Tasarımcılara önemli tavsiyeler ip uçları

ermann

Üye
Kayıt
11 Mart 2012
Mesaj
57
Tepki
6
Uzun süredir tasarım işi ile uğraşıyorum ve edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşmak istiyorum.Bu işe yeni başlamış iseniz karşılaşacağınız olayları önceden size aktarmış olacağım.Uzun süredir bu işi yapıyorsanız mutlaka sizin başınıza da gelmiş olabilecek olaylardan bahsedeceğim kendinizde bir şeyler bulabilirsiniz.Tasarım işi bir yetenek işidir arkadaşlar nasıl ki sesi güzel olan birinden müzik söylediğinde zevk alıyorsanız tasarım yeteneği olan biride göze hoş gelen tasarımlar yaratabilir.Yetenekli olabilirsiniz bu yeteneğinizi bilgi ve eğitimle pekiştirmeniz gerekir.Öğrenmeye aç biri olmalısınız sürekli öğrenmek için arayış içinde olmanız gerekir yoksa yerinizde sayarsınız.Tasarımcılar yaptığı işte titiz çok yönlü ve mükemmeliyetçi olmalı.Başarılı tasarımcılar mükemmeliyetçi insanlardır detaylara çok önem verirler.Her zaman daha iyisi mutlaka yapılabilir sloganınız olmalı.
Yeni başlayanlara tavsiyeler:
Yeni başlıyorsanız bu işe ilk önce hemen para kazanmak için atılmayın 5 TL 10 TL kazanmak için profesyonel tasarım yapıyoruz diyenlerle dolu ortalık.İki video izleyip iki yöntem öğrendiler mi uzman kesilirler.Onlardan olmayın.Bu işte güzel kazançlar var evet ama yeteneğiniz var ve bunu bilgi ile donatıyor sanız o kazançlar var.Yapabileceğinize inanıyorsanız eğitimini almanız gerekir.
Eğitimini aldıktan sonra ;
1-Sürekli pratik yapmalısınız araştırmacı olmalısınız.
2-Sizden daha önce benzeri olmayan şeyler üretmeniz istenecek.
3-Tasarım esnasında sürekli düzenlemeler yapmanız istenecek sabrınız olmalı ki müşteriniz size güvensin ve sürekli iş versin.
4-Güvenmediğiniz kimseden iş öncesi ücret almadan iş yapmayın işi yaparsınız sonra o kişiyi bulamazsınız kaybolur yaptığınız iş ile ortada kalırsınız.
5-Tasarımlarınızı sunarken her zaman demo yazısı ekleyin. yapılacak tasarım hakkında detaylı bilgi sahibi olmadan işe başlamayın yoksa saatleriniz boşa gider.
6-İnternet den kazanç sağlıyorsanız bir yere takılıp kalmayın araştırmacı olun kazanç sağlayabileceğinz yerleri keşfe çıkın.
Yazımın sonunda internetde eğitimini alabileceğiniz kaynak sitelerini paylaşacağım.
Uzun Süredir Tasarımcı İseniz
Tasarımlarınız herkes tarafından beğeniliyor ve güzel kazançlar elde ediyorsanız yolunuza devam edin ve bildiklerinizi paylaşmaktan çekinmeyin asla ben oldum tamam artık öğrenmeye gerek yok demeyin.Eğitim son nefesinizi verinceye kadar devam eden bir şeydir asla bitmez.Tasarımcı kişi paylaşım yapmak istemez nasıl yaptığının bilinmesini istemez bu korkusu yüzünden sadece kendine faydalı olan biri olarak yaşlanır.İnsanlara yardım etmek sizden bir şey kaybettirmez.Tıpkı mum da ki alevin diğer muma taşınması gibi alevi alınan mum bir şey kaybetmez arkadaşlar ne verirseniz onu alırsınız.Burada anlatmak istediğim herkese her şeyi anlatın her sorana söyleyin bütün sırlarınızı sitelerinize oraya buraya ekleyin değil.Bildiğiniz size para kazandıran bilgiyi onu hak ettiğine inandığınız kişilere paylaşmaktan çekinmeyin.Öğretmenlik yaparak da mesleğinizi devam ettirebilirsiniz.
Tasarımcılar İçin Tavsiye Web Siteleri
www.cizgi-tagem.org
www.sanalkurs.net
www.grafikerler.net
www.grafikerler.org
www.vidobu.com
www.youtube.com
www.seyretogren.com
www.adobegunlugu.com
www.banadersanlat.com
İnternetden Para Kazanabileceğiniz Web Siteleri
www.idemama.com
www.tasarlatasarlat.com
www.graphbuy.com.tr
www.temaalsat.com
www.grafikerler.org
www.uzmankirala.com
www.r10.net
www.fuub.net
www.wmaraci.com
www.webmastersitesi.com
Yabancı Siteler
www.graphicriver.net
www.themeforest.net
www.logotournament.com
www.99designs.com
www.crowdspring.com
www.designcrowd.com
www.logomyway.com
www.hatchwise.com
www.guerra-creativa.com
www.designcontest.com
www.48hourslogo.com
Kaynak: www.ebloog.net
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yukarı Alt