Trafik Konulu Afiş ve Slogan Yarışması

Admin

Başkan
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
10 Temmuz 2008
Mesaj
132
Tepki
25
Trafik Konulu Afiş ve Slogan Yarışması

Amaç:
Ülkemizde ve Dünya'da her yıl binlerce insan trafik kazaları yüzünden hayatını kaybetmekte, sakat kalmakta ve mal kaybı olmaktadır.Trafik sorunlarını çözümlemek amacıyla bir çok Avrupa ülkesi aralarında anlaşarak bir konsey kurdu. Bu konseye Türkiye'de üyedir. Merkezi Fransa'nın başkenti Paris'te olan bu konseyin üyeleri, zaman zaman toplanarak trafik sorunlarını görüşürler.
Bu konsey Mayıs ayının ilk cumartesi günü ile başlayan haftayı «Uluslararası Karayolu Güven Haftası» olarak kabul etmiştir.
Ülkemizde de trafik kazalarının önlenmesi yolunda çaba gösteren kuruluşlarca, aynı hafta «Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası» olarak kabul edilmiştir. Bu hafta süresince; yayın organları, radyo, televizyon aracılığı ile trafik kazalarının önlenmesi için halka trafik kuralları anlatılır ve öğretilir.

Grafikerler.org forumu Yönetimi olarak ; kazaların önlenmesinde, insanların trafik kuralarına uymasında katkısı olması amacıyle her ay düzenlediğimiz ödüllü grafik tasarım yarışmalarında mayıs ayı yarışma konusunu ''trafik'' olarak belirledik.

Hedefimiz ; İnsanları Trafik konusunda bilinçlendirmek, eğitmek, uyarmak, toplumsal mesaj vermek.

Sunum Açıklama ve Şartları:


Çalışmamız Afiş ve slogan olmakla birlikte slogan mecburiyeti yoktur. Amaç afiş çalışması ile gerekli mesajın verilebilmesidir. Afiş tanımı kısaca aşağıda anlatılmıştır. Ebat konusunda bir kısıtlama yoktur. Afiş üzerinde sponsorun logo ve ismi mutlaka belirgin olacaktır. Sponsor www.grafikerler.org 'dur.
Çalışmalar özgün olmalı, daha önce yayınlanmamış olmalı, alıntı, benzer olmamalıdır. Çalışmalarda kullanılacak fotoğraf, vektör ve benzeri materyallerin telif hakkı ve kullanımı konusunda muhtemel problemin sorumluluğu çalışmayı sunan kişiye aittir.


Afiş Nedir?


Afiş bir haber, bir olayı, bir ürünü yada bir fikri sanatsal ve kültürel açıdan topluma duyurmak amacıyla, değişik yüzeyler üzerine yapılan ve belirli boyutlarda hedef kitlenin görebileceği yerlere asılan duyurulardır. Fransızca’da hem duvar ilanı, hem de sanat değeri taşıyan grafik çalışması anlamına gelen “affiche” kelimesinden dilimize aktarılmıştır.
Afişler farklı boyutlarda tasarlanabilirler. Büyük boyutlu dış mekan afişleri, duvar yüzeylerine ve ilan panolarına asılır. Billboardlar yada otobüs duraklarındaki afişleri dış mekan afişlerine örnek olarak verebiliriz. Dış mekan afişlerinin izlenme süresi kısadır. İzleyici tarafından çok kısa sürede algılanması gerektiği için sade basit ve etkili olmalıdırlar.
İç mekan afişleri ise mekan içlerinde kullanılmak üzere tasarlanan daha küçük boyutlu afişlerdir. Genelde 50×70cm, 45×64cm gibi küçük boyutlarda tasarlanırlar. İç mekan afişleri daha uzun süre izlenebilir.

Afiş tasarımı hakkında daha detaylı bilgi ve örnekler için aşağıdaki forum konumuza başvurabilirsiniz.

https://www.grafikerler.org/afis-tasarimlari/



Yarışmaya Katılım şartları için; Buraya
Çalışmanızı buraya
açarak sunabilirsiniz.

Foruma resim yüklemek için bu konuya bakınız.

www.grafikerler.org logosunu vektörel formda indirmek için ; buraya tıklayabilirsiniz.






Grafikerler.org yönetimi yarışma kurallarını değiştirme hakkını saklı tutar.
 

Fulyam

Üye
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.262
Tepki
16
Ben fikir bulmayı beklemeyeceğim :) neler çıkacağını merak ettiğim için katılacağım : ) belki biraz daha kendimi zorlarsam birşeyler öğrenebilirim.. : )
 
Kayıt
10 Mart 2009
Mesaj
43
Tepki
5
Açıkçasını söylemek gerekirse ben böyle konularda afiş yapmaktan sıkılıyorum biraz:Sokulda çok yaptığımız için olsa gerek ve zorla:)Fakat toplum için gayet gerekli olan bir konu seçilmiş.Fikir bulduğumda katılacağım:)Herkese başarılar kardeşlerim:)
 

sukran8

Üye
Kayıt
7 Nisan 2010
Mesaj
4
Tepki
0
Slm arkadaşlar. Bu sitede yeni sayılırım. Bende bi çalışma yaparak katkıda bulunmak istedim. Ama ekleyemiyorum çalışmamı. Yardım lütfen.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@sukran8

Hoşgeldiniz..

Benim imzamdaki konu linklerine tıklayınız. gerekli yardım bu konularda mevcut..:)
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@saliha öztürk

Hoşgeldiniz.. :)

Forumda her ay çeşitli konu ve alanlarsa bu tür yarışmalar düzenlenir. Belli br maddi ödül yoktur. Genel amaç öğrenmek, geliştirmektir. Yarışmalarsa başarılı olanlara imtiyazlı üyelikler verilir. En önemlisi böylesine büyük ve kaliteli bir forumda yarışmalarda derece almak kayda değer bir referans olur. :)
Ama derseniz ben maddi ödülü olan yarışma istiyorum.. O da mevcut, ödüllü firma yarşmaları bölümüne bir bakınız derim..

https://www.grafikerler.org/firmalardan-gelen-yarisma-talepleri/
 
Yukarı Alt