Steve Jobs Kimdir?

Kayıt
4 Ekim 2011
Mesaj
127
Tepki
2
Steve Jobs (d.24 Şubat 1955 – ö.5 Ekim 2011)

Apple Computer’in kurucu ortağı, hastalığına kadar yönetim kurulu başkanı (CEO) ve genel müdürü. Bilgisayar sanayisinin önderlerinden. Ayrıca Next Computer ve Pixar Animasyon Stüdyoları’nın yönetim kurulu başkanlığını da yaptı.

Apple’ın eski patronu, teknoloji dünyasının yıllardır en önemli isimleri arasında yer alan Steve Jobs genç sayılabilecek bir yaşta kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.

Biz onu genelde apple’ın yeni ürün tanıtımlarıyla birlikte tanımıştık. Önce hayatımızda çokça yer almaya başlayan iPod ile adını sık sık duymaya başladığımız apple markasının imajını son 10 yıldır diğer rakiplerini geride bırakarak büyütmeyi başaran isimlerin başında yer alan Steve Jobs iPod’un ardından iPhone ve iPad ile kendi alanında büyük bir devrim yarattı diyebiliyoriz. Zira bu cihazlar çıktıktan sonra tüm teknoloji markaları bu cihazların benzerlerini bir bir piyasaya sürmeye başladı. Yönettiği firmayı zirveye çıkardığı yıllarda pankreas kanserine yakalandı.Yedi yıl süren hastalığı sonrasında 56 yaşında öldü
 
Yukarı Alt