VS Magazin Dijital Dergi Tipografi Konusuyla AppStore'da

Özge Mardi Bayar

Seçkin Üye
Kayıt
7 Nisan 2009
Mesaj
38
Tepki
14
VS Magazin Dijital Görsel Sanatlar Dergimiz Artık AppStore'da :) Tipografi Konusuyla Taze Çıktı

[URL="http://www.vsmagazin.com/wp-content/uploads/2013/05/mzl.puxolaji.480x480-75.jpg"]



VS Magazin’i kısa geçmişini hatırlayarak başlayalım.Vectorel Studio tasarım ofisinin VS harflerinin kısaltması ile adlandırılan VS Magazin, Kasım 2008’de on-line yayın hayatına başladı. Bu güne kadar geçen sürede tasarım ve görsel sanatlarla ilgili haber, duyuru ve yarışmaları web sitesindeki blog üzerinden takipçilerine ulaştırdı. Dergi içeriğinde ise konuya göre özel hazırlanan röportaj, makale ve eğitim başlıklarında farklı bakış açılarını okurlarına ulaştırdı.

2013 yılı itibariyle VS Magazin her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz dijital bir yayın haline geldi. Bundan böyle Vs Magazin Dergisi’ni dijital yayın olarak tabletinize indirebilir, istediğiniz yerde ve zamanda okuyabilirsiniz. Dergi içeriğini 3 ayda bir yayınlasak da içerikleri her an okuyabileceğiniz zamandan bağımsız bir hade sunuyoruz. Bu açıdan her sayı özel seçilen konusu hakkında başucu kaynağı olabilecek bir içeriğe sahip.
Gelelim VS Magazin’in bu sayısına;
VS Magazin – Görsel Sanatlar Dergisi, her sayıda bir konuyu ele almakta. Bu sayıda Tipografi konusuna dopdolu bir içerikle karşınızdayız. Grafik tasarım, moda tasarımı, görsel iletişim tasarımı, endüstri ürünleri tasarımı, fotoğraf ve daha pek çok görsel sanat dalında Tipografi konusunu makale, inceleme ve söyleşilerle enine boyuna bu sayıda bulabilirsiniz.

VS Magazin #01 sayılı dergi içeriğinde, Türkiye’de tipografi bilimiyle ilgilenen değerli hocamız Namık Kemal Sarıkavak’ın VS Magazin için özel olarak yazdığı tipografi inceleme konusu ayrıca moda tasarımcısı Fatma Karadayı, endüstri ürünleri tasarımcısı Serhat Özperçin’in tipografi ile ilgili birbirinden ilginç makalelerine de yer verdik. Tüm bu içerikle birlikte font konusunda görsel hafızanızı güçlendireceğiniz Font Game, tipografi kitapları gibi incelemeler de VS Magazin’in bu sayısında.

Eğitim bölümünde ise tasarımcıların bilmesi gereken Temel Tipografi eğitimini video eğitim olarak izleyebilirsiniz. Kitap tanıtım bölümünde ise tipografi konusunda başucunuzda bulunması gereken kitaplar sizlerle paylaştık.
Son olarak tipografi ile ilgili birbirinden ilginç görsellerle dolu ekstra bölümümüz sizi bekliyor.
İzmir’den Sevgilerle…
Özge MARDİ BAYAR
Editör


http://www.vsmagazin.com/2013/05/vs-magazin-01-tipografi-sayi-konusuyla-appstoreda/[/URL]
 
Yukarı Alt