Windows'a isim verecek sen olsaydın ?

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Windows 3.1

Windows 3.x, Microsoft firması tarafından 18 Mart 1992 tarihinde piyasaya sürülen MS-DOS tabanlı grafik arayüzü.1992 yılında ön sürümleri çıkan 3.x serisi, güvenlik ve geliştirme gereklilikleri nedeniyle tam olarak ancak 1994 yılında piyasaya sürülmüştür.


Windows NT

Var olan Windows teknolojisini gelistirme cabalarinin ilk meyvesi olan saf 32bit isletim sistemini, var olanindan ayirmak icin basit bir ek aradilar. Zira "Windows" un artik bir marka olduguna emindiler. Bunun icin New Technology anlamina gelen NT uzantisini eklediler.

Ancak kimi cevreler ayni Intel'in Itanium meselesi gibi cikisi surekli ertelenen ancak promosyonu coktan yapilmis isletim sistemiyle Windows NT (Not Today) diye de dalga gectiler.


Windows 95-98-2000

çıkış tarihlerinden alıyorlar isimlerini


Windows me (Windows Millennium Edition)

Millennium kelimesinin kısaltmasından alıyor adını


Xp

Microsoft, 2001 yılında piyasaya çıkardığı işletim sistemine İngilizce'de "deneyim" anlamına gelen "experience"ın kısaltması olarak lanse ettiği "XP" adını verdi.


Vista

ingilizce tercümesi, manzara görünüm demek


Windows 7

Bugüne kadar kod adı olarak yedinci nesil işletim sistemi olduğundan ötürü Windows 7 ismini kullanan Microsoft, Vista blog sayfaları üzerinde Mike Nash aracılığıyla yeni işletim sistemine dair ismin resmi olarak kabul edildiğini de duyurdu. Buna göre yeni isim Windows 7 olacak.


Peki siz windowsa bi isim koyacak olsaydınız nasıl bi isim verirdiniz ? :) :D :)
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Paranoid = Paranoyak :) Windowsun türkçesi çok kötü, olmadık hatalat uyarılar veriyor, verdiği uyarılardan hiç bir şey anlamıyorsunuz. O yüzden Paranoid ismini koyardım..
 
Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
534
Tepki
7
Kesinlikle Türkçe bir isim seçerdim ...Pencereler yazıp kopya çekmek istemem o yüzden başka bi şey buldum : )

Bilgili olabilir : )
 
Yukarı Alt