Yılbaşı Tebrik Kartı

Tepki
0
Merhaba,

Yılbaşı için hazırladığım tebrik kartı hakkında yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi rica ederim.

Kaynak: Sadece Noel Baba wordpress temalarından alınmıştır.

htc_gny

-_-
Tepki
6
Çalışmanızda beni rahatsız eden kısımlar var bunları söylemede duramayacağım ;
1- Noel baba çalışmanızda çok eğreti durmuş.
2- Mesajın sonundaki ''İYİ YILLAR'' sözcüğü fazlalık olmuş, çünkü; zaten noel baba ''MUTLU YILLAR'' mesajı veriyor.
3- (Kar efekti sanırım) zeminde ki beyazlıklar hoş durmamış.
4- Noel baba Türk'lere ait bir simge değildir. O yüzden madem ki amaç yeni bir yılın gelişinin mutluluk, başarı vs. getirmesini dilemek daha farklı bir TEBRİK KARTI tasarımı yapılabilir.
Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@htc_gny

Hatice hanım Noel Baba'nın Türklere veya başka bir ırka ait olmasıyla ilgisi yok durumun. Benim şaşırma sebebim bu değil. Noel Baba hiçbir milliyet için yeni yılı simgelemez. Türk veya yabancı farketmez. Noel Baba adı üzerinde NOEL'i temsil eder. yani 25 Aralık. Yılbaşı ile hiçbir millet için alakası yoktur....
Umarım anlaşılmıştır konu...

Ozgul

Üye
Tepki
57
@Erkan Nehir

Bu mesajdan sonra artık anlaşılacağını düşünüyorum.:) Zira ne ilk ne de son, daha önce de bu konuda mesajlar yazıldı. İlgilenen, inanmayan, ısrarla yılbaşı=Noel Baba diye tutturanlar bir zahmet meşhur arama motorunu kullanabilirler. Her daim hizmete açık nasılsa.:)

İyi çalışmalar...

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
@yamo

Sanırım yakında sakal uzatmam gerekecek :)
Yıllardır yapılan bu hataya karşın sanırım çoğu kişi araştırma zahmetinde bulunmamış. Daha önce de "vektörel" konusunda yazdığım birkaç mesaja karşın hala "vektörel" tanımını kullanan "grafiker" arkadaşlar var. Oysaki vektörel matematiksel bir kavramdır. Grafik tasarımda vektörel çizim diye bir tanım yoktur. Vektör çizim/logo/desen vardır.
Neyse ben elimden geldiğince bildiğimi söyleyeyim de. İsteyen alır başucunda saklar isteyen bildiğini yapmaya devam eder. :)

Ozgul

Üye
Tepki
57
Hazır bilgi ayağımıza gelmişken kullanmak gerek, aksi ne olur söylemeyeyim hiç.:) Konu dağılmadan, bu bilgilerin sonraki tasarımlarda kullanılması ve yanlışların tekrar etmemesini dilerim...

htc_gny

-_-
Tepki
6
mesaj alınmıştır yanlış bilgiye sahip olduğum için ve bu konuda araştırma yapmadığım için üzgünüm.. kusura bakmayın daha dikkatli ve araştırıcı olurum.

Yukarı Alt