Taze Taze Broşür

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
658
Tepki
28
Dün bir yerde bir dershane broşürü görmüştüm. Neden bende böyle bir şey tasarlamıyorum dedim kendi kendime. Bu gün de boş vaktimde böyle bir şey tasarladım. Birde elimden geldiğince sunum yapmaya çalıştım.Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.;);)

Not: Dershane ad ve adresini bilerek eklemedim.Zaten ticari amaçlı bir çalışma değil. Boşu boşuna yazıyı blurla fln hiç gerek yok. :D

Bu arada ilgilenen olursa böyle çalışmalar yapabilirim uygun ücret karşılğı.

 

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
658
Tepki
28
@grapiksel

Çok teşekkür ederim. bak sonradan bir not ekledim ayrıntılarla ilgili. Keşke böyle bir iş düşse. ;)
 

Stilt_Skin

Üye
Kayıt
11 Şubat 2012
Mesaj
52
Tepki
1
Emeğine sağlık...
Ama ödüllerin hangisinin birinciye olduğu belli olmamış :D Iphone mu birinciye Laptop mu ? :D
18 yaşından küçüklerin geldiği bi dershanede motor vermek bence çok saçma olmuş. Deneme çalışması oldğu için sorun yok çok başarlı :)
 

reborn

Üye
Kayıt
26 Eylül 2009
Mesaj
295
Tepki
6
Kızlar çok kenarda kesim esnasında kollar uçabilir haberin olsun ve kızların etrafındaki beyazlık yerine gölge verseydin daha şık durabilirmiş. Ödülleride masalya verilen kürsü yapıp üstlerine koysan süper olur. Başarılar.
 

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
658
Tepki
28
Yorumlarınız için teşekkürler.reborn şu ödül kürsüsü fikrin çok iyi. bir daha kine kullanırım inşallah. bu arada ordaki motorsiklet değil şarjlı bisiklet. :D 18 yaşından küçüklere motor verip trafik canavarı mı yapim. ;)
 

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
Merhaba Hüseyincim ;

Çalışmaya emek vermişsin doğrudur fakat, biz hatalarını söyleyelim de sende kişisel gelişimi ilerlet öyle değil mi :)

- Çalışmanın arkaplanı bulut olabilirdi üst kısımda.
- Yorumlarda bir arkadaşın bahsettiği gibi bayan dekupeleri çok kenarda kesim payı vermelisin.
- Bu bir broşür ise Tek kırımlı bir broşür mü, ve ya bir A5 el ilanı mı ?
- Broşür ise kırım yerleri belirlenerek ona göre çalışmanın mizanpajı belirlenmeli ki bu şekilde ortadan ikiye katlanırsa kötü bir görüntü olacaktır.
- A5 el ilanı desek tamam mizanpaj doğru fakat genelde dikey bir tasarım kullanılıyor bu tür el ilanlarında ( tabi tercih meselesi ).
- Yazı karakterlerine ( Font ) dikkat etmelisin hangi font nerede kullanılmalı bunu bilmelisin. Diğer yapılmış çalışmaları inceleyerek zamanla bu konuda deneyim kazacaksın.
- Aynı şekilde efektlerinde nerede kullanılacağını iyi bilmelisin. Çok efekt göz yorar az efekt yalın bırakır dengeyi bulmalısın.
- Hediyeler belirtilmiş çalışmada ; Bu hediyelerin kime verileceği belirlenmeli ve hediyeler ön plana alınmalı.

> Deneme bir çalışma olduğunu göz önünde bulundurarak zamanla kendini geliştirip daha temiz işler çıkaracağına inanıyorum, başarılar dilerim <
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99
Öncelikle fontları beğenmedim ben. Resimlerin arkasındaki gölgelerde sıkıntılı ve resimler çok dibe yapışmış durumda. Az daha büyük ve iç kısıma doğru olursa daha güzel olur. Zemin daha farklı olabilirdi. Geçiş güzel ama bir kaç desen yada gökyüzü ve yeryüzü havasında bişeyler yapılabilirdi. Ödüller çok küçük kalmış, ve çok basit durmuş. Sırasıyla 1. yada 2.ye ait oldukları belirtilirse ki bu şekilde hangi ödül kaçıncıya bilinmiyor malesef. Bide ödülleri direk yerleştirmek yerine, yuvarlak içine alıp az süsleyerek farklı hava oluşturulabilirdi. Adres ve dershane adını varolmayan bişey yapsaydınız eğer en azından broşür göz dolduracak kadar iyi görünürdü. Yinede uğraşılmış. Zamanla güzel şeyler olacak gibi görünüyor. Elinize sağlık.
 

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
658
Tepki
28
Hasan Bey ve zeynep hanım yorumlarınız için teşekkür ederim. bu bir a5 el ilanı. genelede dediğiniz gibi dikey olur ama bir farklılık olsun istedim. dediğiniz gibi kesimde hata verdirttirecek yerler var bunlar öğrenci resimleri bir dahaki çalışmada bunları göz önünde bulundurarak daha iyi şeyler çıkarmaya çalışıyorum. Bu arada zeynep hanım bilgisayarı formatlarken bir hatadan dolayı tüm arşivim gitti. bu sebeple font bakımından hem çalışma hem de ben fakir kaldım. ama en yakın zamanda toparlamaya çalışacağım. ;)
 
Yukarı Alt