Ufak Bir Sorunum Var!

Holats

Üye
Kayıt
20 Eylül 2012
Mesaj
73
Tepki
1
Merhabalar;

Photoshop ile ilgili bir sorunumu dile getirmek istiyorum. Herhangi bir şekli warp ile düzenlediğim zaman kenarlarında bozulmalar oluyor. Ya da bana öyle geliyor. Örneğin aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi bir Z harfini alıp warp ile şeklinde oynama yaptım.Sanki biraz kenarlarında bozulma olmuş.



Son olarak; sadece warpta olmuyor bu sorun. Örneğin bir nesneyi CTRL+T ile döndürdüğümüzde bazen kenar kısımlarında bozulmalar meydana geliyor. Bana açıklama yaparsanız çok mutlu olacağım. Bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten de bozulmalar oluyor mu?
 

Kemal Aksekioğlu

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
30 Haziran 2013
Mesaj
2.035
Tepki
916
sayın Holats
çok anlayamadım ama dönderdikten sonra oka tıklarsanız şekil veya yazıdaki tırtıkların gitmesi gerekir bir de harfe nasıl bir şekil vermek istediğinizi tam anlayamadım ama bir de warp yerine skew'le şekil vermeyi deneseniz daha düzgün olur sanırım
 

Holats

Üye
Kayıt
20 Eylül 2012
Mesaj
73
Tepki
1
@Kemal Aksekioğlu

Bu bir örnekti. Sadece harfe değil, farklı bir şekil oluşturduğum zaman, örneğin elips bir şekil oluşturdum, bunu warp aracı ile biraz daha oynamak istiyorum. Oynadığım zamanda da kenarlarda bulanıklaşma gibi bir bozulma meydana geliyor. Yada bana öyle geliyor. Ayrıca skew aracı ile bir nevi konum ayarlıyorsunuz. Benim işime yarayacak olan warp aracıdır. Warp ile şekil değişikliliği yapabiliyorum.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba;

Sorununuzu şöyle açıklayabiliriz.

Şayet PS içerisinde nesne yaratırken Path yöntemini kullanıyorsanız, nesne nitelikleri modifikasyon sonucunda bozulmaya maruz kalır.

Nesneleri Shape yöntemiyle yaratırsanız , modifikasyonlarda nesne belirli bir seviyeye kadar özelliklerini koruyacaktır. Zira PS içerisindeki Shape, AI'deki vektör mantığına dayandırılmıştır.

Örnek için hazırladığım görseli inceleyelim:



Görselde sol üst taraftaki 2 nolu Marque nesneleri otomatik olarak; aşağıdaki 1 nolu nesneler ise Path seçilmiş ise Path özellikleriyle yaratılırlar. Dolayısıyla bu nesneler düzenlenirken bozulmalara maruz kalabilir.

Görselde sağdaki 1 numarayla gösterilmiş nesneler , 2 numara ile gösterilen alanda yaratma yöntemi olarak Shape seçilmiş ise, düzenlenme esnasında bozulmaya belirli bir seviyeye kadar direnç gösterirler.

Bunlar şekil nesneleri için geçerli bir kuraldır.


Fontlarda bir düzenlenme yapılacak ise Font yaratıldıktan sonra layer penceresinde fonta sağ tık yapılır, listeden Convert To Shape seçeneği seçilir, böylece fontların etrafı Shape ile korunur.



Artık fontları da bozmadan düzenleyebiliriz ancak fontlar Shape yöntemine convert edildiği için artık Font özelliklerini yitirmişlerdir.

Bu arada Yoruichi'yi ben de severim.

İyi çalışmalar.
 
Yukarı Alt