TV Logo Deneme

BoréaL

Üye
Kayıt
26 Eylül 2010
Mesaj
24
Tepki
0
KTV Adlı yerel bir kanal için logo denemesi yaptım, logo hakkında düşünceleri
acımadan eleştirin :rolleyes:

 

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
Merhaba ;

Biraz daha kreatif çalışmalar düşünebilirsiniz. ' Seyir zevkiniz ' kısmı olmamış, onu silelim. Amblemi sevdim, hoş. ' TV ' yazısını değiştirmelisiniz.

İyi Çalışmalar...
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Öncelikle emeğinize sağlık .. Hasan bey'e fikirlerinde katılıyorum.TV nin fontunu değiştirerek bir kaç versiyon daha çalışılabilir.
 

Ndesign

Üye
Kayıt
19 Ağustos 2007
Mesaj
1.361
Tepki
51
Tv yi k harfinin ortasına gelicek şekilde küçük olarak kullanabilirsiniz, ayrıca 3d görünümlü logolar hit bu aralar :)... iyi çalışmalar

 

BoréaL

Üye
Kayıt
26 Eylül 2010
Mesaj
24
Tepki
0
Görüşleriniz için tesekkurler bunlar logo tasarımı üzerine ilk denemelerim denebilir.
Düsünceyi çizime aktarmaya calısıyorum bu konuda pro değilim zaten, eleştirilerinizi dikkate alarak çalısmalara devam edicem.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Bende senin gibi yeniyim.. Geçenler de çok değer verdiğim bir arkadaşım bana şöyle bir tavsiyede bulundu..Özet geçiyorum..

"Logo tasarımı yada başka bir tasarım sürekli kağıt kalem ve eskiz ile güçlenir.Çizdiğin herşeyin bir hikayesi olsun kendince.."

Yerli ve yabancı çalışmaları incelemenizi tavsiye ediyorum.Ufkunuzu açacaktır.
 

BoréaL

Üye
Kayıt
26 Eylül 2010
Mesaj
24
Tepki
0
@Aslı SAYILIR

Tesekkurler, ''Çizdiğin herşeyin bir hikayesi olsun'' bence bişeyler üzerinde çizim yapmak için gerekli olan şeyler bu cümle özetledi.
 

olcanlok

Üye
Kayıt
10 Ağustos 2010
Mesaj
3
Tepki
0
Ben yaptığınız tasarımı ilk bakışta hoş buldum. Ancak inceledikten sonra bir kaç yorumum olacak izin verirseniz. Bir logoyu tasarlarken ki önceliğiniz Aslı Hanımın da belirttiği üzere ''Hikaye'' dir. Neden Ktv diye sormalısınız önce. İsmin nereden geldiğini öğrendiğinizde kafanızda birşeyler netleşir ve bunları eskize dökerek farklı varyasyonlar sunabilirsiniz. Yaptığınız çalışma hakkındaki fikrim şudur ki. Bunun bir Tv Kanalı olduğunu düşünecek olursak kullanılacağı alan televizyonda ne kadar yer kaplar, kaplayacağı alan ölçüsünde bir görüntü alıp orjinal boyut ile bakmayı deneyin. Göreceğiniz görüntünün net ve anlaşılabilir olacağını sanmıyorum. Tipografi ye gelecek olursak kullandığınız font bende bir akıllı tv izlenimi bıraktı. Tırnaklı ve tırnaksız fontların anlamlarını inceleyin. Sonuçta bir TV kanalı ve ciddi bir kurum. Renk konusunda Genç ve Dinamik izilenimleri aldım. Turuncu bu noktada gayet başarılı. Tasarımın sade olmasına özen gösterin. Konuyu takipteyim bilgilerinize :))
 

BoréaL

Üye
Kayıt
26 Eylül 2010
Mesaj
24
Tepki
0
@olcanlok

Eyvallah hocam, dediğim gibi logo konusunda ilk çalısmalarım düşünceleriniz için tesekkurler deneme yanılma yoluyla zamanla güzel tasarımlara ulasıcaz ınsallah.
 
Yukarı Alt