vektör aydan

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
Resimi program ile vektöre çevirmeyip, kendiniz çizdiyseniz, gayet güzel ve başarılı olmuş.. :)

ekinoks76

Üye
Tepki
4
@Ahmet ALTUN

Sayın ahmet bey sonuçta bir tuşla vektör çevrilmiyor proğramlada çizim yapılıyor tek tek kaşını gözünü kendim çizdim buda emektir ama düz karakalem elle kağıda çizmekten bahsediyorsanız çok şükür yetenek var çizerim tabiki fakat tarayıcım yok buraya aktarmam olanaksız sizinle paylaşamam
Ve çoğu grafiker ps başında proğramla çizip yeteneğini sunuyor buda benim yeteneğim işte :)

@SNSİZ

Beyenmenize sevindim teşekkür ederim:))

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Merhaba;
Simdi Ahmet Bey'in dedigi su yanlis anlamadiysam, vector magic adli bir programa ilgili resmi ekliyorsunuz o bunu otomatik olarak kendi icinde vektore cevirip size veriyor, fakat siz sanirim olayi farkli algilamissiniz. Yani esasinda size sorulan soru suymus: `bu sizin icin bir referans resimdi ve siz bu resmi ai,cdr gibi bir programla uzerinden giderek mi cizdiniz yoksa vector magic gibi bir program mi kullandiniz?`
Ben bir referansin uzerinden giderek cizdiginizi anliyorum cevabinizdan. Iyi fakat isik golge eksik geldi bana ve cizimlerde eliniz asiri sert. Son olarak size daha once defalarca yazdim fakat sanirim yine vektor amacli bir resimde bevel efekt kullanmissiniz, bu yuzden calisma yapay duruyor ve yarim kalmis bana gore.
Yine de fena degil, en azindan uretken davraniyorsunuz. Zamanla daha iyisini yaratabileceginize de inancim tam.
Iyi calismalar dilerim.

ekinoks76

Üye
Tepki
4
@Hakan Dağdeviren

Evt sanırım yanlış anlaşılma olmuş şimdi dahada netleşti durum ben photoshop ile çizdim vektör magic kullanmadım emek var yani . Doğru anlamışsızn normal resim çekilmiş bir fotoğraf üzerinden bakarak çizdim çizim üzerinden çizim değil normal bir insan resmiydi .Vektörel hale getirmekte tam anlamıyla bu değilmidir yanlış bilmiyorum umarım ama hazır o dediğinz programla yapmadım varsa milletin işi epeyce kolaylaşmış demektir yani emek yetenek olmayan bir insanda demekki yapabiliyor bu tür çizimleri
demekki bu piyasadan epey ayrı kaldım cahilliğime verin. Bu çok kötü ayrıca bu konu üzerinde tartışılması gerek; emek harcanmadan yeteneğini konuşturmadan da insanlar fabrikasyon üretim gibi çizim altında bişiler yapıyor demekki arada biz ve bizim gibiler harcanıyor demektir. Ahmet beyide şimdi eleştirisinden ötürü daha hoş karşıladım sizin sayenizde o da haklı
son olarak emeği geçen yeteneğini konuşturan insanlarla;diğer sözüm ona pratik fabrikasyon çizim yapanlar umarım karıştırılmazlar genel konuşuyorum

Gölgelendirma olayı hafifi dokunuşlarala geçiştiridim haklısınz biraz daha üzerinde durmam lazım ayrıca bevel kabartma kullanmadım dudakları kastediyorsanız onlar gölge oyunlarıyla o şekilde ortaya çıktı bevelmiş gibi:))
Ayrıca Sayın Hakan Bey tşkler yanlış anlaşılmayı giderdiğiniz için ve yorumlarınız için

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Rica ederim : )
(bayanin kolundaki takiyi kastetmistim bevel derken)

Freebsd

Üye
Tepki
0
Güzel bir Çalışma
Yeni Başladıgınız İçin Normal ama Ahmet ALTUN Beyin dediği gibi program ile vektöre çevirmeyip, kendiniz çizdiyseniz Daha Güzel Olabilirdi Teşekkürler iyi Forumlar :) ...

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Tepki
36
@Ahmet ALTUN

Kendi mesajımdan alıntı yapıyorum ve bakıyorum, ne yazmışım ? Eğer bu resimi bir program ile vektöre çevirmediyseniz ve kendiniz çizdiyseniz gayet güzel ve başarı olmuş demişim.

Dediğim gayet açık ve net. Resimleri vektöre çeviren bir sürü program var. bunu illustrator da yapıyor, corel draw da. Bu tür programların varlığını bilmemek mesajlardan alıntı yapıp alınganlık yapmayı ve kızgınlık yüklü mesajları hafifletmiyor malasef.
Hakan Bey size açıklama yapmazsa siz hala yanlış anlama durumunda olacaksınız.

Zaten asıl problem bu değil ; Bir çalışma ekliyoruz buraya, sonra eleştiri bekliyoruz, kimse bir şey yazmayınca da kimse beğenmemiş galiba yazıyoruz aynen bu konudaki gibi.

Ve çalışma hakkında ki düşüncemi yineliyorum ; Eğer resimi bir program içinde otomatik olarak vektöre çevirmediyseniz ki kendiniz çizmişsiniz ; gayet başarılı olmuş. :)

Yukarı Alt