Sınırsız kapasiteli USB Bellek

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53

2, 4, 8 veya 16 GB kapasiteli USB hafızaları bir kenara bırakın. İşte içerisine(!) dünyaları sığdırabileceğiniz Infinite isimli o USB hafıza...

CES fuarında görücüye çıkan ve Infinitec isimli bir şirket tarafından geliştirilen bu USB hafıza, benzerlerinin aksine sınırsız depolama imkanı sunuyor. Ancak elbette "sınırsız depolama" içerisindeki devasa hafızadan kaynaklanmıyor.
Infinite ismini taşıyan bu USB hafıza, aslında WiFi teknolojisini kullanan bir cihaz... İçerisinde herhangi bir depolama birimi barındırmayan Infinite USB, WiFi'ı kullanarak istenilen bilgisayarlarla bağlantı kuruyor ve bu hafızaya atılan veriler doğrudan bu bilgisayara gönderiliyor. Pratikte USB hafızadan tamamen farksız olan ve dosyaları kopyala/yapıştır yöntemiyle depolama birimlerine gönderen Infinite'in satış fiyatı ise 129 dolar olarak belirlendi.

aspirin_00

Üye
Tepki
3
heryerde wi-fi var mı ki olsa bile cafedeki verileri 10 km uzaklıktaki evimdeki bilgisayara nasıl verileri gönderecem netin olduguu yerden her yere araçsız bilgi gönderilebilir, resmen bu kablosuz modem gibi birşey biraz değişik o kadar.
saçma yani.

wrilees diye birşey var

Kübra Kara

GSF Hazırlık
Tepki
54
Haklısın heryerde wifi yok ama, sonuçta "sınırsız depolama" cihazına göre ilginç bir teknoloji, tabi bu benim fikrim, bana hoş geldi. Sonuçta insanlar emek harcamış, yapmış yani...

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@aspirin_00
Örneğin 1 gb lık bir dosya. Net de var. Bunu bilgisayarınıza nasıl gönderecekisiniz 10 km uzaklıktan? Zaten adı üstünde. USB. kullanmak için usb ye bağlamak gerekiyor bu aleti. Bilgisayarınızın kapasitesi kadar bilgi gönderebiliyorsunuz. Sanırım içeriğini tam okumadınız.

a_s_i_2727

Üye
Tepki
0
önemli olan heryerde olmayan bişeyi duyurma ve her yerde bulunmasına yardımcı olma degilmi bencede çok güzel :)

aspirin_00

Üye
Tepki
3
bu cihaz sanırım wi-fi özelliği var ama menzili çok kısa olsa gerek 500 m olmalı taş çatlasın nedeni usb olmasıbunun antenli wi-fi ler var 5 km ye kadar etkili alana sahip o yuzden sizin makınanızada göndereceğiniz verileri almak içinde wi-fi cihazı olması lazım bu da ne oluyor asma gabağı oda mayıs ayında olur usb wi-fi yapmışlar kısacası lafı uzatmışlar.
eskiden kızıl ötesi vardı sonra bluutut sonra wriles en son olarak da bu çıktı wi-fi

özellikle araştırdım linke tıklayında görün

http://www.frmtr.com/bilgisayar-ve-parcalari/2106996-satilik-5-km-mesafe-garantili-wifi-set-anten-booster-usb-stick-5-mt-kablo-hediyeli.html

belki konuyu tam anlaşılır anlatmamışım fakat cafeden indirseniz max 200 gb veri z 134 tl taşınabilir 500 gb 2.5 inç hdd ler var onları alıp makınanıza aktarmak daha mantıklı diğerine o yuüzden diyorum mantıksız bir teknoloji dosya transferi değilde arkadaşlar arasında ağ kurmada işe yarar ona birşey demiyorum üzerinde konuştuğum konu depolama olarak kullanmasında mantıksız.

artı bu wi-fi lere 3 sene sonra pek güvenli olmayacak yok dosyam silindi yok hacklendik olaylarıyla karşılaşırsanız şaşmayın.

Yukarı Alt