Sonradan yülenen fontlarda kasma ?

wsatacam

Üye
Kayıt
22 Ocak 2013
Mesaj
7
Tepki
1
Arkadaşlar illüstrasyon Cs5 Kullanıyorum, sonradan Windows fontlarına 1000 tane felan font yükledim, yazıyı 3D effect kullanırken bazı fontlarda kasma oluyor baılarında ise bayaa oluyor bilgisayarımda ekran kartı ram de baya iyi sizce normalmidir ?

Bilgilendirirseniz sevinirim..
 

wsatacam

Üye
Kayıt
22 Ocak 2013
Mesaj
7
Tepki
1
Eywallah abim, peki sisteme yükleyerek kulanmada kasması normalmidir yosa bende tekmi öyle ?
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
1000 küsür fontun yüklü olması ve yazıya 3D efektinin Illustrator'de verilmesi istenmesi durumunda normaldir. Durumun kendisi normal değil ama. Bir kere, 500-600'den fazla fontun yüklenmesi bilgisayarı potansiyel olarak yorar. Efektler var var olmasına ama efekt için doğru adres Illustrator değil. Efektin adresi Photoshop; bunun perfonmans açısından efekt yönetimi, Illustrator ve InDesign'dan kat kat daha iyi.
 

wsatacam

Üye
Kayıt
22 Ocak 2013
Mesaj
7
Tepki
1
Durumun kedisi normal değil, derken efektin illüstratordanmı yapmamı diyorsunuz ? Cevaplarınız için teşekkürler..
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Durum normal değil tabi. Öyle kasılarak iş yapmaya çalışılırsa bir arpa boyu yol alınmaz, sinirler gerilir, klayve sakatlanır ve hatta ekran bir yumrukta kırılabilir. Illustrator ve Indesign'daki efektlerden uzak dur. O efektler orda, evet, konmuş, ihtiyaç halinde kullanılsın diye ama onlar aslında çalışmanda sadece bir-iki efektlik dokunuş yapman için, hani giderayak, hani "işin-%98'ni-burda-yapmışım/yapıyorum-zaten, kim-geçecek-şimdi-Photoshop'a-kıytırıktan-bir-efekt-için?" duygu durumlarda kullanman için ordalar. Bunun dışında, söylediğim gibi, efekt istiyorsan, adresin belli:photoshop.
 
Yukarı Alt