trasnsform ile resim kopyalama

hasandk

Üye
Kayıt
10 Eylül 2007
Mesaj
1
Tepki
0
transformationla araya mesafe verilerek kopyalama nasıl oluyordu
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Resmi veya objeyi kopyalamak istiyorsanız fretansform aracını sectikten sonra üst tarafta bulunan
apple to duplicate aktif olmalıdır. resim arasındaki mesafeyi ayarlayarak resmi kopyalayabilirsiniz
 

Shahyn

Üye
Kayıt
20 Ekim 2007
Mesaj
43
Tepki
0
@hasandk
mesafe verip kopyalacağın nesneyi seç.. Alt+f7 kombinasyonuyla transformation penceresini aç.. ne yana kopyalacaksan onu seç... seçince (yatay kopyalayacaksan H dikey kopyalayacaksan V) H veya V alanında seçtiğin nesnenin boyutu yazıca... aradaki mesafenin ne olmasını istiyosan o ebata o mesafeyi eklemen gerkiyor... örneğin çizdiğin bir kareyi kopyalayacaksın.. karenin ebatları 20x20.. ve kopyaladığın iki karanin arasında 5 mm boşluk olmasını istiyosun. o zaman yatay ve sağa kopyalamak için H satırına 25 değerini girip "Apply Duplicate" butonuna basman gerekiyor... zaten bi kere bu gösterdiğim örneği yap mantığı çok basit anlarsın ;)
 
Kayıt
23 Mart 2010
Mesaj
1
Tepki
0
arkadaşlar konunun dışında kalıyor ama yine kopyalama ile ilgili bir sorun.. photoshopta resmimin içinden bir karakteri alıp sadece onu export etmek istiyorum, arkaplan rengi beyaz olarak kalmıyacak yani; sadece o seçtiğim resim olacak.. görüntülediğimde sadece o resimi görmek istiyorum arkadaki beyazlıklar bile gözükmeyecek.. nasıl yapabilirim çok uğraştım bir sürü foruma baktım ama bulamadım lütfen bir cevap bekliyorum profesyonellerden
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.524
Tepki
54
@chaoslegion
Yardım istediğiniz konuyu tam olarak açıklarsanız daha çabuk sonuç alırsınız.
mesela export etmek istediğiniz resim ayrı bir layer damı? veya zemine sabit ve siz arka planı mı yok etmek istiyorsunuz?
Eğer görsel ayrı bir layer da ve arka planı boş ise, diğer layerları silip veya görünmez hale getirip bu görseli save as ile png veya tiff formatında save transparency seçeneğini işaretleyerek kaydedebilirsiniz.
Eğer görsel zemine sabit ise ve zemini yok etmek istiyorsanız filter/extract yöntemi ile arka planı silebilirsiniz.
Bu konularla ilgili açıklamalar ve dersler sitede mevcut.
 
Yukarı Alt