Tasarım Okulu - Floransa Tasarım Enstitüsü

Kayıt
16 Temmuz 2008
Mesaj
1
Tepki
0
İTALYA'NIN EN YENİ BUTİK OKULU FLORANSA TASARIM ENSTİTÜSÜ EYLÜL 2008 ÖĞRENCİLERİNE HOŞ GELDİNİZ DİYOR
-Kıdemli mimar DiDomenico, İtalya'nın kalbi Floransa'da uluslararası düzeyde prestije sahip tasarım okulunu açmış bulunuyor.-

FLORANSA, İTALYA - 19 Ocak 2009'da mimarlık alanında tarihi bir öneme sahip olan Floransa'da açılacak olan bu uluslararası tasarım okulu, bu yıl öğrenime başlayacak öğrencilerine hoş geldiniz diyor. Uluslararası Floransa Tasarım Enstitüsü'nün Kurucusu ve Kreatif Direktörü Marc DiDomenico, az sayıda uluslararası öğrencilere odaklanan sıra dışı butik anlayışı ile hem lisans hem de lisansüstü düzeyde İçmimarlık, Grafik Dizayn ve Mimarlık alanlarında öğrenim sunmaya hazırlanıyor.

Uluslararası tasarım öğrencilerinin kesişme noktası olan Floransa'da bulunan Uluslararası Floransa Tasarım Enstitüsü hem bu şehrin zengin kültürü, tarihi ve tasarımı sayesinde, hem de okulun izlediği özgün müfredat ve metodolojisi ile öğrencilerine eşsiz bir deneyim kazandırmaktadır. Butik tasarımı sayesinde bu Enstitü'nün felsefesi dünyanın her yerinden gelen ayrıcalıklı öğrencilerine birinci sınıf eğitim ve öğretim kazandırmaktır.

DiDomenico, " Bu enstitünün sıra dışı yanı, yabancı ülkelerden gelen tasarım öğrencilerinin çeşitli beklentilerini göz önünde bulundurmasıdır." diyor. "Dünya'nın değişik yerlerinden gelen öğrencilerin değişik kültür ve altyapıya sahip olmaları, öğretimde değişik yöntemler kullanılmasını gerektirir. Floransa Enstitüsü'ne başvuran öğrenci adaylarının büyük bir çoğunluğu kendi ülkelerindeki en iyi okullarda öğrenim gördüklerinden, başlıca amacımız onlara Floransa'da da aynı mükemmellikte ve mümkün olan en yüksek standartta bir eğitim vermektir. Gelecek neslin önde gelen uluslararası tasarımcılarını yetiştirmek en büyük arzumuzdur."

Rönesans hareketinin en büyük mirası, Toskana tepelerinde kurulu olan Floransa, uzun bir süre boyunca tasarım öğrencilerinin en çok tercih ettiği istikamet olmuştur. Pek kalabalık olmayan ve taştan kaldırımlarla süslü bu kent, öğrenciler için idealdir. Floransa Enstitüsü, Floransa'nın tarihî Barok görünümlü kesiminde bulunmaktadır.

Floransa Enstitüsü'nde verilen derslerin ilham kaynağı, İtalya'nın hayalperest kültürü ve modern teknolojinin harmanlanmasından gelmektedir. Gelenekseli, teori ve teknoloji ile birleştirerek İtalyan tasarımını ve yaratım sürecini öğretmeyi amaçlar. Kursun formatı, kurumsaldan ziyade telkin edicidir: ‘Yeni'yi ‘geleneksel' ile birleştirip değişik dönemlerin günümüze nasıl uyarlanacağı hakkında öğrencilerine ilham vermeyi amaçlar.

Floransa Enstitüsü'nde öğrenim görenler, sadece bir öğrenciden ziyade, müşteri ve meslektaş muamelesi görürler. Daha dinamik bir stüdyo ortamı için, öğrenci sayısı sınırlandırılmaktadır. Bunun yanı sıra, ilgi alanları doğrultusunda ilerlemeleri için, öğrenciler bağımsız görevler üstlenmeleri için yüreklendirilirler. Profesör-öğrenci ilişkileri, her iki tarafında da birbirlerinden bir şeyler öğrendiği fikir ve bilgi alışverişi üzerine kuruludur.

Mimar Marc DiDomenico Hakkında
AIA Continental Europe'un şu anki Başkan Yardımcısı olan Kurucu ve Kreatif Direktör Marc DiDomenico, Massimo Carmassi ve Andrea Ponsi gibi saygın tasarım stüdyoları ile çalışmıştır. Hem İtalya hem de Amerika'da geçerli olan Mimar unvanına sahiptir. DiDomenico'nun mimarlık, içmimarlık, prezervasyon ve bu alanlarda katıldığı yarışmalar sayesinde kazandığı benzersiz deneyimi, öğrencilere profesyonel anlamda neler başarılabileceğini göstermek açısından benzersizdir.

BASIN İRTİBAT:

Cassandra Brown
The Florence Institute of Design Intl
Borgo Ognissanti 9
50123 Florence, Italy
Telefon +39 0552302481
Registrar@florence-institute.com
www.florence-institute.com


FOTOĞRAFLAR:

http://www.florence-institute.com/interior1.jpghttp://www.florence-institute.com/interior1.jpg
http://www.florence-institute.com/interior2.jpghttp://www.florence-institute.com/interior2.jpg
http://www.florence-institute.com/exterior1.jpghttp://www.florence-institute.com/exterior1.jpg
http://www.florence-institute.com/exterior2.jpghttp://www.florence-institute.com/exterior2.jpg
http://www.florence-institute.com/didomenico1.jpghttp://www.florence-institute.com/didomenico1.jpg
 
Yukarı Alt