Vesikalık Yapımı

Kayıt
29 Ağustos 2007
Mesaj
327
Tepki
7
alıntıdır


Arkadaşlar ilk olarak CTRL+O ile resmimiz açıyoruz..Daha sonra Background eresar toolu seçiyoruz veya (E) tuşuna basıyoruz..ilk olarak saç kısmını kesmeye başlıyoruz bunu yapmadan önce kırmızı kutu içine aldığım yerlere resimdeki ayarları yapın ve mausla saçın uç kısımlarına tıklatın eliniz korkak alışmasın rahat olun saçın tamamını bu şekilde yapıyoruz..
Görmüş olduğunuz gibi Saçı temizleme işlemi bitti..Simdi ise Magic Wand toolu seçiyoruz veya (W) tuşuna basıyoruz..ve dış cizgileri kesiyoruz..

Evet bu işlem bitti simdi resmimize yumuşaklık veriyoruz ve CTRL+D yapıyoruz..burdaki değeri en fazla 2 veya 3 verebilirsiniz..

Yumuşaklık değerini verdikden sonra DELET tuşuna basıyoruz ve kesmiş olduğumuz kısımları temizliyoruz..

Artık resmimiz vesikalık moduna girdi giricek
Gradined Toolu seçiyoruz veya (G)tuşuna basıyoruz veede resimdeki yollu izliyoruz..Eğer Photoshopda vesikalık resim yapacaksınız mutlaka Simpleyi seçmelisiniz..

Simpleyi seçtik işte renklerimiz sol kısımda çıktı..bunlardan hoşunuza giden 1 taneye seçin..ve daha sonra CTRL+J yapıp layerin kopyasını alın..layerin kopyasını aldığınız zaman sağ köşedeki Layer bölümünden göreceksiniz..

Burda üst kısımdaki resmi seçin ve resmin sol alt köşesinden mausu basılı tutun ve sağ üst köşesine kadar çekin ve bırakın..bunu yaptığınız zaman seçmiş olduğunuz renk ekranı kaplayacak ve resim kaybolacaktır..

Gördüğünüz gibi üst kısımdaki resim kayboldu..simdi alt kısımdaki resmi mausla tutuyoruz ve mavi olan resmin üstüne bırakıyoruz ve artık resmimiz vesi
 
Kayıt
22 Şubat 2008
Mesaj
57
Tepki
0
Güzel bir paylaşım ama keşke biraz rütüşlar üzerinde dursaydın daha güzel bir ders olurdu
ellerine sağlık kolay gelsin arkadaşım.
 
Yukarı Alt