Sistem geri yükleme nasıl yapılır?(Resimli anlatım)

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89


Resimde görüldüğü üzere başlat>programlar>donatılar>sistem araçları>sistem geri yükleme ye giriyoruz



Karşımıza yukardaki resim gelecektir.. Buradaki seçenekleri açıklayacak olursak eğer ; 1. seçenek sistemi önerilen bir noktaya yükler. 2. seçenek ise farklı bir nokta seçmemizi sağlar. Önerilen seçeneğini seçip ileri dediğimizde işlemimizi doğrulamamızı sağlayacak doğrulama ekranı gelecektir. Son butonuna bastığımızda sistem belirtilen noktaya dönmüş olcaktır.


Eğer farklı bir geri yükleme noktası seçmek istersek ikinci seçeneği seçip ileri dediğimizde aşağıdaki ekran gelecektir.Bu ekrandan ilgili geri yükleme noktasını kendimiz belirleyebiliriz. İleri ve son dediğimizde sistem geri yüklenmiş olacaktır. Geri yükleme işlemi sisteminizde bulunan yada yüklenen dosyaların büyüklüüğüne göre biraz uzun sürebilir. Bu esnada hiçbir şekilde sisteminizi kaptmayınız. Aksi takdirde sisteminizi ayağa kaldırmak isterken çökertebilirsiniz :D



Eğer Geri yükleme noktası oluşturmak istiyorsak önce Sistem korumasını açmamız lazım .



İlgili yazıya tıkladığımızda aşağıdaki resim gelecektir.Geri yükleme noktası oluşturmak istediğimiz diski seçip Oluştur dediğimizde bize geri yükleme noktası oluşturacağımız tanımlama ekranı gelecektir. Buraya istediğiniz aklınızda kalacak bir tanım yazıp oluştura bastığınızda yeni bir geri yükleme noktası oluşmuş olacaktır. Tekrar yükleme işlemi yukarda anlatılan gibidir.



NOT :

Yukarda anlatılan işlemler vista işletim sistemi üzerinden anlatılmıştır. Eğer işletim sisteminiz xp ise ;



Yukarıdaki resimdede görüldüğü gibi sistem geri yüklemeyi seçin.



Ardından yukarıdaki resimdeki ekran karşınıza çıkacak.Sisteminizi geri yüklemek istediğiniz uygun bir zamana tıklayın.Dikkat ederseniz hepsine tıklanmıyor.Sadece kalın yazılı sayılara tıklanıyor.O Kalın yazılı sayılar sizin sisiteminizi geri almak istediğiniz zamanların tarihi.Herbir tarihe tıkladığınızda göreceksiniz ki yandaki pencerede o tarihe ilişkin sistem bilgileri yer alacaktır. İlgili yükleme tarihini seçtikten sonra ileri ileri diyerek sisteminiz geri yüklemesini ve yeniden başlatılmasını bekleyiniz.
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Teşekkürler Abdullah Bey,
Bu konuyu resimli olarak anlatmanız güzel olmuş, herkese yararlı olacağından ve rehber olacağından eminim..

ellerinize sağlık
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
teşekkürler.
bir kısa not ekleyeyim bari...
başlat / çalıtır msconfig yazıyoruz



yukarıdaki ekrandan sitem geri yüklemeyi başlat diyoruz.
aynı şekilde ulaşmış oluyoruz.
 

kaplan85

Üye
Kayıt
25 Haziran 2010
Mesaj
1
Tepki
0
arkadaşlar windows 7 de sistemi geri yüklemeye akıl erdiremedim sadece 4 tane geri yükleme tarihi var daha gerisi yok xp hepsi vardı sistem korumasından açıklama yazıp eskiden yüklenmiş bir program adını yazıyorum ama var olan bir olan noktanın üstüne ekleniyor yani yüklenen tarihe göre oluşmuyor yardımlarınız bekliyorum..

sisteme at virüs herşey bulaştı antivirüs çıkaramıyor gizli olanlardan ve yazıcım yazdırmıyor o yüzden sadece tarıyor


http://i1006.hizliresim.com/2010/6/25/3009.jpg
 

bydexox

Üye
Kayıt
30 Mart 2011
Mesaj
3
Tepki
0
arkadaşlar sistemi geri aldım bütün programlar hata vermeye başladı. İLERİ alabilirmiyim şuanki zamana.
 

futurist

Üye
Kayıt
7 Kasım 2012
Mesaj
161
Tepki
9
sistemi geri almak kaydedilen bütün yazıların silinmesi ve bulaşmışsa virüs onu geri getirmekte mümkün. çok mecbur olmadan yapmamak gerekri kanımca. ama bilmekte fayda var
 
Yukarı Alt