Yeni pardus -2009-

danisman

Consultant
Tepki
30
farklı bir çalışma derken, pardus harici bir çalışmayı kastetmiştim sevgili haşarı, sanırım hakan beyde aynı şeyi söylemiş olmalı :)

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Tabiki farklı çalışmalardan kastım, farklı alanlardaki çalışmalar.
Mesela kartvizit, logo,broşür vs...

Ekledikleriniz sadece wallpaper olunca...

Misal ben olsam nekadar çok tarz varsa hepsini denerdim, olana kadar denerdim.
Ve en seçkin grafik programları nelerdir araştırır, öğrenmeye çalışırdım.
Sonra durmadan çalışırdım, iyice öğrenene kadar...
Amacım kendimi her alanda iyi yetiştirebilmekse bunu yapardım.
Uykusuz da kalsam yapardım.
Umarım anlatabildim :)

hasari

Üye
Tepki
0
@danisman hocam mesajı daha önce almıştım. Fakat şuan bu işle ilgileniyordum üst üste böyle gönderince bu adamın başka işi yoku diye sormanız doğal. :)

@hakan hocam grafik programlarının en yakın zamanda öğrenmeye çalışıcam. Şuan için öğrenmek istediklerim arasında photoshop,corel, Illustrasor, fireworks var önerdiğiniz başka program var mı yada önceliği hangi programa vermeliyim?

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Öncelikle bu programları neden öğrenmek istiyorsunuz bunu sorgulayınız.
Ticari bir amaç güdüyorsanız Corel , Freehand, Ps derim sırasıyla.
Yok hobi derseniz PS , Aİ ,FW derim diğerlerinin yapabileceğini bunlar da fazlasıyla yaparlar.
Fakat doğru bilgilerle sağlıklı bir ders programıyla eğitiniz kendinizi.
Gerekirse eğitim setleri alınız. İşe doğru noktadan başlamak en iyisidir.

hasari

Üye
Tepki
0
Freehand in devri kapanmadımı hocam. Şuan aslında en iyi çizimler Aİ yapılmıyor mu.
Bu arada Hakan hocam çalışmalarınızı inceledim gördüğüm kadarıyla ağırlığı 3Dmax vermişsiniz. Ama tavsilerinizde 3Dmax hiç bahsetmemişsiniz. Acaba benim ilgi alanımın dışında olduğunu düşündüğünüz için mi?

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
"Öncelikle bu programları neden öğrenmek istiyorsunuz bunu sorgulayınız."

"Ticari bir amaç güdüyorsanız Corel , Freehand, Ps derim sırasıyla.
Demiştim."

Şimdi nette şöyle bir grafikerler için bırakılmış iş ilanlarını açıp karıştırırsanız,
devri kapandı dediğiniz Freehand'i kaç işletme(Ajans vs...) ön koşul olarak istemiş görebilirsiniz.
Burda mütabık olduğumuzu varsayıp geçiyorum.

3D Max demişsiniz.

Maxda çalışabilmek için öncelikle ızgara(grid) kullanımına daha sonra ve özellikle kalem (pen) kullanımına elimizin kesinlikle aşina olmuş olması gerekir.Özellikle kalemin bütün felsefesini çalışma şartlarını iyi kavramış olmamız gerekir.Bunun için ise aynı şartları taşıyan başka bir programda iyi bir tabanımızın olması gerekir.Örneğin bana göre max "çizim" çalışma şartlarına en uygun program ps dir.Orda da grid var ve orda da kalem var.Öncelikle ps de çok çizimler yapmalı, kalem en iyi nasıl kullanılır, bunu kavramalı bu konuda bol bol etüdler yapmalıyız.Çizebilme yetisi şart.
Özellikle PS de 2d çizimler yapmalıyız.
2d bir programda önden çizimler yerine 2d çizimler yapmak çok zordur.
Tamamen sizin göz kararınıza ve el ayarınıza bakar,işte bu tür çizimler bize fazlasıyla deneyim ve tecrübe de kazandıracağı için, çok gerekli etüdlerdir.
Mesela Ps yi açıp kalemi elimize alıp gride geçip aklımıza ilk gelen objeyi referanssız rahatlıkla 2d çizebiliyor olmalıyız.Uydurma şekilde değil, gerçeğe en yakınını tabiki de.
PS nin tam bu sevyesindeysek ozaman max'a geçebilir eğitim videolarını izleyerek "Line"(Bir nevi ps deki pentool) aracını elimize alıp yavaş yavaş çizimlerimize başlayabiliriz.
Önceki programdan pentool yani ızgarada kalem kullanımının felsefesini bileceğimiz ve 2d çizimlerle de deneyim-tecrübe sahibi olacağımız için maxin mantığını kavrama durumumuzdaki akış daha hızlı ve düzgün olacaktır.Öğrenme seyrimiz de hızlanacaktır böylece.

Ben sizin PS çizimlerinizi görmediğim için buna değinmemiş olabilirim.
Hep dediğim gibi "Bir işe en doğru noktadan başlanmalı."

Yukarı Alt