Yeşil Elma çizimi

Tepki
0
Fazla vakit ayırıp özenemedim.Ancak benzediğini umuyorum.

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Yanlara doğru biraz daha geniş , üst-alt kısımlar biraz daha içe basık, ve bu kısımlarda biraz da gölge olabilirdi.
Yalnız kaplamanız güzel görünüyor Nhat Bey.
Elinize sağlık.

Tepki
0
Evet haklısınız Hakan Bey.Aslına bakarsanız biraz daha derli toplu olabilirdi.Ancak günün yorgunluğundan olsa gerek fazla özen gösteremedim.Bu işi yapmak 15 dakikamı aldı.

kriptonik

Üye
Tepki
1
Nihat bey ne dediniz merak ediyorum.. akşam geldiniz eve yorulmuşsunuz.. "....-- Off çok yorulmuşum, dur bi elma çizeyim de arkadaşlara göstereyim.. bu yorgunluğun üstüne iyi gider elma çizmek.. rahatlatıyo abi insanı.. dur çizeyim şunu.." dediniz ve çizip bizimle paylaştınız.. böyle mi oldu? İnsan yorgun argın iken niye elma çizsin ki? Amasya lı mısınız? Canınız ekşi bişey mi çekti? Yoksa aslında başka bir çalışmada malzeme olarak kullanacağınız bir obje olduğu için mi? Yoksa elma çizebildiğiniz için mi? Yoksa aklınıza başka bişey gelmişti de sonradan elma ya mı dönüştü bu şey.. Bu söylediklerime alınmayın sakın.. Yani dalga geçiyormuşum gibi algılamayın sakın ben kimim ki sizinle dalga geçeyim.. Sadece merak ediyorum bir çalışmaya başlarken neler hissettiğinizi.. biraz ilhama ihtiyacım var da.. eğer bu çalışma için değil genel anlam da bir çizime başlarken ne düşünüp ne planlayıp başladığınızı açıklayabilirseniz benim için çok yararlı olacak.. şimdiden teşekkür ederim cevabınız için..

Tepki
19
şekil olarak alt kısımdaki incelik dışında iyi.gölge eksikliğini giderirseniz olacaktır.üstteki benekler çok sıradanlaştırmış çok çok minik beneklerle kimi yerde silik kimi yerde koyu tonlar uygularsanız tamamdır burda bırakmayın bu çalışmayı bence devam ettirin kolay gelsin

Tepki
0
@kriptonik

1.Akşam eve gelmedim.Çünkü ben zaten evde freelance çalışıyorum.
2.Neden mi elma? bu elma veya başka bir şey de olabilirdi.O an aklıma elma geldi.
3.Ben prensip olarak ticari işlerimi bu ve benzeri forumlarda paylaşmama kararı aldığım için sadece çizim veya tasarım zevkimi gidermek amacıyla yapmış olduğum deneme çalışmaları paylaşıyorum.
4.Bu forumda paylaştığım sadece elma çizimi değil.Diğer konularımı incelerseniz bunu görürsünüz.
5.O an aklıma ne eserse onu çizerim.
6.Çizim için hiçbir ön hazırlık ve planlama yapmam.Dediğim gibi o an içimden ne çizmek geldiyse ona başlarım.

En son ve en önemlisi burada ben kendi çizim yeteneğimi millete göstererek caka satma gibi bir amaç gütmüyorum.Zaten güdemem çünkü bu konuda çok iddialı olduğumu hiç bir zaman ifade etmedim.

Ben hiçbir konumda kişisel polemiğe girmek istemiyorum.Lütfen siz de beni o yöne çekmeyin.Eğer yaptığım işle alakalı teknik yönden veya çizim hatalarıyla ilgili bir eleştiriniz varsa buyrun eleştirin.Ben de sizin bilgi ve birikimlerinizden faydalanayım.Tabi eğer amacınız bağcıyı dövmek değilse.

Diğer tüm yorumlayan arkadaşlara teşekkürler.

kriptonik

Üye
Tepki
1
Nihat bey korkarım yanlış anlaşılmışım, kızmışsınız.. hiddetlenmişsiniz.. ben sadece içimden hiç bir şey yapmak gelmediği için sormuştum nasıl başladığınızı.. diğer çalışmalarınızı da biliyorum ve beğendim.. yalnızca başlarken nasıl bir ruh hali taşıdığınızı merak ettim o kadar.. Polemiğe girmek gibi bir niyetim de yok zaten.. Aklınıza eseni çiziyorsunuz ya işte benim aklıma takılan aklınıza nerden ne esiyor yani ilham kaynağınız nedir? Yani içinizden bişey çizmek geldiğin de ne düşünüyorsunuz bunu çizmeliyim mi diyorsunuz yoksa öyle karalama yaparken mi başlıyorsunuz? Lütfen yanlış anlamayın bunu aslında bu işi yapan herkese sormak istiyorum ama siz bunu açıklayabileceksiniz gibi hissediyorum..

Tepki
25
amacınız gerçeği yakalamaksa tabiki eksik yanları var ama giderilmeyecek tarzda değil... bencede Aslı hanımın dediği gibi bu çalışmayı burada bitirmeyiniz devam ettiriniz. Vaktiniz bol ise ışık gölge ve doku olaylarını iyi inceleyip ve ona göre çalışmanın devamını getirmelisiniz. Değişiklikler neticesinde sonucu tekrar görmek isteriz düşüncenize ve ellerinize sağlık Nihat bey...

Tepki
0
@kriptonik

Dediğim gibi herhangi bir plan yapmıyorum veya karalama yaparken karar vermiyorum.O an aklıma ne geldiyse içimden ne çizmek geldiyse onu çizmeye çalışıyorum.

Dilek hanım!
Yorumunuzda haklısınız.Zaten eksik taraflarının çok olduğu her haliyle belli.Evet çalışmayı bu haliyle bırakmayacağım.Fırsat buldukça detayları tamamlamaya çalışacağım.Bitince de burada paylaşıma açmaktan keyif alacağımdan emin olabilirsiniz.

kriptonik

Üye
Tepki
1
Nihat bey bu hiç ilham verici bir cevap değil ama.. biraz yardımcı olun lütfen.. içinizden gelen şey içinizden nasıl geliyor aklınıza nasıl oluyor da yerleşiyor bunu anlamaya çalışıyorum.. yani dışarıda yağmur yağarken camın önünde oturmuş yağmuru seyrederken mi geliyor? Yani hani çizgi filmlerde birden lamba yanar ya idea yazar yanında onun gibi durduk yere mi geliyor? Ya aklıma hiçbişey gelmiyor, içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor.. ama sizden aldığım elektrik bana ilham verebileceğiniz yönde.. lütfen biraz gayret edin..:)

Yukarı Alt