Sevilmek mi sevmek mi?

Muzaffer BAKIRCI

by imagination
Tepki
2
Arkadasımı beklerken boş masa bulamamıs bir amca, benim masama oturdu.
Sohbet etmeyi cok sevdiği anlasılıyordu.
O konusuyor ben yorum yapıyordum.
Emekli ögretmenmiş... Anılarını anlattı. Sonra gözümün içine bakarak:
Yavrum sevmek mi istersin sevilmek mi? dedi.(nedense bendede son zamanlar bi sevmek isteğim var sormayın gitsin...)
ama karsılıgında sevilmekte istiyoum...
Ne cevap verecegimi bilemedim aslında bakarsanız.
ikisini istesem çok sey mi istemiş olurum, dedim.
Amca ikisi sunulmadı. Sana sadece birini secme hakkı veriliyor, dedi.
Düşünüyoum düşünüyoum cevapsızım. Sevilmek , evet çok güzel. Sen sevmedikten sonra o seni sevse ne olur? Ya sevmek? Eger karsındakinin seni sevmediğini anlarsan, o da acı verir.
Ben karsımdakinin beni sevmediğini ögrendiğimdeki acıyı tatmak pahasına da olsa sevmeyi sectim.(ki içimden gecende buydu)
Evet, cevabım SEVMEK dedim.aynı soruyu bu kez amcaya ben sordum.öyle bi iç cekti ki basladı anlatmaya...
Bundan 35 yıl önce cok yakısıklıydım, ama hakketen adam hala karizmaydı...
Hep sevildim.Sonunda beni seven, ilerde sevecegimi düşündüğüm biri ile evlendim.Ömrümün yarıdan fazlasını bigün severim ümidiyle gecirdim.Esim beni cok sevdi.Bigün bile saygıda kusur etmedi.Onu sevmediğimi hissetmesin diye çok ugrastım.Gecen gün karımı topraga verdik.Ölmeden önceki son konusmamızda bana " Sana cok tesekkür ederim, beni bu hayatta mutlu ettin, anne olmamı sagladın, beni bilerek hiç üzmedin, senin beni sevmeni saglayamadım ama seni çok sevdim" dedi.Meger anlamıs onu sevmediğimi, aslında sevemediğimi.amcaya dedim ki,
hiç mi asık olmadınız? Oldum dedi. neden onunla evlenmediniz dedim. Çünkü o baskasını seviyordu. Ona söyleyemedim.Onun için kızlarla hep gönül eglendirdim.Olmadı, ondan baskasını sevmedim.
Ne mutlu size ki sizi seven biri ile evlenmişsiniz dedim.
haklısın dedi ama ben SEVİLMEK şıkkını setiğim için olmadı. İstemeden ona da hakkettiği mutlulugu yasatamadım.Sevilmeye doydum ama sevmeye hala açım dedi...

Yukarı Alt