Tatile gitmek isteyenler

Kayıt
23 Kasım 2007
Mesaj
296
Tepki
59
tatile gitmek ısteyenler varsa goturuyum benım kotrayla:D:D 35973 odası mevcut:D
bir an gozlerınız kapatın lımanda bekleyen benım kotraya servısler her ılın merkez carsısında kalkıyor mıgrosun yanından :D sız servıse bının dırek sofor sızı havaalınndan ozel helıkopterımle dırek benım kotreya ınıs yapıyorsunuz:D
yanınaza herhangı bısey almanıza gerek yok her kamarada bir alısverıs mağazası mevcut:D kotranın bır ozellıgıde havada 365 gun 6 saat ucabılıyor:D
sımdı gıdecegımız yerlerı sayıyorum

PETRA



Petra Ürdün'nün Lut Gölü ile Akabe Körfezi arasındaki toprakları üzerinde yer alan antik kenttir. M.Ö. 400 ile M.S. 106 yılları arasında Nebatiler'e başkentlik yapmıştır. Roma İmparatorluğu tarafından işgal edilene kadar başkent olarak varlığını sürdürmüştür. M.S. 400 yıllarından sonra deprem ve ekonomik sıkıntılardan dolayı kent gözden düşmüş ve zaman içinde unutulmuştur. 1812 yılında İsviçreli gezgin Johann Burckhardt tarafından kent tekrar bulunmuştur.

Petra antik kentinde tiyatro, tapınak, ev gibi yapılar kireç taşına oyularak yapılmıştır. el-Khazna ve Roma döneminde yapılan anfitiyatro en bilinen yapılardır.
6 Aralık 1985 tarihinde UNESCO tarafından Dünya Kültürel Mirası listesine dahil edilmiştir. Peru'da yer alan Machu Picchu ile kardeş şehirdir.
7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir

TAÇ MAHAL





Taç Mahal, Hindistan Türk İmparatorluğu'nun Timuroğulları hanedanının 5. hükümdarı Şah Cihan -Şah-ı Cihan (Dünyanın şahı-1593-1666)- tarafından, o zamanki imparatorluğun başkenti olan Hindistan'in Agra şehrinde, Jumna (Yamuna) Nehri'nin kıyısında yaptırılmıştır. (Babür Şah'ın kurduğu Hint-Türk İmparatorluğu, Hindistan'da 332 yıl (1526-1858) egemen oldu.)
Dünyada aşk için dikilmiş en büyük ve en güzel anıt olarak kabul edilen bu türbe, Şah Cihan'ın büyük bir aşkla sevdiği eşi Arcümend Banu'nun, (Mümtaz Banu Begüm) doğum sırasında ölümü üzerine, onun hatırasına yaptırılmıştır.

Yapının mimarları; Mimar Sinan'ın talebelerinden Mehmet İsa Efendi ve Mehmet İsmail Efendi ile yapıdaki yazılari yazan Hattat Serdar Efendi, eserin yapimi için Şah Cihan tarafından İstanbul'dan davet edilmişlerdi. 1630'da inşaasına başlanan eser, 22 yil sonra 1652'de tamamlanmıştır.
Taç Mahal'in yapımında parlak, ince mavi damarları olan beyaz mermer kullanılmistır. Aynı mermerden yapılan ve yerden yüksekliği 82 metre olan kubbe, Mimar İsmail Efendi tarafından yapılmıştır.
Kubbe üzerinde altınlı bir alem vardır. Türbenin beyaz mermerden 4 minaresi vardır. Anıtın dört yanına Hattat İsmail Efendi tarafından Yasin suresinin tamamı yazılmıştır.
İnşaatta çok sayıda ustanın da yanısıra, günde 20 bin işçinin çalışmasıyla türbe 1643'te, çevresindeki avlu ve yapılar 1649'da bitirildi. Tac Mahal, 22 yılda 1653'te bütünüyle tamamlandı.
Agra ilinin dışında Yamuna Irmağı'nın kıyısında, 305x580 metre ölçülerinde dikdörtgen avluda yer alan Tac Mahal, dört cephesinin ortalarında 33 metre yüksekliğindeki taç kapılarıyla 75 metre yüksekliğindeki anıt kubbeyi çevreliyor.
İç mekanı örten 30 metre yüksekliğindeki alt kubbeyle üst kubbe arasında türbe mekanı kadar ölü hacim var.
Mümtaz Mahal ve Şah Cihan'in sandukaları üst katta, kubbenin altındadır. Sandukaların bulunduğu yerdeki kubbede insan ağzından çıkan her ses 7 kez yankılanacak şekilde bir akustiğe sahiptir. Şah'ın ve eşinin asıl lahitleri ise, en alt katta bulunmaktadir.
Taç Mahal'in yüzbinlerce akik, sedef ve firuze gömülü olan duvarlarında ayrıca 42 zümrüt, 142 yakut, 625 pırlanta ve 50 adet çok iri inci vardır.

KOLESYUM



İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Flavianus Amfiteatrı olarakta bilinen Colosseum, Roma İmparatorluğu ve devamı olan Batı Roma İmparatorluğu'nun başkenti Roma'daki 50.000 kişilik büyük arenadır. Usta bir komutan olan Vespasianus tarafından M.S. 72 yılında yapımına başlanmış ve M.S.80 yılında Titus döneminde tamamlanmıştır. Daha sonraki değişiklikler Domitian hükümdarlığı zamanında yapılmıştır. İmparatorlar burada Roma halkını eğlendirmek için gladyatör dövüşleri düzenlerdi. Bunlardan başka pek çok halk gösterileri, taklit deniz savaşları, hayvan avcılığı, infazlar, meşhur savaşların yeniden yasallaştırılması, klasik mitolojiye dayanan dramalar olurdu. Kolezyum daha sonra çeşitli maksatlarla kullanıldı; barınma, iş dükkanları, dini kışlalar, istiham, taş ocağı, hristiyan türbesi olarak. Asıl adı Arena iken, sonradan, girişteki etkileyici heykelin adını almıştır.
7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir. Şimdi depremden dolayı harap vaziyette olmasına ve taşlarının çalınmasına rağmen Kolozyum Roma İmparatorluğu'nun uzun zamandan beri ikonik sembolü olarak görülür. Bugün modern Roma'nın en çok turist çeken yerlerinden biridir. Ve Roma Katolik Klisesi ile yakın bağlantıya sahiptir. Çünkü Paskalya öncesi cuma günü Papa amfitiyatroda fener alayı düzenler.


MACHU PİCCHU



Machu Picchu bugüne kadar çok iyi korunarak gelmiş olan bir İnka antik şehridir.
7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir.
And Dağları 'nın bir dağının zirvesinde, 2.360 m yükseklikte, Urubamba Vadisi üzerinde kurulmuş olup. Peru'nun Cusco şehrine 88 km mesafededir. Şehir, İnka'lı bir hükümran olan Pachacutec Yupanqui tarafında 1450 yılları civarında inşa ettirilmiştir. İspanyol istilacılar 1532 yılında buraları feth ederken sık dağlar arasında kalmış bu şehir, istilacılar tarafından fark edilmemiş ve bu sayede zarar görmemiştir.Machu Picchu 200 den fazla, merdiven sistemiyle birbirne bağlı olan taş yapıdan oluşur.Şehrin 3000 basamağı bugün hala gayet iyi durumdadır.
Kuruluş amacı ve anlamı bugüne kadar gelmiş olan tartışma konusudur. Günümüze gelmeyi başarmış bilimsel kanıt içerikli çok fazla ipucu bulunmamasından, sadece tahminler yapılabilmektedir. Bu yüzden o zamanlardaki adı bilinemeyen şehir, ismini bugün yakınlarda olan bir dağ zirvesinden almıştır. Şehrin tarım alanı olarak kullanılan teraslardan oluşan bölümleri, Eski Zirve (Quechua dilinde: Machu Picchu) denen dağın eteklerindedir. Şehrin sonunda ise Genç Zirve (Quechua dilinde: Huayna Picchu ) yükselir.

CHRİSTO REDENTOR



Dağın zirvesinde Heitor Silva Costa tarafından tasarlanmış ve Fransız heykeltraş Paul Landowski tarafından beş yıl içinde gerçekleştirdiği İsa heykeli (Por Christo redentor) bulunur. Landowski'nin eseri 1931 yılında son bulmuş ve 12 Ekim'de dikilmiştir. 30 m boyundaki devasa heykel 8 m yükseklikteki bir kaide üzerinde durur ve 1.145 ton ağırlığındadır. Yalnızca başı 3,75 m yükseklinde olup 30 ton gelir. Açılmış kollarının genişliği 30 m tutar. İnşa malzemesi olarak beton, üzerinde katman olarak da sabun taşı (talk da denir) kullanılmıştır. Heykelin inşası katolik derneği tarafından, aslen çirkin telefon direklerini örtmek için sipariş olarak verilmiştir. Bugün yıllık 1 milyon kadar insan anıtı ziyaret eder.
Dominik Cumhuriyeti'nin kuzeyindeki Puerto Plata şehrindeki 793 m yükseklikteki Pico Isabel de Torres Dağı'nda heykelin bir benzeri inşa edilmiştir.
1 Aralık 1999'da Avusturyalı Base Jumpingci Felix Baumgartner, heykelin sağ kolundan paraşüt ile atlamıştır. Baumgartner, öncesinde ok ile fırlattığı bir halat ile tırmanmıştır.



Christo Redentor, Rio de Janeiro'da Corcovado Dağı üzerinde şehrin sembollerinden biri olan İsa heykeli.
Dağın aşağı kısmında Tijuca Milli Parkı bulunur. Corcovado 710 m yükseklikte olup, muhteşem bir şehir manzarası sunar. Kıvrımlı bir yol ve Corcovado dağ treni, dağın zirvesinin yakınına kadar gelir.7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir.


ÇİN SEDDİ




CHİCKEN ITZA PİRAMİDİ



Chichen Itza, Kristof Kolomb öncesi dönemde Maya uygarlığı tarafından bugünkü Meksika'da inşa edilmiş arkeolojik bir bölgedir. Chichen-Itza Kalesi 20. yüzyıl'ın başlarında gökdelenlerin inşasına kadar, dünyanın en yüksek yapısıydı. Temmuz 2007'de seçilen dünyanın yeni yedi harikasından biridir.




Chichen Itza Piramidi (M.Ö. 800 öncesi) Yucatan Yarımadası, Meksika Chichen Itza, Maya medeniyetinin ekonomik ve politik merkezi olarak hizmet vermiş en meşhur Maya tapınak sitesidir. Değişik yapıları –Kukulkan piramidi, Chac Mol Tapınağı, Bin Kolonlar Geçidi, Tutukluların Oyun Sahası– bugün dahi harikulade bir mimari alan ve mekân düzenleme göstergesi olarak kendini göstermektedir. Piramidin kendisi Maya tapınaklarının en sonuncusu hiç şüphesiz en büyüğüdür.
BODRUM:



Dinlenmek İcin MONTENEGRO:



Kayak İcin Andorra daki PAS DE LA CASA:



The Rila manastırı Sofya-Bulgaristan:



The Royal Palace-Etiyopya:



Güneş tutulmasını izlemek için Lyndhurst-Avustralya:



Egzotik ve lüks bir kamp için Mis****a:



Rafting için Hindistan:



Gökdelenler için Kuala Lumpur-Malezya:



Arkadaşınla bisiklet sürmek için Çin:




Baharat almak için Özbekistan:



Casinolar için Monaco:



Dünya Kupası'nda futbola doymak için Almanya:



Adriatik'te yüzmek için Hırvatistan:



ya durun hele nere kacıyorsunuz:D daha karpuc kesıcez
he bide bu kadar gezı ucretsız degıl yanı
su yandakı terazıyı bı gorun yeter :D
he bide su var su anda benım kotra
benzını bıttı ya bush bana benzın vermıyo
bidaha kı sefere valla benzın bulamayız kaynakları tuken mıs
o zaman toplu tasıma otobuslerıne gerek olabılır
malum benım kotrada 200 adet motor var dunyanın yarısını yakıyo:D
nese bu kadar gızıden sora bı nes cafe ıcem canım cektı yavs:D
 
Kayıt
29 Nisan 2008
Mesaj
357
Tepki
1
maasalah kısa bir dünya turu yaptık geldik :) hazır elin değmişken şu senin kotrayla benide memleketime götürüver :)
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
ceddindedemizin acentası mı var :D:D:D
konu başlığını değiştireyim bari "ceddindeden turizm acenta" :D
 
Yukarı Alt