Yaş Ortalaması Grafikerler.org

Yaş Ortalaması Grafikerler.org

  • 15-19

    Katılım: 110 20,5%
  • 19-24

    Katılım: 174 32,5%
  • 24-35

    Katılım: 190 35,4%
  • 35+

    Katılım: 63 11,8%

  • Toplam katılım
    536

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba arkadaşlar;



Baktım ki çoğunluk yaşlanmaktan yana oldukça dertli ve bir serzeniş içerisinde. Fakat yaşlanmak güzeldir. Neden diye düşünen genç arkadaşlarıma bu konuyu birazcık açmak istiyorum. Evet, yaşlanmak güzeldir çünkü yaşlandıkça hayatı daha çok tanırsınız, olaylara bakış açılarınız değişir ve netleşir. Büyük bir değişim içerisine girersiniz. Olayları yorumlama tarzınızın bile değiştiğine şahit olursunuz. Kendinizin değiştiğine, çevrenizin değiştiğine şahit olursunuz. Diyelim ki bu gün 22 yaşındasınız, bir düşünün bakalım, 18 yaşındayken konuştuğunuz arkadaşlarınız arasından kaç tanesi bu gün sizin yanınızda.

Eminim birçoğu yanınızda değildir çünkü yaşlandıkça edindiğiniz tecrübe sayesinde iyileri ve kötüleri ayrı yerlere otomasyon sistemiyle koymuşsunuzdur bile. Çünkü iyiye ve kötüye bakış açılarınız biraz daha netleşmiş demektir. Hayatınız artık tecrübe ile harmanlanmaya başlamış demektir. Tekrar düşünelim şimdi, 18 yaşındayken yaptığınız ve çok beğendiğiniz bir grafik çalışmasını bu gün 22 yaşında tekrar değerlendirdiğinizde birçoğunuz burun kıvırarak bakacaktır o çalışmaya.

Neden derseniz o gün, o çalışmanın çok iyi olduğunu düşünmenize rağmen ve hatta birçok kişi de o çalışmanın iyi olduğunu düşünmesine rağmen, kendiniz bu gün birçok eksik tespit eder, şurası keşke şöyle olsaydı dersiniz. Bu ne demektir, yaşlanmak iş ve meslek yaşamınıza da azımsanamayacak katkılar sağlamaktadır. Aile ilişkilerinizde bile 18 yaşındayken ebeveynlerinize baktığınız bakış açısı ile 22 yaşındayken baktığınız bakış açısı birbirinden oldukça farklıdır. O yaşlarda sadece tek bir doğrunuz varken, şimdilerde acaba benim doğrum, doğru olan mıdır diye düşünmeye başlarsınız.

Demek ki yaşlanmak o kadar da kötü değil. Yaşlanmanın bir kaç faydasından daha bahsedeyim dilerseniz. 18'li yaşlarda çıktığınız bir tatil veya memleket gezintisinde hiç fark etmediğiniz birçok güzelliği ilerleyen yıllarda fark ettiğinizi görürsünüz. Nedeni basittir, o yaşlarda sizin hiç ilginizi çekmeyen doğa artık sizin ilginizi çekmeye başlamıştır. Bu güne kadar nasıl da fark etmedim diye kendi kendinize sorarsınız.

Peki, nedir yaşlanmak, yılların geçmesi mi yoksa yaşananların birikmesi midir? Artık eskimeye başladığınız gerçeği mi yoksa tecrübe ile kendinizi yenilemek midir? Ben burada bu son yazdığımın daha doğru bir ifade olduğu fikrindeyim. Yaşlanmak “tecrübe ile yenilenmektir” diyorum.

Buna katılanlar olabilir, katılmayanlar da olabilir, fakat bir insan yenilendiğini ve değiştiğini hissetmeye başlamış ise artık tam manasıyla kişiliğini bazı kalıplar üzerine oturtmuş demektir. Evet, buna kimileri yaşlanmak diyebilir, bence yenilenmektir. Şu durumda yaşlanmanın hala kötü bir şey olduğunu düşünenler var mı? Hala kötü olduğunu düşünenler varsa eğer, o kişilerin biraz daha yaşlanması gerektiğini düşünüyorum. Yeniliğe karşı çıkanlar parmak kaldırsın, pardon bir zahmet yazsınlar…

Bu arada yaşım 36 :)

Saygılar…
 

Hür Onar

Üye
Kayıt
22 Ocak 2009
Mesaj
33
Tepki
0
her doğan yeni gün KURU kalmam için bir vesile...
onun için hiç YAŞlanmıyorum...
Biraz YILLANMIŞ olabilirim...
O da hayatımın daha lezzetli olmasını sağlıyor...
GENÇLİK Mİ? o zaten ruhun bir özellği...
Ey türk gençliği... nidasını her duyduğumda "efendimm.. burdayım "diyorum...
Çoğunuzun hikaye diye okuduklarını gözleri ile fotoğraflamış bir anı bankası olarak...
bilgiye ve öğrenmeye olan oburluğumun zerre kadar zararını görmedim bu güne değin...
kalın sağlıcakla...
 

Cemal Canlı

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
364
Tepki
36
Selamlar,


Biraz geç oldu ama Melih abi senin ruhun genç abi merdivenleri benden hızlı çıkıyosun.
Ortalamayı düşürmemek lazım. Kaç diyeyim abi yok yok çok fazla 22 iyimi yok o da çok az tamam 25 olsun ozaman.


Saygılar...
 

GÜNEL AYVACI

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
31 Mart 2009
Mesaj
714
Tepki
7
@Hür Onar

Yazdıklarınız alıntı değil de sizin sözleriniz ise gerçekten hayran kaldım. Çok güzel :):):)
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
35+ ne demek? gruplandırma tuhaf olmuş..
26 yaşındayım herşeyin başındayım :p
 
Yukarı Alt