Vizyondakiler...

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99



Senaryo: Çiğdem Vitrinel, Şebnem Vitrinel
Görüntü Yönetmeni: İlker Berke
Müzik: Olcay Saral
Oyuncular: Devin Özgür Çınar, Erkan Bektaş, Şebnem Hassanisoughi, Burak Tamdoğan, Birsen Dürülü, Ulaş Kurt, Nisan Özcan


VizyonTarihi: 07 Eylül 2012

7 yıldır evli olan Sevda’nın güzel ve düzenli dünyası kocası Cezmi’nin kendisini aynı hastanede çalışan Zuhal’le aldattığını fark etmesiyle sarsılır.

Cezmi’yle olan evliliği Sevda’nın hayattaki en büyük başarısıdır. Cezmi onun koruyucusu, güvencesi, sosyal ve duygusal sığınağıdır. Yalnız kalmaktan, küçük kızını babasız büyütmekten, evini ve gelecek hayallerini kaybetmekten korkar. “Öteki kadın” Zuhal ise Sevda’nın kaçmak için onca çabaladığı hayatı yaşamaktadır. Birkaç yıl önce kocasından ayrılmış, 10 yaşında hasta bir oğlan çocuğuyla yalnız kalmıştır. Bütün yalnız kadınlar gibi yetersiz bir zaman ve enerjiyi çok fazla şey arasında paylaştırmaya, ayakta durmaya çalışır.

Cezmi, Zuhal’in endişeli ve yorgun hayatına beklenmedik bir heyecan, özlediği bir cinsellik ve erkeklerin sağlayabildiği türden bir güvenlik duygusu getirir. Sevda annesinin de öğüdüyle, Cezmi’ye hiçbir şey sezdirmeden evindeki saat gibi düzeni sürdürmeye devam ederken, aynı ev kadını titizliğiyle Zuhal’in peşine takılır. Evine bile girmeyi başararak onun günlük alışkanlıklarını, düzenini, saatlerini öğrenir. Her geçen gün Cezmi’nin kendisini bu ilişkiye biraz daha kaptırışını izler. Zuhal’in eski kocası Mustafa’nın karısını yeniden kazanmak için geri dönüşüyle üçlü arasındaki nazik denge tamamen alt üst olacak ve şiddet yüklü bir sona sürükleneceklerdir.
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99




Vizyon tarihi 14 Eylül 2012
Yönetmen: Ali Adnan Özgür


Yaşadığı çingene kampı saldırıya uğrayınca canını kurtarmak için kaçan Karika, aynı çevrede köy enstitüsünde öğrenim gören Cevher tarafından kurtarılır. İsmail Hakkı'nın desteğini alan Cevher, kimsesiz kalan kızı enstitü içerisine yerleştirerek ona barınacak yer sağlar.
Fakat bu durum köy halkının hiç hoşuna gitmez ve enstitüye çingeneyi kapı dışarı etmesi için baskı yapılır. Enstitünün varlığından oldum olası rahatsız olan bölge komutanı Necip bir baskın gerçekleştirerek müdür Kemal Öğretmen’i gözaltına alır. Çıkan bu olaylar ve gözaltına alma süreci, yurt genelinde varlığını sürdüren köy enstitülerinin kapatılma dönemiyle denk düşmektedir. Kemal Öğretmen'in suçsuzluğu nihayetinde ispatlanır ama köy enstitülerinin makus kaderi değişmez...
Yapımcılığını filmde Kemal Öğretmen olarak yer alan Erkan Can'ın yönetmenliğini ise Ali Adnan Özgür’ün üstlendiği filmde, Ufuk Bayraktar,Şebnem Sönmez,Bahtiyar Engin, Suzan Kardeş, Müge Boz, Türkü Turan, Banu Başeren, Serdal Genç ve Ezel Akay da yer alıyor. Film bir dönemin tarihi portresini sinemaya taşıma iddiasında...
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99




Vizyon tarihi: 21 Eylül 2012 (1s 40dk)
Yönetmen: Dax Shepard, David Palmer (XVI)
Oyuncular: Dax Shepard, Kristen Bell, Bradley Cooper.


Tanık koruma programına alınması gereken Charlie, sevgilisiyle birlikte küçük kasabalarını terk ederek her şeyi riske attığı bir yolculuğa çıkar. Çift bu yolculuğun, onlara hayatlarının fırsatını sunmasını beklerken olaylar oldukça garip ve karmaşık bir şekilde gelişir. Özellikle geçmişten gelen bir arkadaşlarının, bir federalin ve onlarla hiç alakası olmayan bir grubun çifti takip etmesiyle yolculukları fantastik bir hal alır.
Yönetmenliğini David Palmer ve Dax Shepard'ın yaptığı filmin başrollerini yine Dax Shepard, Kristen Bell ve Bradley Cooper paylaşıyor. Aksiyon ve komedi türündeki filmin senaryosu da yönetmene ait.
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99



Vizyon tarihi: 28 Eylül 2012
Yönetmen: Sinan Çetin
Oyuncular: Haluk Bilginer, Rebekka Haas, Oktay Kaynarca.


Avustralya asıllı İngiliz vatandaşı olan Kathrine 1. Dünya Savaşı'nın alevlendiği yıllarda İttihat ve Terakki örgütünün öne çıkan adamlarından olan Kasım Bey ile evlidir. Bu evlilikten de Osman ve James isimli iki erkek çocuk dünyaya getirmiştir. Babaları Kasım Bey, Osman’ı madenleri tanımaya, James’i ise eğitim için İngiltere’ye yollamıştır. Fakat Kathrine çocuklarından ayrıldıktan sonra rahat uyku uyuyamaz ve karabasanlar görmeye başlar. Özellikle iki kardeşin karşılıklı savaştığını ve birbirini öldürdüğünü görür her seferinde. Kasım içinse vatan ve millet sevgisi her şeyin üstündedir. Kathrine, kocasının karşı çıkışlarına rağmen Çanakkale'de savaşın devam ettiği cephenin yolunu tutar...
Çanakkale Savaşı'nda yaşanan trajediye yeni bir açıdan bakan Sinan Çetin bu filmde karşılıklı iki tarafın bakış açısını gözler önüne seriyor. Sinan Çetin imzalı yapımda Haluk Bilginer, Oktay Kaynarca, Wilma Elles, Cemo Çetin, Yavuz Bingöl gibi tanınmış isimler rol alıyor.
İki farklı cephede savaşan iki askerin ve bir annenin zamana karşı verdiği bu ölüm kalım savaşını, bu savaşın en karanlık anlarında duygusal ve yürek sızlatan bir öykülerini perdeye aktarmış film.
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99



Vizyon tarihi
5 Ekim 2012 (1s 31dk)
Yönetmen:
Olivier Megaton
Oyuncular:
Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen.
Tür
Aksiyon, Gerilim
Ülke
Fransa


İlk filmde Bryan Mills'ın kızını kaçıran ve yine Mills tarafından öldürülen çetenin baş elemanının babası, bu sefer intikam için emekli CIA ajanının İstanbul'da tatil yapan karısını kaçırır. Kızının peşinde olduklarını anlayan Bryan Mills, bu sefer kızının yardımıyla ailesine zarar vermek isteyenleri birer birer avlama yoluna gider.
Gösterime girdiği yıl sürpriz bir şekilde gişeden mutlu ayrılan 96 Saat (Taken)'in devamı olan Taken 2'nin merkezinde de yine bir kaçırılma olayı var. Başrol Mills olarak yine Liam Neeson'ı seyrederken, ilk filmde kaçırılan Kim olarak pasif bir rolde izlediğimiz Maggie Grace de devam filminde olayların tam merkezinde aktif bir rol alıyor. Mills'in eşi olarak yine Famke Janssen kadroda yer alırken, filmin baş kahramanlarından biri de tüm hikayenin geçtiği İstanbul...
Filmin yapımcılığını senaryoda da ortak imzası olan Fransız sinemacı Luc Besson üstlenirken, yönetmen koltuğunda ise Olivier Megaton oturuyor...
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99



Yapım: 2012 - Türkiye,
Tür: Aksiyon, Dram,
Süre: 97 dakika
Yönetmen: Osman Sınav,
Oyuncular: Kenan İmirzalıoğlu, Altan Erkekli, Mustafa Üstündağ, Batuhan Karacakaya,
Zafer Algöz.
Senaryo: Osman Sınav,
Yiğit Güralp,
Yapımcı: Osman Sınav


Bulgar Ali küçük yaşta yetim kaldıktan sonra Pehlivan dedesi Süleyman ile Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelen bir Balkan göçmenidir. Ali'yi dedesi mert ve eşitliğe inanan bir insan olarak büyütür. Delikanlılık yıllarında aşık olduğu Münire'yi ailesi ona vermeyince kaçıran Ali'nin hayatı bundan sonra sevdiği kadınla birlikte tren istasyonlarını arasında kasaba kasaba gezip, nerede tutunabilirse orada yaşayarak geçer. Bu arada Mustafa adında bir de oğulları olur.
Fakat geçimini daktilo bilgisi, katiplik, muhasebe kaydı tutma gibi işlerle kazanan Sosyalist lakaplı Ali haksızlığa katlanamayan kişiliği nedeniyle, en basit eşitlik istediği kasabadan dahi bencil ve çıkarcı insanların kumpası nedeniyle kovulur. Bu arada Mustafa da büyümekte ve kendi hikayesini oluşturmanın peşindedir...
1940'lı yıllardan başlayarak 70'li yıllara kadar uzanan öyküsü ile hem hüzünlü, hem de neşeli ve heyecanlı bir film olan Uzun Hikaye'nin yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman Sınav üstlenirken, senaryo Yiğit Güralp'e ait.
Edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinden Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinin sinemaya uyarlanması olan filmin başrolünü Kenan İmirzalıoğlu üstlenirken kadroda kendisine Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz ve Cihat Tamer gibi önemli isimler eşlik ediyor...
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99


Vizyon tarihi 18 Ekim 2012 (2s 8dk)
Yönetmen:Yeşim Sezgin
Oyuncular: Şevket Çoruh, Barış Çakmak, İlker Kızmaz
TürTarihi, Savaş filmi


Rus Harbi, Balkan Savaşları, elden çıkan topraklar ve verilen ağır yenilgilerle 20. yüzyılın başları Osmanlı Devleti için çok büyük maddi ve manevi kayıplarla gelir. Rumeli toprakları kaybedilmiş, eziyet gören Osmanlı tebaası Anadolu'ya göç etmeye başlamış, Osmanlı orduda büyük kayıplar yaşamıştır. 1914'te 1.Dünya Savaşı'nın patlak vermesi ve Osmanlı'nın İttifak Devletleri ile yeniden savaşa girmesi sonucu Anadolu’da eli silah tutan tüm genç erkekler için seferberlik emri çıkar.
Şimdiye kadar ağır yenilgiler alan Osmanlı vatan bellediği toprakları korumak için var gücüyle yeniden birlik olur. Osmanlının eğitim, görmüş genç ve yetenekli beyinleri de gönüllü olarak askere yazılır. İşte gencecik Veli ve Mehmet Ali de bu askerler arasındadır.
Kısa süre içerisinde Maydos (Eceabat)'a tayin edilirler ve Conk Bayırı’nda İngiliz kuvvetlerine karşı tarihin daha önce yazmadığı bir inanç ve cesaretle savaşırlar. Mustafa Kemal’in komutanısına atandığı yeni kurulan 19. Tümen’e katılırlar. Öte yandan Çanakkale Boğazı’nın savunmasından sorumlu Cevat Paşa da bir yandan destek beklemekte diğer yandan mayın hatları için hesap yapmaktadır.
İngilizler ve Fransızlar 18 Mart 1915 günü müthiş bir askeri kuvvetle boğaza giriş yaparlar; fakat vatan toprağı olan Çanakkale Boğazı’nı geçmek sandıkları kadar kolay olmayacaktır. Defalarca denizden ve karadan saldırırlar ama karşılarında üstün cesaretleriyle Veli’yi, Mehmet Ali’yi, Bigalı Mehmet Çavuş’u, Nusrat Mayın Gemisi’ini, Seyit Onbaşı’yı, Hilmi Şanlıtop’u, Hüseyin Avni Bey’i, Boyabatlı Mustafa’yı,Yüzbaşı Faik’i, Şefik Bey’i ve Mustafa Kemal Paşa’yı bulurlar...





Vizyon tarihi 19 Ekim 2012 (1s 46dk)
Yönetmen:Ken Loach
Oyuncular: Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland
Tür: Dramatik komedi

Kız arkadaşı Leonie doğum yaptıktan sonra, oğlu Luke'u kucağına alan Robbie, ona kendisiyle aynı kaderi paylaşmayacağının sözünü verir. Zira hapse atılmaktan kıl payı kurtulmuştur ama bir kamu hizmetinde çalışması gerekmektedir. Bu görevi yerine getirirken Rhino, Albert ve Mo ile tanışır; hepsinin ortak noktası ise hüküm giydikleri için iyi bir iş bulmalarının imkansız olduğudur. Sıradaki plan gecikmeden gelir: hayatlarının sonuna kadar onları rahat ettirebilecek bir viski fabrikası soygunu!
Yönetmenliğini Ken Loach'un üstlendiği yapım bir grup serseri arkadaşın acı-tatlı komedi hikayesini anlatıyor. Robbie'nin tasviriyle başlayan film, Loach'un kamerasında takdire şayan bir ustalıkla komik hale getiriyor. Filmin başrollerinde ise Paul Brannigan, John Henshaw ve Gary Maitland yer alıyor.




Vizyon tarihi :19 Ekim 2012 (1s 25dk)
Yönetmen:Tanya Wexler
Oyuncular: Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy, Jonathan Pryce
Tür: Komedi, Romantik


1880 yılında Victoria dönemi Londra'sında meslektaşlarının ortaçağdan kalma uygulamaları karşısında hayal kırıklığına uğrayan genç bir doktor olan Mortimer Granville uzun bir süre iş bulamaz. Ta ki "özel vulva masajıyla" kadınları tedavi eden Dr. Dalrymple'nin muayenesinde çalışmaya başlayıncaya kadar. "Histeri" teşhisi konan kadınlar tedavi için Dr. Dalrymple'ın kapısının önünde uzun kuyruklar oluşturur, zira Mortimer masajda işinin ehli olup çıkmıştır. Fakat bir süre sonra "mesleki deformasyon" yaşar ve vulva masajını otomatik olarak yapabilecek bir aletin üzerinde çalışmaya başlar. Bu icat için çalışırken en yakın arkadaşı, sıra dışı mucit Edmund'dan da büyük destek alır. İkili birlikte vibratörü icat ederler ve kadınlardan büyük takdir kazanırlar. Aynı zamanda Mortimer doktorun iki kızı arasında gidip gelen bir gönül macerasına da kapılacaktır.
Tanya Wexler'ın yönettiği Histeri, 31. İstanbul Film Festivali'nin Akbank Galaları bölümünde seyirciyle buluşmuştu.





Vizyon tarihi :19 Ekim 2012 (1s 34dk)
Yönetmen:Kamil Çetin
Oyuncular: Yavuz Seçkin, Metin Yıldız, Orhan Aydın.
Tür : Komedi


Taksici Orhan'ın ömrü boyunca başına sürekli aksilikler, terslikler gelmiştir. Hayatta her şey onun alehine işler, tam yoluna girdi derken son anda bir şanssızlık yine onu bulur. Kürşat ve Teoman ise ona yardımcı olmaya çalışan en yakın dostlarıdır. fakat üçü de ne yapsa işe yaramaz en sonunda bilime başvururlar. Kişisel Gelişim Uzmanı Figen'e ulaşan Orhan profesyonel destek almaya kararlıdır. Fakat çözüm bulmak için kapısını çaldığı Figen onun başına daha çok bela açacaktır. Zira mafya lideri olan eli kanlı babası Figen'i zorla evlendirmek ister. Figen de tek kaçış yolu olarak ayaküstü bir yalan uydurur ve orhan'a aşık olduğunu hatta sözlendiğini babasına söyler. Şimdi Orhan hiç ummadığı hesapların ve en trajikomik olayların içinde kalacaktır.
İnternette izlenme rekorları kıran, "Oğlum Bak Git" videosundan yola çıkılarak çekilen filmin yönetmenliğini Kamil Çetin üstlenirken kadroda başrol Yavuz Seçkin'in yanı sıra Esra Sönmezer, Yavuz Seçkin, Metin Yıldız, Veysel Diker, Orhan Aydın ve Selahattin Taşdöğen yer alıyorlar.
 

Emre DEMİRCİ

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
7 Eylül 2012
Mesaj
647
Tepki
89


Yapım: 2012 - ABD,
Tür: Dram, Fantastik, Macera,
Süre: 129 dakika
Yönetmen: Bill Condon
Oyuncular: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Ashley Greene, Taylor Lautner, Dakota Fanning
Senaryo: Stephenie Meyer, Melissa Rosenberg, John P. Duffell
Yapımcı: Bill Bannerman,

Efsanenin son filminde heyecan doruğa çıkıyor.
Bella and Edward'ın kızı Renesmee doğduktan sonra, Cullen’lar Renesmee’yi ve tüm aileyi Volturi ile karşı karşıya getirecek bir yanlıştan korumak için diğer vampir klanlarını bir araya getirme çabasına girerler.
 

Emre DEMİRCİ

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
7 Eylül 2012
Mesaj
647
Tepki
89
Evrenin Askerleri: İntikam Günü 3D


IMDB Puanı:5.7/10
Yapım:2012 - ABD
Tür:3 Boyutlu, Bilim Kurgu, Aksiyon
Süre:114 dakika
Yönetmen:John Hyams
Oyuncular:Jean-Claude Van Damme, Scott Adkins, Dolph Lundgren, Mariah Bonner,David Jensen
Senaryo:John Hyams
Yapımcı:James Gibb, Steven A. Frankel, Mark Damon, Bobby Ranghelov

Filmin Özeti
Luc ve Andrew, Evrenin Askerleri tarafından yönetilen yeni bir düzen için savaş vermek zorundadırlar. Luc, Evrenin Askerleri’ni bir araya getiren bir kilise kurmuştur, amacı Evrenin Askerleri’nin beyinlerine kazınan anıları silmek ve hükümetin oyunlarını ortaya çıkartarak Evrenin Askerleri’ni özgür kılmaktır.

Operasyon: Argo


MDB Puanı:8.4/10
Yapım:2012 - ABD
Tür:Dram, Gerilim
Süre:120 dakika
Yönetmen:Ben Affleck,
Oyuncular:Ben Affleck, John Goodman, Bryan Cranston, Clea Duvall, Victor Garber,
Senaryo:Chris Terrio,
Yapımcı:George Clooney, Grant Heslov, David Klawans, Chay Carter, Nina Wolarsky

Filmin Özeti
Ünlü oyuncumuz George Clooney'nin yapım şirketinin üstlendiği bu yeni projesinin yönetmen koltuğuna Ben Affleck' in geçeceği duyuruldu. Bu nedenle Ben Affleck' in bu proje için Türkiye'de (Kapalıçarşı) mekan araştırması yaptığı öğrenildi. Filmin konusu ise özet olarak, 1979'da İran'da rehin alınan 6 ABD'li diplomatın, CIA tarafından kurtarılması anlatılmaktadır.

Hikayede, Tahran’da altı Amerikan elçilik personelinin kaçırılması ve aylarca alıkonulması üzerine patlak veren İran Rehine Krizi ile CIA’in rehieleri kurtarma operasyonu konu alınmıştır. Yapılan açıklamalarda CIA, sahte bir Hollywood yapım şirketi kurarak rehineleri kurtarmaya çalışacağı anlatılmaktadır.

Van Gölü Canavarı


MDB Puanı: Bilinmiyor.
Yapım: 2012 - Türkiye,
Tür: Dram, Komedi,
Yönetmen:Mehmet Bükülmez,
Oyuncular:Turgay Tanülkü, Selahattin Taşdöğen, Naci Taşdöğen, Yakup Yavru, Levent Aras,
Senaryo:Hüseyin Kırca, Pervin Bozan,

Filmin Özeti
Filmde, sürüsünü kaybetmeleri dolayısıyla köyden kovulan 3 çobanın başından geçenlerin anlatıldığını belirten Çetin "3 çoban arkadaş daha sonra Van Gölü sahilinde yapacakları sahte canavar ile para kazanmaya başlayacaklardır. Konunun yayılması üzerine gelecek olan bayan gazetecilere aşık olan 3 gencin başından geçenler komik bir şekilde yansıtılacaktır.

Görünmeyenler


MDB Puanı: Bilinmiyor.
Yapım:2012 - Türkiye
Tür:Gerilim, Korku
Süre:83 dakika
Yönetmen:melikşah altuntaş,
Oyuncular:Nihan Okutucu, duru ok, Deniz Özmen
Senaryo:Caner Özyurtlu, Serhat Hasanoğlu

Filmin Özeti
Özatay ailesi, yeni satın aldıkları evlerine taşınmanın mutluluğu içindedir. Ancak evde yaşanan tuhaf olaylar huzurlarını kaçırır. Evin her tarafına yerleştirdikleri güvenlik kameraları emniyette olmalarına yetecek midir?

Havana'da 7 Gün


IMDB Puanı:5.5/10
Yapım:2012 - Fransa
Tür:Dram
Süre:129 dakika
Yönetmen:Benicio Del Toro, Laurent Cantet,
Oyuncular:Josh Hutcherson, Emir Kusturica, Daniel Brühl, Elia Suleiman, Jorge Perugorría
Senaryo:Leonardo Padura,

Filmin Özeti
edi günde geçen yedi hikâye. Yedi yönetmenden tek bir kent: Havana! Sırasıyla haftanın günleri ilerlerken, farklı karakterlerin hem gündelik hem de olağandışı hayatları gözler önüne seriliyor. Filmi samimi ve gerçekçi kılan ise şehre turistik bir gözle bakmayıp şehrin ruhunu özümseyerek, farklı nesil ve kültürleri zengin bir yelpazede bir araya getirmesi. Her bir hikâyenin konusu farklı olsa da karakterler ve mekânlar da bazen hikâyeler arasında geçiş yapıyor. Havana'ya has sıcak ve yoğun duyguları yakalayan filmde ilk yönetmenlik denemesiyle oyuncu Benicio del Toro'nun yanı sıra kendi yönettiği bölümde başrolü oynayan Elia Suleiman ve bu kez kameranın önüne geçen yönetmen Emir Kusturica da yer alıyor.

Simurg


Yapım:2011 - Türkiye
Tür:Dram,
Yönetmen:Ruhi Karadağ,
Oyuncular:Refik Ünal, Çiğdem Kazan, Ali Ekber Akkaya,
Yapımcı:Ruhi Karadağ

Filmin Özeti
Tufan operasyonunun üzerinden tam 11 yıl geçti.Operasyonun ilk günden beri izini süren yönetmen Ruhi Karadağ sağ kurtulanları buldu ve hiç bir yerde yayınlanmamış görtünleri içiren yarı belgesel bir film oluşturdu...
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99
Türü: Korku
Yönetmen: Ole Bornedal
Senaryo: Juliet Snowden, Stiles White
Yapımcı: Sam Raimi.
Görüntü Yönetmeni: BDan Laustsen
Besteci: Anton Sanko
Oyuncular: : Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick, Grant Show, Madison Davenport, Jay Brazeau, Quinn Lord, John Cassini, Kyle Cornell.
Dağıtım: Pinema.

Vizyon Tarihi: 23 Ağustos 2013

Yakın zamanda eşi Stephanie'den ayrılan Clyde zor günler geçirmektedir. Yeni hayatına adapte olmaya çalışırken bolca küçük kızı Em ile vakit geçirmektedir. Yaşadıkları yerde bie evin yanması ve ardından bu evdeki eşyaların satışa çıkarılmasıyla birlikte eşyalara göz atmak için oraya giderler. Üzerinde gizemli yazılar bulunan bir ahşap kutuyu almakta sakınca görmeyen baba-kız, kutunun evlerine gelmesiyle yaşanmaya başlayan esrarengiz olayların hedefi olurlar. Bu kutuyu bir saplantı haline getiren küçük Em, gittikçe tuhaflaşmakta ve tehlikeli hareketlerde bulunmaktadır. Babası Clyde her ne kadar kutuyu ondan almaya ve yok etmeye çalışsa da bu o kadar kolay olmaz. Stephanie'nin de durumdan haberdar olması sonrasında anne-babanın amansız bir mücadeleye atılacaktır. İçerisinde asırlık kötü ruhların ve ürkütücü mitlerin uykuya daldığı bu kutu, insanoğlunun savaştığı en tuhaf düşmanlardan birini doğuracaktır. Danimarkalı yönetmen Ole Bornedal'ın imzasını taşıyan filmin başrollerinde Jeffrey Dean Morgan ve Kyra Segwick yer alıyor.






Türü: Çizgi Film, 3 Boyutlu
Yönetmen: Klay Hall
Yapım: Traci Balthazor-Flynn.
Sanat Yönetmeni: Ryan L. Carlson.
Besteci: Mark Mancina
Seslendiren: : Val Kilmer, Julia Louis Dreyfus, Teri Hatcher, Dane Cook.
Vizyon Tarihi: 23 Ağustos 2013

“Arabalar” dünyasının üstünden uçarak gelen, Disney’in aksiyon dolu 3D animasyon komedi macera filmi “Uçaklar”, hava yarışçısı olarak mücadele etme hayalleri kuran kasaba uçağı Dusty’nin hikâyesini konu alıyor. Ancak Dusty tam olarak yarışmak üzere yapılmış bir uçak değildir ve yüksekten korkmaktadır. Bu yüzden donanma pilotu Skipper’a başvurur ve Skipper, Dusty’nin yarış parkurunun son şampiyonu Ripslinger’la boy ölçüşecek seviyeye gelmesine yardım eder. Dusty’nin cesareti, hayal bile edemediği yüksekliklere ulaşmayı amaçlarken büyük bir sınavdan geçer ve bu durum kendisini hayranlıkla izleyenlere uçmak için ilham verir. “Uçaklar” 23 Ağustos 2013’te sinemalarda ve Disney Digital 3D™ olarak seçkin sinemalarda olacak.


 
Yukarı Alt