Vizyondakiler...

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99


Neva

AŞK, sevgilinize daha çok güvenmenizi mi sağlar, yoksa daha çok sorgulamanızı mı geçmişini? Geçmişin sorgulanması, aşk için verilen mücadelelerden yola çıkılarak yazılan gerçek bir hikaye NEVA…
Yazar Ilgın Olut'un kendi yaşadığı bir hikayeden yola çıkarak 2002 yılında yayınladığı aynı adlı romandan uyarlanan filmin başrollerinde Başak Parlak ve Şükrü Özyıldız bulunuyor.


Arınma Gecesi

Her yıl bir gece, sonuçlarına katlanmadan her türlü suçu işleyebilseydiniz ne yapardınız? Bir ailenin tek bir gecede yaşadıklarını ele alan spekülatif gerilim türündeki Arınma Gecesi (The Purge) filminde dört kişi, tehlikelerle dolu dış dünyan evlerine zorla girdiğinde ne kadar ileri gidecekleri konusunda sınanacaktır.

Suçun kol gezdiği ve hapishanelerin dolup taştığı Amerika'da hükümet, her yıl cinayet de dahil her türlü suç eyleminin yasal olmasına 12 saatliğine izin vermektedir.

Polis aranamaz. Hastaneler yardıma ara verir. Halkın, kendisini ceza yoluyla düzene koyduğu bir gecedir. Şiddetin ve suçun her yeri sardığı bu gecede bir aile, bir yabancı kapılarını çaldığında kim olacaklarının kararıyla mücadele edecektir.

Yıllık Arınma Gecesi sırasında James Sandin'in (Ethan Hawke) güvenlikli evine davetsiz bir misafir zorla girdiğinde bir aileyi parçalamakla tehdit eden bir dizi olayı başlatır. Şimdi geceyi saklandıkları canavarlara dönüşmeden geçirmek James'e, karısı Mary'ye (Lena Headey) ve çocuklarına bağlıdır.




Şeytan-ı Racim

İstanbul’da Üniversitede okuyan iki ev arkadaşı Emrah ve Salih’in hayatları Salih’in Havas ilmine duyduğu merakla sonsuza kadar değişir.
Cin’ler âleminin ürkütücü varlıklarını kendi emri altına alarak isteklerini gerçekleştirmeleri için kullanmak isteyen Salih ve hiçbir şeyin farkında olmayan ev arkadaşı Emrah kendini bir anda bu korkunç döngünün içinde bulurlar. Emrah’ın hiç huzuru kalmamıştır. Her gece şiddetini daha da artıran kâbuslar ve ürkütücü olaylar zinciri başlar.
Salih öteki âlemin kapılarını açmış ve her şey kontrolden çıkmıştır. Kurtulmak istedikçe daha da derine batmaktadırlar. Emrah, okulunu bırakır ve ailesinin yanına İzmit’e döner. Babası ve ailesi her geçen gün daha da batağa saplanan Emrah’a yardım etmeye çalışırlar. Ancak neyle karşı karşıya olduklarını kimse bilmemektedir.
Yardım için son çare Bakırcı Mehmet diye bilinen bu konularda ilim sahibi olan yaşlı bakırcı ustasıdır. Bakırcı Mehmet, Emrah ve Salih’i içine düştükleri bu kara dünyadan kurtarmak için tüm ilmini kullanacaktır. Ancak her şeyin bir sınırı vardır. Karşılarındaki güç kimsenin bir gün karşı karşıya gelebileceğini düşünmediği bir varlıktır.
Hak katından kovulmuş olan Şeytan-ı Racim yani İblis ’in intikam almak için eline bir fırsat geçmiştir. Önce bir oyun gibi başlayan bir cin çağırma seansı daha sonra iki gencin hayatını kâbusa çevirecek bir karabasana dönüyor.
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99




Vizyon Tarihi
25 Ekim 2013 (1s 40dk)
Yönetmen:Uğur Yücel
Oyuncular: Beren Saat, Uğur Yücel, Ayça Bingöl.
Tür : Dram

Ela, henüz iki yaşındayken geçirdiği hastalık nedeniyle hem gözlerini hem de duyma yetisini kaybeder. Bundan sonra çevresiyle tamamen uyumsuz biri olarak yetişir. Bu durum genç kızı iyileştirmek için hayatını adayan Mahir Hoca ile tanışana dek devam eder...
Yapımı TMC film tarafından yürütülen ve başrollerinde Uğur Yücel ve Beren Saat'in bulunduğu film, Hint yapımı bol ödüllü Black (2005) filminden uyarlanıyor. Beren Saat'in doğuştan kör, sağır ve dilsiz başkarakteri canlandırdığı, Uğur Yücel'i ise genç kızın hayatına girip ona engellerinden sıyrılıp yaşamayı tanıtan öğretmen rolünde izleyeceğimiz filmin yönetmen koltuğunda da Uğur Yücel bulunuyor.

Black filmini izlemeyenlere tavsiye ederim. Ciddi şekilde etkisinden kurtulamayacağınız bir film.

İmkansız diye bir şey yoktur, olmadıda...
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99



Carrie White okulda arkadaşları tarafından dalga geçilen ve dışlanan, ve evde annesinden zulüm gören bir kızdır. Carrie telekinetik güçlere sahiptir ve bunu herkesten gizli bir sır olarak turar. Mezuniyet balosunda onunla dalga geçen arkadaşlarına bu gücünü nihayet gösterecektir.





Kendisinden yaşça büyük bir kadına aşık olduktan sonra hayatı değişen 15 yaşındaki bir genç kızı anlatan 2013 yapımı Abdellatif Kechiche filmi. Film 66. Cannes Film Festivali'nde en iyi filme verilen Altın Palmiye Ödülü'ne layık görüldü.
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99
MV5BOTI3NzcxMjkzMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMDY0NTQ0MDE@._V1_SX214_.jpg

Yapım Yılı: 2014
Ülke:ABD, Fransa, İngiltere
Gösterim Tarihi:21 Mart 2014
Yönetmen:Jaume ColletSerra
Senarist:John W Richardson , Christopher Roach , Ryan Engle
Oyuncular:Liam Neeson , Julianne Moore , Scoot McNairy , Michelle Dockery , Nate Parker , Corey Stoll , Lupita Nyong'o , Omar Metwally , Jason Butler Harner , Linus Roache...




Liam Neeson, her 20 dakikada bir uçaktaki birisini öldürmekle tehdit eden esrarengiz bir suçluyu yakalamaya çalışan hava polisi Bill Marks’ı canlandırıyor. Kimin suçlu kimin masum olduğunun bilinmediği ve herkesin bir şüpheli olabileceği bu uçakta Bill Marks iki yüz kişinin hayatını kurtarmak için savaşırken kendini hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı büyük bir oyunun içinde buluyor. 60 milyon dolar bütçeli aksiyon-macera filminin yönetmenlik koltuğunda Liam Neeson’ın daha önce “Kimliksiz”de beraber çalıştığı Jaume Collet-Serra bulunuyor.
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99
780894_ammar_150.jpg

Ammar: Cin Tarikatı
Ammar: Cin Tarikatı
Yapım Yılı : 2014
Gösterim Tarihi : 21 Mart 2014
Filmin Puanı : 10.0 / 10
Filmin Türü :Korku

Feride, sevgilisi, ev arkadaşı ve arasını yapmayı düşündüğü Barkın hafta sonu bir dağ evine gitmeye karar verirler. Fakat istenmeyen sürpriz misafir Canan’ın gelmesiyle yolculuk gergin başlar. Bu klasik başlangıç daha önce şahit olmadığımız türden bir bulmacaya Feride’nin gözünden bizi davet eder. Birbiri ardına gelişen korkunç olaylar başta Feride olmak üzere herkesi içinden çıkması imkansız olan, adeta bir labirentin içine hapseder.
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99
779786_buyuk-usta_150.jpg



Büyük Usta
Yi dai zong shi
Yapım Yılı : 2013
Gösterim Tarihi : 14 Mart 2014
Filmin Puanı : 7.4 / 10
Filmin Türü: Dram,Biyografi,Aksiyon
Yönetmen:Kar Wai Wong
Senarist:Kar Wai Wong , Jingzhi Zou , Xu Haofeng
Oyuncular:Tony Leung Chiu Wai , Cung Le , Qingxiang Wang , Elvis Tsui , Hye-kyo Song , Chia Yung Liu , Chiu Yee Tsang , Hoi-Pang Lo , Shun Lau , Xiaofei Zhou.


Dövüş sanatlarında son derece yetenekli olan genç zengin Ip-man dikkat çekmeden bir yaşam sürmeyi tercih etmiştir. Lakin, bu şekildeki yaşamı beladan uzak durmasına yetmez. Bir gün tuzağa düşürülür ve ortamdan kurtulabilmek için her türlü yeteneğini sergilemek zorunda kalır. Usta Kung ve güzel kızı Kung Yi'in de aralarında bulunduğu diğer ustalar ise Ip-man'in yeteneklerinden oldukça etkilenir.
 

tasarimix

Üye
Kayıt
6 Kasım 2010
Mesaj
125
Tepki
12
uzun uzun resim ve konu paylaşmak yerine adlarını yazayım ben.
Transformers: Kayıp Çağ
Aynı Yıldızın Altında (The Fault in Our Stars)
Pislik (Filth)
Derinlerdeki Yaratık (Amphibious)
Hayatımın En Kötü Gecesi (Walk Of Shame)
Göl Zamanı (Time of The Lake)
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99


Tayvan'ın başkenti Taipei'nin suça batmış yeraltı dünyası sokak çeteleri, mafya ve işbirlikçi polisler tarafından yönetilirken en aktif ticaret uyuşturucu ağı üzerinden yürütülür. Lucy, bu tehlikeli uyuşturucu şebekesinde, belalı bir çete için kurye olarak çalışmak zorunda kalan genç bir kadındır. Bir gün bir teslimat öncesinde taşıması için vücudunun içine yerleştirilen uyuşturucu, beklenmedik bir şekilde Lucy'nin vücuduna nüfuz edip kanına karışmaya başlayınca mucizevi bir durumla yüzleşir. Lucy'in damarlarında dolaşan kimyasallar, ona insanüstü yetenekler kazandırmıştır! Artık akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi güçlere sahip olan genç kadın acımasız bir savaşçıya dönüşecektir.
Ünlü Fransız sinemacı Luc Besson'un senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı filmin başrolünde Scarlett Johansson bulunuyor.
 

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
28 Mayıs 2010
Mesaj
1.031
Tepki
99
Merakla beklediğim filmlerden biri;



Vizyon Tarihi17 Ekim 2014

"Herkesin bir hikâyesi vardır...
Kimi kâğıda kazır hikâyesini, kimi etine...
Kâğıt yanınca, et gömülünce biter hikâye..."
 
Yukarı Alt