Türkiye'de internete ne oldu?

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
31 Mart 2009
Mesaj
714
Tepki
7
Türkiye'de internete ne oldu?

Bugün Türkiye'de yaşanan "aşırı yavaş internet" sorununa dair ilk resmi açıklama geldi! Resimlerle: İnternetten nefret ettirenler Gün boyu yavaşlayan internet trafiği yüzünden kullanıcılar Google ana sayfasına dahi zaman zaman giremezken, yaşanan problemle ilgili resmi açıklama nihayet geldi. TÜBİTAK tarafından yapılan açıklamayı aynen yayınlıyoruz:

"GEANT(Avrupa Akedemik Ağı) bağlantımız, GEANT fiber sağlayıcılarından kaynaklı sorun(lar) sebebiyle kesilmiştir. GEANT bağlantımızı taşıyan Sofya devresi 09:08 de, yedek olarak devreye giren Bükreş devresi ise 10:35 de kesilmiştir. Ayrıca aynı saatlerde GEANT altyapısında Bulgaristan-Macaristan devresi de kesilmiştir."

Her ne kadar sorun büyük ölçüde giderilmiş olsa da, açıklamada internette yaşanan yavaşlığın tam olarak ne zaman sona ereceği hakkında bilgi verilmedi.
 

D3VRAN

Üye
Kayıt
5 Eylül 2011
Mesaj
91
Tepki
0
sabahtan beri internetim kopup duruyor. Türk telekom önce Türkiye'ye adam gibi hizmet versinde sonra avrupaya açılsın. Facebook fan sayfasında duvarlarına biraz ağır konuşarak anlattım duvar yazısını müşterilerine kapattılar. Ne biçim insan bunlar? ne biçim hizmet veriyorlar. Nasıl bir Türkiye oldu burası!
 

vberk

Üye
Kayıt
24 Mart 2010
Mesaj
244
Tepki
4
Evet; bugün sabah internet çok yavaştı... Bende sadece bizim burda yaşanan bölgesel bir sorun sandım...
Teşekkürler Günel abla...
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Aslında en büyük ayıp internet ve telefon kullanımı ülkemizde nerdeyse lüks. Avrupada çoğu ülkede internet artık devletin ücretsiz sunduğu hizmet haline geliyor. Ve bizim ödediğimiz milyarlarca lira vergi nerelere gidiyor belli değil...
 

vberk

Üye
Kayıt
24 Mart 2010
Mesaj
244
Tepki
4
@Erkan_Nehir

Verdiğimiz o paralarla varolan kaldırımlarımız bozup yeniden kaldırım yapıyorlar... Hiç yeni birşeyler yok; hep boz-yap... Yani böyle boş işlere gidiyor...
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
@Erkan_Nehir

sadece internette değil devletimiz bizi her alanda başarı ile soymaya devam ediyor.
benzin de aşırı vergi, telefonlarda aşırı vergi, otobanlarda geçiş ücretleri, otopark ücretleri
vs vs vs....
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@Sedat Gül
Boğaz köprüsü yapıldığında geçiş ücretleri ve vergi köprünün yapım masraflarını karşıladığı zaman köprüler ücretsiz olacak denmişti. Köprü masrafı 4-5 kez karşılandı fakat hala ücretli ve daha da pahalı :)
Benzine zaten hiç laf yok. Benzinin fiyatı aslında 80 Kuruş. Geri kalan 4 TL vergi. :)
 

D3VRAN

Üye
Kayıt
5 Eylül 2011
Mesaj
91
Tepki
0
Yukarıdaki mesajımda yazdıklarımı okuyan arkadaşım olmuştur aranızda. 4,87 KBS ile inen dosya bakın 2 saattir nasıl?



Hemen hemen 980 ile 1000 kbs 'yi görmeye başladım.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Herkese merhaba,
Dün ben de günboyu internete bağlıydım. Fakat hissedilir bir yavaşlama görmedim. Fiber 10megabit bağlantım var uydunetten. Belki de bu yüzden hissetmedim. Maalesef Adsl, gün içinde gidip geliyor(du). Eğer bulunduğunuz yerde uydunet altyapısı varsa hemen bağlanın derim. Hernekadar, uydunetin arıza servisi biraz hantal olsa da, pek sık arıza vermediğini de söylemeliyim. Ama hız konusunda, günün her anında, yağmurda, fırtınada, internet trafiğinin yoğunluğunda... asla hızda bir yavaşlama, hele hele kesilme hiç olmuyor.
Tavsiye ederim.

Tuncer ÖZKAN
 
Yukarı Alt