Yeni tabletim HA61S ile Paint'te ilk denemem.

dbidip

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2013
Mesaj
19
Tepki
1

Grafik tabletim dün elime geçti, ilk çalışmamı sizlerle paylaşmak istedim. Tabi basit bir çalışma, eleştirilerinizi bekliyorum. Çizimde benim de gözüme batan şeyler var mesela kontürler, sevmiyorum ama onlarsız da yapamıyorum daha o kadar geliştiremedim kendimi. Gelişmemde yardımcı olacak öneriler verirseniz çok çok mutlu olurum.

Bu arada ilgilenen vardır belki tablet hakkında;
Elime ilk aldığımda fazla hafif ve kalitesiz geldi gözüme. Arkasında Made in China yazısını görünce de moralim bozuldu. Sonra rahat çalışma için yapıldığını düşündüm, kurulumu yapıp çizmeye başlayınca ise herşeyi unuttum diyebilirim. Çalışma alanı laptop için çok uygun. Alışmam 2 dakikamı aldı. Ben yeni kullanıcısı olarak Ha61s'den memnunum, ilerde bir sorun yaşarsam paylaşırım.

Hayırlı Akşamlar.
 

Kemal Aksekioğlu

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
30 Haziran 2013
Mesaj
2.035
Tepki
916
çalışmanız yağlıboya karakalem gibi olmuş kızın gözleri biraz abartılı olmuş geneli güzel kontürleri zamanla kaldırırsınız
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
ilk çalışmaya göre oldukça iyi,
zamanla ilerletirsiniz,
daha iyi çalışmalarınızı görmek ümidiyle,
iyi forumlar.
 

dbidip

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2013
Mesaj
19
Tepki
1
@Kemal Aksekioğlu

Yorumunuz için teşekkürler, dikkate alacağım :)
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba bdidip. Şimdi yakaladım sizi :)
(Bu arada adınızı bağışlarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz)


Öncelikle makineniz hayırlı olsun diyerek yazmaya başlıyorum.
İlk hatanız: henüz çalışmanızı eklerken kafadan bitirmişsiniz olayı.


"Basit bir çalışmam, yorumlarınızı bekliyorum." derseniz insanlara - ki böyle bir beyanınız var- insanlar da -sırf siz böyle söylediğiniz için- çalışmanızı basite alır, çalışmanıza basit bakar, basit eleştiriler gelir.


Hayır derseniz ki: "Yok arkadaş, bu çok ciddi bir çalışmam, bu çalışmayı çok önemsedim, çok zorlandım, lütfen onu benim gibi ciddiye alıp eleştirin"


Bu defa insanların sizin çalışmanıza bakış açısı değişir. Belliki gelen eleştri sayısı azalır ancak, 5 iyi olmuş mesajı yazılacağına 1 tane doygun içerikli mesaj yazılması daha makul olurdu sizin öğrenim seyriniz için. (Lütfen, ben genel manada yazıyorum hocalarım, alınganlık göstermeyin sakın) Bunlar benim senelerdir elde ettiğim deneyimler ışığında yazdığım bir tavsiyedir. Dikkate alırsınız almazsınız size kalmış şahsen.


Ben sizin bu çalışmayı ciddiye alarak, basite almadığınızı farzederek, ciddi eleştiriler beklediğinizi biliyorum oysa.
Lütfen çizimlerinizi ciddiye alın.
Ha, sakın "harika olmuş, muhteşem, süper ötesi" gibi, ruhunuzu okşamasını umduğunuz görüşlerin, acı eleştirilerin önüne geçmesine izin vermeyin.
Bunu yaparsanız hayal dünyanız sihriniz değil hasmınız olacak...
Yaşınızi bilmediğim için default olarak 18 kabul ettim.


Şimdi başlayabiliriz...


1 tabletiniz var ve Paint ile çalışıyorsunuz doğru mu?
Hımm...
Peki neden ?
Amacınız ne?
Ben sizin o tableti, deli divane gibi manga çizimler yapabilmek için aldığınızı çok iyi bildiğimi değerlendiriyorum zira kızın gözlerinden bu kanıya vardım. Belki yanılıyorum, bilemiyorum bunu.


Peki manga çizebilmek için ne gerekli?
Paint, Gimp vb. yazılımlarda renklendirme mi?
Cık.
Nedir o?


Bolll bol karakalem.
Şu esnada sizin el,kol,burun,kulak,baldır,kas,kaş,dirsek,boyun, kısaca vücudun her bir parçasını sürekli ve durmadan çizmeniz gerekiyor.
Çizim çalışmalarında anatomi görsellerinden faydalanabilirsiniz. Anatomiyi tam öğrenmeden başarılı çizimler çıkaramazsınız. Çizim zordur.
Zira birilerine "bizim için bir el çizin" dersek herkes farklı bir biçimde düşünür ve çizer. Siz herkesin farklı şekilde çizdiği el görsellerinin hepsini tek kafada çizebilmelisiniz ve bu zordur. Bu sadece el için geçerliydi. Daha bir çok farklı pozisyonda ve farklı yapıda uzuv mevcut.

Sonra Paint yerine daha gelişmiş çizim programlarına yönelmeniz sizin için çok faydalı olacak. Örneğin karakter çizimleri için size önerebileceğim programlar Autodesk'e ait olan Sketchbook olabilir sonra Gimp olabilir, Manga Studio olabilir. Adobe Illustrator ile de anime çizimler yapabilirsiniz ancak diğer yazdıklarım tamamen anime çizimleri için yazılmıştır.

Çalışmanız hoş güzel. Karakter çizimleriniz idare eder ancak işin daha çok çok başında olduğunuzu çiziminizden anlıyorum.
Işık ve gölgeler senkronize. Mantıklı yerleştirilmiş. Bunun yanında perspektif sorunları var. Mesela şu duvar yıkılacak gibi duruyor.
Peki.

Yeni çalışmalarınızı bekliyoruz.
 

dbidip

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2013
Mesaj
19
Tepki
1
Hakan Bey, mesajınıza geç cevap verdiğim için özür dilerim. O kadar iyi anlamışsınız ki beni ne diyeceğimi bilemiyorum. Adım Fatma 19 yaşındayım, evet deli gibi kendimi geliştirmek istiyorum tablet olayı biraz hevesle alakalıydı sanırım kendime itiraf etmeliyim, kendimi geliştirdiğimde bana daha çok yardımı olacak. Daha dün Barrington Barber'in Çizim kitabını aldım kaliteli bir kaynak dediler, şimdi hedefim bol bol çizim yapıp kendimi geliştirmek. Eleştirilerinizin başımın üstünde yeri var :) Önerileriniz yoluma ışık oluyor bu yüzden ayrıca teşekkür ediyorum.
Hayırlı günler dilerim. İyi forumlar.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Merhaba Fatma, düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Tabletinizin size tabii ki çok faydası olacak, çalışmalarınızı bekliyoruz zira sizi gelişirken görmek,izlemek istiyoruz buna emin olun.
 

dbidip

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2013
Mesaj
19
Tepki
1
Çalışmalarımı paylaşacağım, desteğiniz için teşekkürler.
 
Yukarı Alt