web arayüz için hangi vektör program?

digiboy

Üye
Kayıt
5 Temmuz 2013
Mesaj
1
Tepki
0
merhaba
web tasarım için adobe fireworks mu yoksa illüstrator mü öğrenmeliye başlamalıyım?
avantaj dez avantajlar nelerdir?
 

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
Ben Photoshop'u tercihi ediyorum arayüz tasarımlarımda fakat sizin sorununuz için bulduğum bir yazıyı aktarıyorum;

"Fireworks, Photoshop gibi gelişmiş özellikler içermez, onun gibi müstakil ve karmaşık resimler hazırlamakta güçlük çekebilirsiniz; ama web tasarımı konusunda birçok seçenek sunar. Açılır pop-up menüler, animasyonlar, güçlü efektler (bu efektleri daha sonradan yükleyebileceğiniz değişik destek programlarıyla çoğaltabilirsiniz) ve bunun gibi bir çok imkânlarla estetik web sayfaları hazırlayabilirsiniz. Fireworks programının artı bir özelliği de Macromedya'nın tüm programlarıyla uyum içinde çalışmasıdır. Ayrıca, Photoshop dosyalarını desteklediği gibi Adobe'nin Illustrator, After Effect gibi grafik programlarının dosyalarını da ithal etmeye izin verir.

Neler yapabilirsiniz? Açıkçası, bir web sayfasını tamamen grafik tabanlı hazırlayabileceğiniz gibi, tek başına küçük bannerlar, hareketli resimler de yapabilirsiniz. Aslında Fireworks programı, Photoshop ile Image Ready programının kısmen birleştirilmiş halidir dersek herhalde yanılmış olmayız. Ama ekstra özellikleri olduğu gibi mutlaka Photoshop kullanmak isteyeceğiniz negatif yönleri de vardır.
Bunun yanı sıra Fireworks programıyla hazırlanmış siteleri Dreamweaver programı tam destekler. Grafik linklerini değiştirebileceğiniz gibi yeni şeyler de eklemeniz böylece mümkün hale gelir. Ayrıca Fireworks'ta hazırladığınız grafikleri Flash'ta da çok güzel bir şekilde kullanabilirsiniz. Photoshop ile hazırlanmış PSD dosyalarını layer’ları bozulmadan Fireworks’te açıp düzenlemeler yapabilirsiniz. Üstelik Fireworks ile hazırladığınız bir bir web sitesi taslağını PSD olarak kaydederek yine Photoshop içinde layer’lar şeklinde düzenlemeniz mümkündür. "
 
Kayıt
9 Nisan 2012
Mesaj
74
Tepki
9
Bence tek bir programa bağlı kalmak yerine bir kaç programı denemekte fayda var.Çünkü birinde yapılamayan yada daha zor yapılabilecek bir iş diğerinde daha kolay yapılabiliyor.Illustratorun en güzel özelliği vektörel olması ve gelişmiş bir çok araç sunması.internet ortamında vektörel bir çok hazır dosya bulabilirsin.Örneğin .eps yada .svg formatında.Photoshop'unda vektörel araçları var fakat Illustrator'a göre temel ve daha basit araçlar.Bir de Illustrator'un en sevdiğim özelliği Photoshop'a kopyala yapıştır şeklinde nesne aktarabilmek.Illustrator'daki bir çalışmayı katman katman kopyala yapıştır yöntemiyle Photoshop'a attığında Photoshop'un istediğin katman stilini uygulayabilirsin.Yani iki programın özelliklerini sanki tek bir program kullanıyormuş gibi faydalanabilirsin.Bundan dolayı bence temel seviyede de olsa ikisindende anlamakta fayda var..Kolay gelsin..
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
Adobe'un web arayüz geliştirmesi için ürettiği Fireworks programı var. Vektörel olarak arayüz çizimlerini yapabilirsin. Herkes photoshopa alıştığı için photoshop der ama photoshop bir arayüz tasarım programı değildir. Yanlış anlaşılıacaktır ama işin uzmanı Fireworks kullanır bende zamanla üşenip alışkanlıklardan photoshopa yine kaydığım olur ama doğrusu Fireworkstur içerisinde o kadar çok pratik araçlar var ki bu iş için. Alıştıktan sonra bir daha photoshopta arayüz tasarlamazsın emin ol.
 

Jerolin

Üye
Kayıt
3 Ağustos 2012
Mesaj
12
Tepki
1
fireworks öğrenmek daha mantıklı ama photoshopu zaten bilmek zorundasın bu işte... Photoshop bu işin temellerinden biridir olmazsa olmazdır fireworks ise web arayüz tasarımları için üretilmiştir zaten
 
Yukarı Alt