Tasarım ve tasarımcı...

ekinoks76

Üye
Kayıt
5 Kasım 2009
Mesaj
318
Tepki
4
estahfurlullah kendi adıma yazim gazetelerdeki bazı köşe yazılarını nasıl zevkli okuruz sonuna kadar bende zevkli okuyrm yazılarını düşüncelerinizi yazıya iyi döküyorsunz:)
 
Kayıt
2 Kasım 2008
Mesaj
302
Tepki
10
Ozan bey yine çok güzel anlatmışsınız tasarım hakkındaki düşüncelerinizi.
Siz tasrımı ,grafik tasarımı penceresinden değerlendirmişsiniz.

Bugünlerde kısacası yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum bende herkesle,musade ederseniz.

Çalıştığım işyerinden istifamı istedim(tamamen duygusal)sebeplerden dolayı.
Bir kumaş fabrikasında desinatör olarak çalışıyorum şuanda.
Göndermediler....
Bunun yerine daha önce varolan ama bekledikleri neticeyi alamadıkları için kapanan tasarım bölümünü tekrar açma ve sorumlulğu tamamen bana verme kararı alındı.Maddi olarak çok tatminedici bir ücret teklif etmediler ama...

Çok heyecan verici bir gelişme benim için.
İçim kıpır kıpır,biran önce yerimi ayarlasalar ve kafamdaki projeleri önce kağıda,sonra kumaşın üstüne ve birbirinden farklı,modeller uyarlasam diye sabırsızlanıyorum.
Daha önceki yapılan çalışmalar genelde internetten çalıntı,çalışmalar yapılmış.Genelde tekstil tasarımcsıyım diye geçinenlerin yaptıkları gibi.
Ben onlar gibi çalışma yapmayı düşünmüyorum.
Her nekadarda bu işin eğitimini almamış olsamda ,yaptığım işi çok severek ve saygı duyarak yaptığım için yaklaşık 21 senedir mücadele ediyorum.
Çizimlerimin tamamını el çalışmaları ile gerçekleştirmek istiyorum.
Şimdi dersinizki belkide millet uzaya gidiyor siz hala el çalışmalarındamısınız.
Tabi son hallerini mecburiyetten bilgisayara aktarıp photoshota tamamlama yapılacak ,ama her çalışmamın ,eşsiz olması gerekiyor ,düşüncesindeyim.

Sadece paylaşmak istedim...........
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba Gül hanım,

Öncelikle belirtmeliyim ki, başarılı olmanın anahtarı işinizi sevmekten geçmektedir, gördüğüm kadarıyla bu sizde fazlasıyla var. Her ne kadar teknolojik gelişmeler çok yüksek boyutlara ulaşmış olsa da, hiç bir şey sanatsal değerler taşıyan işlerin verdiği keyfi ve güzelliği yansıtamaz. Daha bir kaç gün önce, bir arkadaşımızın face'deki paylaşımı geldi aklıma.

Günümüzde bir sinema filmi çekmek için ve hatta bir savaş sahnesi çekmek için, üç adam, bir sahil ve bir yeşil perde yeterli, demesiydi konumuz. Evet gerçekten bu denli ilerlemiş olan bir teknolojik destek var her sektörde. Fakat o sinema sahnelerinde, hiç bir zaman ağlayan ve bunu perdeye çok güzel yansıtan çocuk karesi olamaz.

Yapacağınız çizimler ve desenlerin, teknoloji ile ortaya çıkan işlerden çok daha keyifli olacağını şimdiden görebiliyorum.

İş yerinizdeki bu güzel gelişmeden dolayı sizi kutluyor ve yolunuzun açık olmasını temenni ediyorum. Sizinde dediğiniz gibi 21 yıl, sadece yazarken ve konuşurken kolayca ifade ediliyor, bunu iyi anlamak için yaşamak, çalışmak ve çabalamak gerek. Bunu en güzel anlayan ve yaşayan sizden başkası olamaz, belki de, işyerinizdeki yeni konumunuz, size o uzun yılların, bir mükafatı niteliğinde, başarılar getirecektir.

Hayırlı ve uğurlu olsun...
 
Kayıt
2 Kasım 2008
Mesaj
302
Tepki
10
Teşekkürler Ozan bey ,iyi dilekleriniz için.Elimden gelen en iyisini yapacağımdan eminim.
 

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
21 Haziran 2009
Mesaj
768
Tepki
39
sizin yazınızı okuduktan sonra aynı şeyleri benimde yaptıgımı farkettim... kendimi çok tekrarlıyorum.
yazdıklarınızda çok haklısınız ama bir çogumuzun kendine yeni pencereler açabileceğini sanmıyorum
çünkü siz isteseniz bile işverenler sizden bunu istemiyor, özellikle benim sektörüm için yani tekstil...
güzel yazınız için teşekkürler...
 
Yukarı Alt