu problemleri nasıl halledebilirim çözüm önerilerinizi rica ediyorum.
 

Serkan K.

Üye
Kayıt
28 Temmuz 2010
Mesaj
2
Tepki
0
Şimdi olay şu; Web arayüzünü istediğin gibi tasarlayabilir, bunuda istediğin gibi yansıtabilirsin son kullanıcıya. Ancak bu işin bir standartı vardır -ki önemli bir noktadır, uyulması gerekir. (Zira herkesin çözünürlüğüne göre site yapmak her resmin ve her div katmanının if sorgularıyla farklı çözünürlüklerde arayüze çektirilmesiyle gerçekleşir.) Diyelimki tasarımın; 1024*768 bunu webde uygularken kullandığın görsellere ve div katmanlarına height:%100 ve widht:%100 verirsen eğer tasarımın %100 görüntüsünü elde edersin. Bunu farklı çözünürlükler için %125 veya %80 gibi değerler vererek çektirebilirsin.

Lakin söylediğim gibi, bunu tek görsel üzerinden bu şekilde yaparsan eğer; senin tasarımın 3:2 boyutlardaysa (Kare Ekran) o çözünürlüğü kullananlarda düzgün görülecektir. Ancak geniş ekran kullanıcılarda senin tasarımın o ölçülerde olmadığı için ya üstten ya yandan bir şekilde basık kalacak ve görsellerinde bozulmalar olacaktır. Yada Ana katmanda doğru noktaya yerleşmeyecek dışarı taşacaktır vs.

Anlattıklarımdan fikir üreterek çalışmalar yapabilirsin biraz js birazda css bilgisi gerekir.

İyi çalışmalar.
 
Kayıt
23 Ekim 2008
Mesaj
11
Tepki
1
başlıkta arkadaşın anlattığı sorunun aynısını yaşıyorum delirmek üzereyim yapamadım bir türlü, ödevim olduğu içinde aciliyeti var. Fatih hayrioğlunda da bulamadım çok karışık basit bir şekilde yardım edebilecek birisi var mı lütfen.
 
Kayıt
28 Şubat 2013
Mesaj
1
Tepki
0
arkadaşlaz full screen tasarladığınız bir projeyi laptop ekranında da aynı boyut olmasını istiyorsunuz aynı zaman da 42'' ekranda da butun ekranı kaplamak istiyorsanız çözümü basit sadece biraz css kodu yazıcaz.. aşağıada belirtiğim gibi:


background: url('..Resim.png') no-repeat center center fixed;
-webkit-background-size:cover;
-moz-background-size:cover;
-o-background-size:cover;
-background-size:cover;

Bu kodlar yardımı ile her browserde de çalıştırabilirsiniz... yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:)
 
Yukarı Alt