Site Tanıtımı İçin Yaptığım Afiş

simelanj

Üye
Kayıt
14 Haziran 2009
Mesaj
5
Tepki
0
Selamlar,
Necip Fazıl'la ilgili bir sitenin tanıtımı için yaptığım bir afiş. Afişin basımına henüz karar verilmedi. Site adı, orta kısımda kullanılan scroll üzerine yazılacak.
Afişe dair her yönden bir tahlil rica ediyorum :)

 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Bu bir afiş midir poster midir?

İkisi birbirinden çok farklı çünkü, önce bunun çözümlenmesi gerekir ki sonra bunu neye göre nasıl değerlendireceğimize karar verelim.
 

tipografi

Üye
Kayıt
14 Haziran 2009
Mesaj
1
Tepki
0
Tasarım göz dolduruyor güzel ama sağ tarafta (sanırım bu bi logo ayyıldızlı olan) çok büyük kullanmışsın ve yeri doğru değil.bunun dışında beni rahatsız eden başka bişey yok.eline sağlık beyendim:)
 

simelanj

Üye
Kayıt
14 Haziran 2009
Mesaj
5
Tepki
0
Aslında afiş gayesiyle yola çıktım, ancak ofsetçimin tavsiyesi üzerine aynı zamanda poster olarak da kullanılabilecek bir afiş tasarladım. Ofsetçim, poster görevi de görebilecek, duvarı süsleyebilecek tarzda bir afiş tasarlamamı tavsiye etti ve böyle bir kompozisyon doğdu :) Tabi haklısınız, poster ve afişin kullanım gayeleri farklı kulvarlara yönelik. Lakin verilen tavsiyeyi beğendiğim için denemek istedim. Yani buna postafiş diyebiliriz :) Ama öncelikli amaç sitenin tanıtımıdır.
 
Kayıt
9 Eylül 2008
Mesaj
1.562
Tepki
25
çok dolu dolu olduğu için göz yoruyor ama sadeleştirileblir şöyle: fermanın içindeki ikinci ferman fazla onu kaldırabilirsiniz amacınız bölmek ise farklı bir şekilde bölmelisiniz. hatta o bölmeyi fotoğrafları koyarak yapabilirsiniz (sağdaki) ama o fermanın rengini bozmadan yedirerek (yumuşatarak olabilir) yapmalısınız. öndeki fotoğrafa da efekt vermelisiniz zeminden ayırmalısınız önerime göre o fotoğraflar oradan kalkacaktır ve o boşluğa da logoyu yerleştirebilirsiniz... nacizane fikrimdir düşüncenize ve ellerinize sağlık...
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
kullanılan objeler çok güzel hazırlanmışlar siz mi yaptınız yoksa bir yerden mi temin ettiniz acaba? karmaşaya neden olan şey objelerin doğru yerleştirilmemiş olması bence üzerinde yazılar olan sayfanın üstünde açılmış kağıt tomarı ya da herneyse.. çok tuhaf duruyor üzerinde bir yazıda yok ne için orda belli değil yani.. ha site adını yazacakmışsınız oraya.. iyi o zaman..o ay yıldızlı grafik te olduğu yere oturmamış bir de Necip Fazılın alttaki resminin olduğu yerde biraz nostaljik geçmişi anımsatan bir hava lazım üstteki fotolar gibi yani.. üstadın fotoğrafı çok canlı sanki adam yeni çektirmiş gibi.. (Dilek hanımın da dediği gibi efektlerle çözülebilir sanırım) ayyıldızlı grafikte genel havaya aykırı tasarlanmış bence.. biraz isteksizce hazırlamışsınız gibi geldi bana.. başka çalışmalarınız varsa onları da görmek isterim..
 

simelanj

Üye
Kayıt
14 Haziran 2009
Mesaj
5
Tepki
0
Öncelikle kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim. Kullanılan objelerden büyük kağıt, mum, tüy kalem ve arka fon bir psd dosyasıydı. Necip Fazıl'ın yazarlık yönüne bir vurgu yapmak için sitenin tanıtım yazısını bir kağıt objesi üzerine yazmak istedim. Necip Fazıl'ın bir vecizesi ya da şiirlerinden bir bölümün de kullanılması gerekiyordu. Kağıtta yer kaldığı için iki mısrayı da kağıda ekledim ve büyük kağıdı gene bir kağıt ile böldüm. Bölme işlemini gerçekleştiren kağıt aynı zamanda site adının yer alacağı kısmı ihtiva etti. Doğrusu afişi çok büyük bir iştahla, gayretle hazırladım :) İsteksizlik ruhumun kıyısından, köşesinden bile geçmedi :) Ama profesyonel değilim, belki amatör bile değilim :) Tabi bunun doğurduğu menfi noktlar var. Kafamda tasarladığım kompozisyonu oluşturmaya çalıştım. Renklerin canlı olduğu, göz alıcı bir düzen istediğim için de Necip Fazıl'ın çözünürlüğü en yüksek, en kaliteli fotoğrafını kullandım. Daha eski ve nostalji havasını rahatlıkla verebilecek fotoğraflar da mevcut. Lakin dediğim gibi, canlılık, parlaklık istedim. Oradaki siyah-beyaz amblem, Necip Fazıl'ın zamanında kurduğu Büyük Doğu Cemiyetinin amblemi. Necip Fazıl'la özdeşleşmiş bir amblem. Necip Fazıl'ın dava ve aksiyon cephesini simgeliyor. Eski fotoğraf bandı da Necip Fazıl'ın hayatından kareleri barındırıyor. Yani aslında bütün objeleri belirli bir amaca yönelik yerleştirdim. Mesela o film bandının alt kısmı direkt kesildiği için, o kesilme yerini kapatacak bir objeyi oraya eklemek istedim ve amblemi kullanacağım yer olarak da orayı tayin ettim. Sitenin tanıtımı için yaptığım birkaç afiş daha var ama onların üzerinde site ismi yer aldığı için buraya eklememin bir mahsuru var mı, bilemiyorum. Yoksa ekleyebilirim.
 
Kayıt
11 Nisan 2009
Mesaj
14
Tepki
0
film şeridi ve ay yıldız gerekli değilse kaldırırsanız sanırım kalabalıklık biraz gitmiş olur buna göre yeni düzenleme yaparsanız sade ve hoş çalışma çıkar diye düşünüyorum . emeğinize sağlık.
 

karameco

Üye
Kayıt
1 Temmuz 2009
Mesaj
27
Tepki
0
merhaba,

benim değerlendirmem arkadaki fonu siyah yapman, ortadaki web adresini yazacağın yeri yine degrade geçişli (siyah ve gri), logo necip üstadın imzasının yanına koyulması diğer anlam da çalışman güzel. eline sağlık. iyi çalışmalar.
 
Yukarı Alt