Vektörel çizimdeki bazı noktalar saydam olmuyor

radyoaktif

Üye
Kayıt
9 Ekim 2019
Mesaj
2
Tepki
1
Üstatlar iyi günler. Coreldraw ile amatör olarak kendi çapımda eşe dosta boş vaktimde logo tasarlamaya çalışan birisiyim. Bugün bir görselin zor bela vektörel çizimini çıkartıp web sitesindeki logo kısmına atacağım için .png formatında saydam bir şekilde kaydettim. Lakin siteye attığımda çizimdeki yeşil dünya haritasının dışında saydam olarak gözükmesi gereken bazı yerlerin beyaz olarak gözüktüğünü fark ettim. Çizimi .png formatında kaydedip photoshop ile de açtım ve saydamlaşmayan beyaz bölümlerin olduğunu aşağıdaki görselde olduğu gibi gördüm.

ff.JPG

Coreldraw ile açtığımda ise bu ortası saydam olmayan ve kırmızı daire içine alarak belirttiğim kısımların çizimlerinin de diğer kısımlara nazaran daha kalın olduğunu fark edince sorunun bunun ile ilgisi olabileceğini düşündüm.

fff.JPG

Yani özetle, yukarıdaki fotoğrafta kırmızı daire içerisine aldığım dairesel çizimlerin ortaları saydam değil beyaz, bunların içini saydam yapmanın yöntemi nedir? Belki kolay bir şey lakin programa hakim olmayan birisi olarak neredeyse 1 saat uğraşmama rağmen çözemedim. Yardımcı olursanız minnettar olurum.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
orijinal dosya bu mu? yani bu png yi mi vektörel yapınca dediğiniz gibi oluyor
 

radyoaktif

Üye
Kayıt
9 Ekim 2019
Mesaj
2
Tepki
1
orijinal dosya bu mu? yani bu png yi mi vektörel yapınca dediğiniz gibi oluyor
Hocam ilginiz için teşekkürler lakin dün konuyu açtıktan sonra bir süre daha kendim uğraştım ve sonunda çözümü buldum. İçinin beyaz olduğunu söylediğim, çizgilerinin de kalın olduğu kısımları tıklayıp deleteye basınca arka plandaki beyazlıklar kalktı ve saydam oldu, bunu fark etmek için bayağı bir uğraştım. Logo tasarımı bittikçe aklıma başka bir soru gelir ise aynı konu üzerinden siz değerli üstatlara, anlayışınıza sığınarak buradan soru sormaya devam edeceğim.
 
Yukarı Alt