yeni hazırladığım kampanya afişi...

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@aDoBe

Öncelikle yorumun için teşekkürler... Bende birkaç açıklama yapayım...

Firmanın bütün işlerini 1.5 yıldır ben yapıyorum... Bütün afişlerinde teknik anahtar sayaç v.s. kullanmak bir süre sonra sıradanlaştırıyor... Ki böyle birçok işi var hatta çoğu böyle diyebilirim... Fakat bu sefer bir fikir yada imaj çalışması olsun istedik, İmaja baktırıp ürünü sattırmak veya merak uyandırmak diyebilirim. Zaten kampanyayı afişin yanında broşürlerle destekledik, orada bütün teknik veriler var, yani adam afişi gördüğü mağzadan teknik bilgi içeren broşür edinecek...

Anahtar'ın rengini bilerek bir kalıba sokmak istemedim... Çünkü aslında orda anlatılan bir kapı anahtarı değil, hem kampanyanın anahtarı hemde firmanın elektrik anahtarı sattığını çağrıştıran bir espri anlamında durmasını istedim... Bunun yanında firmanın sattığı elektrik anahtarlarının gold çıtalarının rengi bu renge çok yakın.. Ve gerçekten bu ilistrasyonu yapmak çok zordu... Çok vaktimizi aldı...

Resimlerle ilgili söylediklerinize gelince, tabiki çerçeve ile koydum oldu şeklinde yapmadım, birçok şekilde denedim, kutucuk içinde, daire içinde zemin içinde, zeminsiz, fakat anahtar odak noktasını en iyi bu bozmadı bende bu şekilde bırakmayı uygun gördüm, eğer zeminli kutucuk içinde koysaydım espri anlamsız kalacak göz oraya yoğunlaşacaktı... (Bu benim fikrim tabiki)

Gelelim işi öldüren dalga ya evet orada çok haklısınız, o dalgadan nefret ediyorum, diğer işlerimi incelerseniz hepsinde o dalga var, çünkü firmanın kurumsal dalgası ve ilanlarından afişlerine, broşürlerinden kataloglarına hepsinde kullanmak zorunda kalıyoruz.. :(

Saygılarımla..
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
öncelikle güzel bir çalışma olmuş. Diğer işlerinizde olduğu gibi boşluğu iyi kullanıyorsunuz. Eminim müşteri sizden daha şey istiyordur ama siz onu dizginliyorsunuzdur. Müşteri para veriyorum her tarafında resim olsun, iş dolu dolu olsun istiyor.
Makel'in işlerini siz yapıyorsunuz kurumsal rengi bu mudur? yani alttaki dalgadaki renk mi? (Anahtar rengini beğenmedim :) )
Tebrik ediyorum.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
@c200
bu çalışmanın altında yapılmaması gereken bir yorumdu.
her türlü eleştirinizi kabul ederim ama yersiz ve anlamsız eleştirileride göz ardı edemem doğrusu.
buradan cevap vermek istemezdim. arzu hınımdan özür dileyerek çizmeyi aşabilir miyim?

1) çalışmaya istediğiniz tarzda yorum hakkınız var.
2) karizma çizilmesi ne anlam taşıyor anlamak güç. ifadeniz biraz kaba olmadı mı?
3) karizmayı çizdirdiğim çalışmanın altında bu yorumu yapmanızı dilerdim. burayı boşuna işgal etmedim.
4) dünkü çalışmanızda https://www.grafikerler.org/afis/6517-etiket-calismam.html
etiketle bröşürü ayıramayanda siz değilmiydiniz?

dilerseniz cevap vermeyin. özelden yazın lütfen.
isterseniz gereksiz mesajlarda silinebilir.
özelden yazabilirsiniz.
saygılar...
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@c200

Öncelikle yorumun için teşekkürederim... Fakat Emine hanım ile ilgili yazdığın cümle için kendisinden özürdilemeni bekliyorum... O konunun yeri burası değil, çalışması ile ilgili yorumu o konunun altına yazsaydın daha iyi olurdu (tabi saygı çerçevesi içerisinde). Burada bizi ilgilendiren karizmalar değil, yapılan işler ve işlere gelecek olan yorumlardır. Bu hususlara hassasiyet göstereceğinizi umuyorum...

Saygılarımla
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
Sayın Uluırmak...

Burada yaptığım eleştiriler çoğu zaman insanların birazcık gücüne gidiyor ve savunma durumuna geçiyorlar. Öncelikle şunun bilinmesini isterim, her zaman biz doğru olmayabiliriz. Kesinlikle.

Burada fikir alış-verişi yaparak, yaptığımız işlerde bizim göremediğimiz yanlışları ve eksikleri görmek mümkün olabilmektedir. Ama Foruma üye olduğumdan beri; gerek kullanıcılara ve gerekse yönetime yaptığım "Yorum Yapmadaki Kalite" diye adlandırdığım yorum yapma yeteneğini kimse edinmedi.

Nedir "Yorum Yapmadaki Kalite"?????

Bir arkadaşımız, bir çalisma yapıyor ve yorumlaması için siteye yüklüyor. Sitemizde bulunan tüm arkadaşlarımız yorum yapıyor.

Şimdi soruyorum sizlere paylaşılan bir çalışma çok güzel de olsa, çok berbat bir çalışmada olsa;

"Evet işte budur... amacına uygun emeğine sağlık"
"Bu güzel paylaşım için tesekkür ederiz..."
"Bence olmamış... Çok banal... Basit bi çalışma..."


gibi yorumlardan başka birşey yok...

İşte benim Yorumda Kalite dediğim şey burada devreye giriyor.

Arkadaşlar lütfen yorumlarınızı dilediğiniz gibi yapın (ama saygı çerçevesinde tabi) kaç yıldır bu işi yaparsanız yapın, ne kadar yetenekli ya da yeteneksiz olursanız olun gördüklerinizi yazın.

Ama unutmayın ki yaptığınız yorum işin size göre olan, sizin içinizde hissettirdiklerini yazın ve en önemlisi bu yazdıklarınıza lütfen "Ben Olsaydım ......... şöyle yapardım!" fikirlerinizi ekleyin ki kalitemiz yükselsin.

Bunları neden mi yazdım? Konuyla ne alakası var demeyin. Çünkü dün geceden beri uzun bir ara verdiğim yorum orucumu açtım ve dün bir kaç yorum yazdım. Ama ne yazıktır ki yine yapılan yorumlarda, yine her zaman olduğu "Yorumda Kalite" ne yazık ki yoktu.

Şimdi bu bağlamda söylemek istediğim şudur Sayın Uluırmak;
Yapılan iş ne olursa olsun, ben şahsen bu işi yapsaydım diye düşündüm ve bu yorumu yaptım. Ve benim müşteri kitleme göre bu tarz bi çalışmayı kafasını kessen kabul ettiremezdim.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın artık.

Başarının devamını dilerim.
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@aDoBe

Anlayamadım,

Yazdıklarınızda çok haklısınız... Aksini iddia eden mi oldu ? Çözemedim kusurabakmayın...
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
Burada size yazılan bir yazı değildi.... bir kaç konuya sizin, eminecik ve c200'ün yer aldığı bir kısa tartısmaya yönelik yazılmış bir yazıdır. sizin iddanız yok zaten.
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@aDoBe

Konu ile ilgili bir topik açmanızı öneriyorum... Yazdıklarınız tartışılması gereken önemli konular..

Saygılarımla...
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
bence açamaya gerek yok derim çünkü kimsenin bunu anladığını sanmıyorum. Siz zaten bunları biliyorsunuz bunları size anlatmam tereciye tere satmam gibi birşey olacaktır.

Bunun gibi çok konu açılmıştı zamanında ama ne yazık ki hepsi kayıp oldu gitti. o yüzden bu kısa mesajı okuyup anlayanlar sadece birbirini bilsin ve fikirlerini ortak bir payda da toplayabilsin.
 
U

User

Misafir
kusura bakmayın ama anlayamadım. tasarıma bakınca hemen kafamda kapı reklamı belirdi ama dikkatli okuyunca sayac oldugunu gördüm. anahtar ne alaka orda 1 türlü cagrıstıramadım. iyi bir tasarım hedefe direk olarak gidendir.
1- akılda kalıcı olması lazım
2- vurgulayıcı olması lazım
3- estetik olması lazım.
4-dikkat cekici olması lazım.
elinize saglık.
 
Yukarı Alt