SERİGRAF bilenler...

Kayıt
29 Eylül 2007
Mesaj
27
Tepki
0
merhaba arkadaşlar .. serigra baskı yapım sırasında ... kullanılacak logonun ya da resmin baskıya hazır hale getirilebilmesi için kullanılarn özel bir program varmı acaca varsa nedir nasıl kullanılır yoksa bu işlemi logoyu yada resmi çizgiel hale getirmek için nasıl bir yöntem kullanılır.. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederimm.
 

beyazmor

Üye
Kayıt
9 Aralık 2007
Mesaj
4
Tepki
0
logo yada resmi çizgisel hale getirmek derken neyi kastediyorsunuz. corel de exportlarken AI formatı ya da CMX formatı çalışmayı çizgiye dönüştürüyor. CMX olarak exportlayıp import yaparak çağırıp gurubu çözüyorsunuz o kadar. Bu da işinizi görmüyorsa corel trakta çalışmayı tiff resmi olarak alırsanız özellikle siyah beyaz yaptıktan sonra tüm resmi çizgi haline getirebiliyorsunuz.
 
U

User

Misafir
@asl
selam asl kullanacagın logoyu buraya eklermisin. eger logun resimselse serigrafide zor olur ama vectorelse basit olur serigrafide.
renkler tek tek ipekle basılır serigrafide. sorunu tam olrak anlayamadım kullanacagın logoyu buraya eklermisin bakalım.
 
Kayıt
17 Mart 2009
Mesaj
1
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar.Biz okulda serigraf baskı yapıcaz ve her aşamasını yapıyoruz.Bunun için kalem olarak ropido kalemler varmış ve bunların 1.00 olanı ince mi kalın mı ?Kontür çizerken falan 5 numaralı kalem mi daha iyi - yoksa 1 olanı mı?Bu konuda hiç bir fikrim,bilgim yok. LÜTFEN yardımcı olun.(Ayrıca elinizde desen varsa baylaşırsanız sevinirim.) Teşekkürler.....
 

ismetduran

Üye
Kayıt
18 Mart 2009
Mesaj
3
Tepki
0
merhaba aslı
serigrafı ne üzerine ve hangi çalışmayı yapacagını anlatırsan yardımcı olunabilinir. eğer vektörel bi çalışma ise aydinger kagıtı üzerine düz çıktı alıp kalıba uygulamalısın. çalışma jpeg formatlı ve vektörel olması zor bişi ise yine aynı şeklide çıktıyı alıp kalıba uygularsın ama vektör çalışma kadar net bi sonuç elde edemezsin.kolay gelsin
 
Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
çalışmanı sıyah olarak alıyoruz aydıngere duz emısyonla ama ıs zorsa aydıngerle halledılemeyecekse filmciler serigraf baskı için ozel film alıyolar osekılde de yapılıor
 

HAiNELMA

Üye
Kayıt
22 Mart 2009
Mesaj
33
Tepki
0
Sanırım arkadaşımız serigrafi için özel bir program var mı diye sormuş. Serigrafi tasarımı için özel bir program yoktur. ve logoda yer alan her renk için ayrı bir çıktı veya film gerekir.
 

murat can

Üye
Kayıt
7 Nisan 2009
Mesaj
3
Tepki
0
Serigrafi baskıda eğer bir resmi logo yapmak istiyosan..Tarayacaksın ve resmi vektörel hale getireceksin.Yada corelde iyi bi özellik bir resmi al tıkla..Üst tarafta trace bitmap özelliği çıkacak orada logo yazılı yeri tıkla hepsi bu kadar.Sana kalan ayrıntılar.
 

Zahrat

Üye
Kayıt
27 Haziran 2008
Mesaj
17
Tepki
0
Arkadaslar Serigrafik baskıda kullanılan plastik boyanın, baskı işlemi bittikden sonra fixlemesi işlemi fixleme fırınlarında yapılıyor, boyların üzerinde de zaten 140-160 derecede 30 sn fixe edin yazar.Bu işlemi fixleme fırını kullanmadan " sanayi fönleriyle" yapabilirmiyim bunu öğrenmek istiyorum. sanayide kullanılan bu fönlerin 600 dereceye kadar hava üflediklerini biliyorum.
 
Yukarı Alt