Tavsiyeleriniz

nihat_kfy

Üye
Kayıt
24 Temmuz 2014
Mesaj
22
Tepki
15
Bir arkadaşımın yakında açacağı site için, facebook timeline fotosu hazırlamaya çalıştım. Henüz bitmedi. Eksikleri var düzelteceğim ama en büyük sorunum slogan ve açıklama kısmı. Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca görmüş olduğunuz eksikleri/yanlışları da lütfen belirtin. Olumlu ya da olumsuz tüm eleştirileriniz bana bir şeyler katacaktır. Şimdiden teşekkür ederim.
 

Dosyalar

AdverArt

Üye
Kayıt
12 Ağustos 2014
Mesaj
9
Tepki
4
Nihat bey şu an vaktim yok ama söylediklerimin görselini yaparak paylaşacağım. Ümit ederim geç kalmam. Bana göre çalışmanızda kullandığınız görsel unsurları yerleştirme şekli daha farklı olması gerekir. Tek tek desenlere gelince; zemin deseni daha çok matematiksel yapıda oysa ana konu elektrik projesi. Ampul Adamın elinde bir terslik var. Sanki elin görülmesi gereken avuç içi olacakken üstten görünüyor gibi. Birde Ampul kenar kalınlığı oldukça farklı eğer yanma/ışık hissi uyandırmak istiyorsanız bu daha farklı çalışılmalı. Flamanlı değil de Katot yapılı bir seçim yapmanız da algılamada yabancılık hissi uyandırıyor bence. Eğer sabrınızı zorlamıyorsam beyaz sayfa üstünde ki metin perspektifinin de sayfa ile uyumlu olması lazım. İlk fırsatta bu dediklerimi uygulayıp size örnekleyeceğim. sanırım o zaman bu sevimsiz kişisel görüşlerime hak vereceksiniz. Aslında böyle aklı evvellik yapmam ama görüş talep etmiş olmanızdan hareket ettim.
 

nihat_kfy

Üye
Kayıt
24 Temmuz 2014
Mesaj
22
Tepki
15
Daha önce de belirttiğim gibi her eleştiri bir şeyler katacaktır. Profesyonel değilim, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Çalışmanızı bekliyorum. Tekrar teşekkürler
 

AdverArt

Üye
Kayıt
12 Ağustos 2014
Mesaj
9
Tepki
4
REVİZE.png

Nihat bey konfiçyus der ki " çok çok uzaklara gidilecek bir yolda olsa yolculuk hep bir adım atmakla başlar " önemli olan nerde olduğunuzu ve nereye gideceğinizi bilmek. Sizin tasarımınıza sadık kalarak söylediklerimi sadece bir taslak olarak örnekledim.
buyurun.
 

CemilAL

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2010
Mesaj
208
Tepki
25
@AdverArt

Çalışmanın orjinaline nazaran daha amatörce olmamış mı sizce? Arka plan ölçeksiz şekilde boyutlandırılmış düşük çözünürlüklü bir resim, Aşırı kontrast olması arka planı arkalıktan çıkarmış ve dikkat dağıtmış, insan ve ampul görselinin kenarları yeteri kadar düzgün temizlenmemiş ki el biraz garip cidden :p, aynı şekilde yazıların olduğu kısımın da kenarları kötü ve son satırda bir gariplik var, orjinalde olan olan gri şeritteki dünya ve kırmızı şerit kesişmesi kaybedilmiş.

Asıl çalışmanın eleştirilerine gelirsek inanın bu kadar kompleks çalışmalara gerek yok. Bazen ne kadar sade o kadar iyi. Arka plan olabilir tamam hoş, adam olmasa da olur ki pek bir işlevi yok gibi gerçekten diğer tarafı gösterirken ve insanın dikkatini oraya çekmemiş olur kalktığı zaman. Yazılardaki o beyaz renk açılmaları biraz garip durmuş, yazıları bir üst katman a alıp beyazlıkları tutmayı dene belki hoş olabilir. Kırmızı şerit üzerindeki gölgenin opaklığını düşürmelisin garip duruyor bu kadar koyu çizgi şahsen. Narel logosunun rengi farklı ona dikkat edebilirsin, hatta yazı logo ve çizginin rengi farklı :D, aynı olursa hoş durabilir hepsi. Dünya logosunun etrafındaki çizgiler biraz alakasız olmuş açıkçası, gölgeleri yeniden gözden geçirebilirsin. Beyaz ve kırmızı komple griyi kapatabilir o kısımda hoş durabilir. Yani gri şerit altta kalsın. Ve kırmızı şeritin altında gölge yok o da biraz arka plana yapıştırmış onu. Hafiften bir gölge işini görecektir. Kırmızının üstündeki gölgeyi hafifletip aynısından aşağı da koyman yeterli. Son olarak şeritlerine boyutu 1 olan kabartma eklersen belki güzel olur, gözükmeyecek zaten çok. Ben arkadaş gibi resimli yorum yapamayacağım yazıların bu tarz çalışmalarda yeterli olduğunu düşünürüm hep. :D
 

CemilAL

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2010
Mesaj
208
Tepki
25
Bu arada elektrikte de bol miktarda matematik vardır sayın AdvertArt ki oradakiler matematik işleminden ibaret değil, formüller görseller ve o tarz hesaplamalarda kullanılan işlemler var. :D
 

AdverArt

Üye
Kayıt
12 Ağustos 2014
Mesaj
9
Tepki
4
Genç arkadaşım senin yaşının en az üç katı benim meslek hayatım var. Türkçe okur yazar olduğuna göre "Sizin tasarımınıza sadık kalarak söylediklerimi sadece bir taslak olarak örnekledim" ifadesini anlamış olman gerekirdi.
 

CemilAL

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2010
Mesaj
208
Tepki
25
Haklısınız özür dilerim, benim yaşımın en az 3 katı kadar meslek hayatı olunca insanın görmesi algılaması zayıflıyor olabilir. İşin kötüsü siz de Türkçe okur yazar olduğunuz halde - ki o ilerlemiş yaşınızın verdiği deneyimler olmasına rağmen - benim zaten yaptıklarınızı tasarıma sadık kalacak şekilde eleştirdiğimi fark edememişsiniz. Ya da yaşın getirdiği eksilerden biri olsa gerek o kadar artının yanında. Neyse sonuç olarak tekrar okuyup anlamaya özen gösterirseniz kalitesizce yapılan işinizden bahsettiğimi anlarsınız. Saygılarımla sayın genç olmayan arkadaşım. :)
 
Yukarı Alt