Sinema 3D Efekti Yapma

solkroşe

Üye
Kayıt
3 Temmuz 2008
Mesaj
95
Tepki
3
Bu konumuzda, sinema salonlarında ve bilgisayarımızdaki 3d filmlerin yapılışının photoshop üzerindeki çalışmasını anlatmaya çalışacağım.

İstediğiniz bir fotoğraf veya film afişi bulup başlayalım.



Layer-Layer Adjustment Layer-Levels gelerek ayarını resimdeki gibi ayarlayın.



Layer-Layer Adjustment Layer-Brightness/Contrast ayarlarını yapın tamam diyerek çıkın.



Yeni layer yaratın. İmage-Apply İmage... açılan menüde hiç bir değişiklik yapmadan tamam deyip çıkın. Şimdi aynı resimden bir kopya oluşturduk ve layerimiz 4 tane oldu.



Son yarattığımız Apply İmage layerine, Filter-Other-High Pass efekti uygulayın. Radius değerini 8,5 yapıp tamam deyip ve modunu, Overlay olarak ayarlıyoruz. Opacity%85 yapın. Şimdi resmimiz daha net oldu.



Şimdi Background layerini ALT tuşuna basılı tutarak çift tıklayın ve kilidini açın. Layer paletindeki tüm katmanlarını seçin ve sağ tıklayıp, Merge Layers deyin. Katmanlar birleşip tek layer oldu.




CTRL+J ile katmanın kopyasını alın. Opacity%50 yapın. Ctrl tuşuna basılı tutup 3 kez sağ tuşuna ve 3 kez aşağı tutşuna basın. Şimdi resim bulanık oldu. Ctrl+T yapıp Free Transform'a geçin. Sağ tıklayarak "Rotate" seçimin yapın. -1,1 değerini girin ve resimi hafif sola yatırın.




Şimdi kopya layerinin yanındaki gözü kapatıp layeri gizleyin. Birinci layere tıklarak; İmage- Adjustment- Channel Mixer bölmüne gelerek, Red kısmını %100den %0 yapın. Resim mavileşti.



Gizlediğiniz layerin gözünü açın katmanı seçin. Yine aynı işlemi uygulayarak Channel Mixer'e ulaşın. Bu kez "Green" seçimini yapın. Green yüzdesini tekrardan 0'a indirin.



Şimdi resim bu halde gelmiş oldu.




Şimdi son bölüme geldik. 2. olan layer kısının layer moduna. "Screen" deyip işlemi bitirin. Ve sonuç böyle bir şey olmalı.



Not: Bu çalışma her farklı resim için değişik efekt gösterebilir. Bu resim de bu şekilde efekt aldı. Daha iyi sonuç almak isterseniz kalablık bir resim seçiniz.
 

Mecruh

Üye
Kayıt
30 Mart 2012
Mesaj
12
Tepki
0
Bence resmin ilk hali daha iyi.. Bu efekt gereksiz görünüyor bana ..

Tabiki emeğinize sağlık..
 
Yukarı Alt