Standart site kursanız ne ile ilgili olurdu

Şener CANÖZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
2 Nisan 2009
Mesaj
2.954
Tepki
1.573
Sitenin en yukarısında ışıklı harflerle benim adımı yazarsan dava açmam. Heh!
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
After Effecte bir animasyon hazırlayarak en üste koyarız izlemeyi de zorunlu yaparız anlaştık o zaman :)
 

futurist

Üye
Kayıt
7 Kasım 2012
Mesaj
161
Tepki
9
@Şener CANÖZ
duyarlı insanlara her zaman saygı duymuşumdur. yardım etmek güzel ama yardım etmeyi istemek de çok güzeldir. öneri vermememeniz önemli değil bunu istemiş olmanız bile takdire şayan bir davranış teşekkür ederim.

yukarıdaki olayla ilgili şunu söyleyeyim. yıllarca başıma gelmiştir bunun gibi şeyler.

çok güzel fikrin olur yapmak istersin. bu konuda bilgi sahibi kişilere danışırsın. danıştığın kişi senin fikrini ya beğenmez yada beğendiyse bile onu yapacak donanıma sahip değildir. ama ben bunu yapamam diyemez gurur meselesi yapar. benim bilgim yeterli değil derse sanki küçülecekmiş gibi bunu kimse yapamaz ayaklarına yatar. sende inanır o güzelim fikrini çöpe atarsın.

bu işten kim zararlı çıktı?
kendi eksiğini belli etmemek için seni umutsuzluğa düşüren arkadaş mı?
yoksa çok para kazanacağın bir fikrini bir kişinin sözüyle çöpe atan sen mi?

cevap belli zaten. benim özlem duyduğum insan profili şöyledir.
bu durumda şu cevabı verir:

" arkadaşım güzel bir fikir şayet şimdiye kadar ki deneyimimle şunu söylerim ki zor ve hazırlanması biraz zahmetli. benim programla bilgimle şunları şunları yaparız ama şu özellikleri nasıl koyarız siteye onu kestiremiyorum. bana olmayacak gibi geliyor. biraz araştır şu kişilere danış bakalım olacak gibiyse banada anlat merak ettim belkide benim eksiğim vardır. yada benim fikrim siteyi şu şekilde programlarsak senin istediğine yakın birşeyler çıkar"

yok böyle insan yok. uzanamayacaklarına pis diyorlar.

başımdan geçeni anlatıyorum:
ben grafik kursuna giderken benim hocam yazılım uzmanı. bende öğrenciyim. meraklıyım ya siteleri dolanırken bir siteyi gördüm çok beğendim aynısını bende yapacağım dedim. fakat acemiyim bilmiyorum ya meğer resim ekran boyutuna göre büyüyor küçülüyormuş. ben yapıyorum flashta diğer ekranlarda açıyorum berbat.
adamlar bunu nasıl yapmış derdine düştüm. ödüllü bir site üstelik. onuda sonradan gördüm herneyse
hocama geldim dedim anlattım durumu ekrana göre resim nasıl ayarlanır dedim. yok öyle birşey dedi
dedim ki nasıl olmaz işte yapmışlar dedim
daha diyor ki yok ekrana göre ayarlı değil bu site. öyle birşey yok ayaklarında.
hemen inanırım normalde ama gözümle görüyorum. 1000px-1920px her ekranda tam ekran... imkanı yok hoca yanlış dedim.
aylarca araştırdım. forumlarda gezinmekten ne hale geldim. kimlere mail atmadım. ondan bir, bundan iki bilgi derken sitemi yaptım.
ve hem cross browser hem hocanın yapamazsın dediği ekran çözünürlüğüne uyumlu sitemi bitirdim. daha doğrusu isketetini.
başkasına yaptım içini dolduracağım bu hafta.
uzun lafın kısası birisi yapamazsın mı diyor kesin yap.
şimdi kızdım yapamazsın denilen herşeyi yapacağım farz oldu bana:
bu arada sitem:
http://www.erolsaygi.net fikrinizi bekliyorum. eksik gördüklerinizi yazarsanız sevinirim .

şener bey aklınıza yattıysa içinizden gerçekten yapmak geliyorsa sizi destekliyorum. siz başlayın ufak ufak, bu konuda hiç bilgisi olmayan bendeniz php öğrenicem elimden ne geliyorsa yardımcı olmak isterim. yapamazsın diyenlerin inadına zevk için yaparız.
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
Yazını okudum futurist. Öncelikle şunu söylemeliyim dijital ortamlarda artık yapılamaz diye bişey yok gibi. Kendisi bilmiyor diye bu yapılamaz diyen adamlarla muhattap olmamak bile gerekir. İyi biri olsa elbette vardır bir yolu araştırmak gerek demeli seni araşıtmaya teşvik etmeli ki kendini çok daha çok geliştirebil. Kimse herşeyi anasının karnında öğrenmiyor. Bu sektör karmaşık ve geniş herşey zamanla oluşuyor. Her geçen gün yeni teknolojiler çıkıyor olmaz dedikleri yeni teknolojiyle ayak uydurarak inan eskisine göre daha çabuk ve kolay bile yapılıyor herşey. Öğretmenlere değinmeden geçemeyeceğim burada aslında hocalara sitemim değil ama bende okulda okurken ve etrafımda gördüğüm özellikle bizim alandaki hocalar teorik olarak bilgili olabiliyor ama pratikte çok da iyi olmadıkları aşikar. Ama onlarında işi aslında teoride çok iyi öğretmek pratik ve çabalama sana kalıyor adam bütüm gün herşeyi araşıtırıp önüne sunamaz. Sana temel bilgileri ve pratiği öğretir nasıl yapılabileceğine dair bilgi verir sen bu bilgiler ile hırsını istediğini ortaya koyar ve çok farklı özel şeyler üretirsin ki bu da insan oğlunun doğasında var. Bir atasözü bunu güzel anlatmış boynuz kulağı geçer.
 

futurist

Üye
Kayıt
7 Kasım 2012
Mesaj
161
Tepki
9
@Emre ÇETİNER
böyle birşeyi kendim için söylemek şu an için biraz saygısızlık geliyor. tek birşeyi bilmiyor diye kendisini geçtiğimi iddia etmiyorum. muhakkak benden çok öndedir hala ama ben örnek olsun diye söyledim. öğretmenlerime atıp tutsam çoğu zaman kızsamda aslında içten içe hep saygı duymuşumdur. doktoru doktor yapan, mühendisi mühendis yapan da öğretmenlerdir.

ama son zamanlarda öğretmenlik yarım gün, bol tatilli bir meslek olması dolayısıyla çok tercih sebebi oldu. öğretmenliğin o kutsallığı maalesef yitiriliyor. o eski zamanlardaki eti senin kemiği benim misali anlayışın geri gelmesini isterim.
aslında o bahsettiğim hocamın istese yapabileceğini biliyorum ama öğrenme-öğretme arzusunda olmayışına kızıyorum.

hani filmlerde vardır ya
manastırda karate öğrenen bir genç vardır. hocası çocuğun canına okur. çocuk hep söylenir. deli gibi, yağmur yaş demeden devamlı çalıştırır. acırsın çocuğa, " yaptığı zulme bak" dersin. sonra çocuk bir yetişir bir yetişir... sonrada filmin sonuna doğru " biri benide böyle yetiştirse" diye iç çekersin. işte canıma okuyacak gerekirse kemiklerimi kıracak halis bir öğretmen istiyorum.

ne demişler beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır.
 
Yukarı Alt