Yaratıcı Çalışmalara Devam...

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Döküman tamamen kafadan (logo,material, model tasarım vs...)
 
Kayıt
5 Aralık 2010
Mesaj
10
Tepki
0
''Tarzını Yarat'' yazısının arası çok açık olmuş sanki.. Tebrikler güzel çalışma..
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Hakan Bey Merhaba,

Öncelikle, çalışmanızı son derece kayda değer bulduğumu söylemeliyim. Aslında böyle çalışmaları eleştirmek bile insana keyif veriyor.

Çok dikkatlice çalışılmış.

Bunu hemen hissettiriyorsunuz.

Biraz kusur bulayım diye epeyce inceledim. Dedim ya, böyle başarılı çalışmaları eleştirmek, hele hele kusur bulmak, inanmazsınız ama, müthiş keyif veriyor. Kimbilir, belki de bunu özellikle yapıyorsunuz.

Gördüğüm şu:

Aslında fotoğraf kökenli olduğum için, 3D işlerde önce ışığa, sonra da yüzey analizine bakarım. Yüzeyler için bir diyeceğim yok, ama eğer ışık kaynağın tek ise, ki gölgeler onu gösteriyor, o zaman bütün nesnelerin aynı gölge yapısına sahip olması gerekir. Gölgenin yapısı açısından da ciddi bir sorun yok. Ama eğer balonlar önden aydınlatılmışsa, gölgelerinin de aynı diyagonalda olması gerekir. Yani hemen altında değil. Özellikle de mavi balonun gölgesi, parlama açısına bakılacak olursa, neredeyse sehpanın (telefonun) üzerine gelmesi gerekir.

Ya da şöyle de söylenebilir:

Sehpanın aydınlanma açısı ile (bu, gölgesi ile birlikte oldukça başarılı) balonların aydınlanma açısı çelişkili. Hatta sanki sehpa (telefon) max'de çalışılmış, balonlar ise (gölgeleriyle birlikte) aynı sahneye Photoshop'ta eklenmiş gibi.

Oh be!
Böyle güzel işlere de çamur atabildiysem ne mutlu bana..

Güzel günler, yeni yıllar dileğiyle..
Tuncer ÖZKAN
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Tesekkurler arkadaslar yorumlariniz icin :)
----------------
Merhaba Tuncer Bey;
Calismam hakkinda yazdiklariniz icin size tesekkur ederim, tabii ki aynen sizin yazdiginiz gibi yaptim, yani o iki elemani PS'de hazirladim ve ekledim, onlari max'te yapmak da oldukca basit ustelik ama isin esas cikis kaynagi modelin piyasada olmamasi esprisine dayaniyordu ve oyle basladim ve modeli hazirlayip direkt 3D bolumune ekleyecektim, kafamda onlari yapmak yoktu, sonradan duramadim , isi oylece oraya koymak sanki calismaya haksizlik olurmus dusuncesiyle PS'ye aldim onu ve bu gordugunuz materyalleri ekledim sonra Kisisel Calismalar bolumune actim konuyu, bi nevi yama oldu onlar boylece netice itibariyle haklisiniz :)
Tesekkurler tekrar.
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Hakan bey,
Ben de çok beğendim çalışmanızı ve Tuncer Bey'in görüşlerine katılıyorum. Benimde gözüme takılan küçük bir ayrıntı var orayı belirtmeden geçemedim. Belki göz yanılması da olabilir ancak telefonun sehpa üzerindeki duruşuna bakarak arka kısım yani şarja takılı olan kısım sehpaya tam olarak oturmuş ancak ön taraf sehpanın tam üzerinde değil gibi yani biraz aşağı kaymış duruyor. Bu bir ayrıntıdır ve sizin ayrıntılar dikkat ettiğinizi bildiğim için yorumladım.
Elinize sağlık ufkumuzu açmaya devam ediyorsunuz...
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Tesekkurler arkadaslar hepinize.

Suleyman Bey sizin de dediginiz gibi goz yanilmasi diyelim biz buna, calismayi biraz daha dikkatli incelersek sehpanin her iki taraftan kosebent gibi bir gorev gordugunu anliyoruz, herhangi bir sorun yok o kisimda, cihaz icerde kaldigi icin boyle gorunuyor sol taraf, diger soyledikleriniz icin de tesekkurlerimi bildirdim.
 
Yukarı Alt