Yiğit Yazıcı - Şehirlerin Renkleri

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89



Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi yeni sezonu Yiğit Yazıcı ile açıyor. Bir Art and Life projesi olarak küratör Beste Gürsu tarafından gerçekleştirilen “Şehirlerin Renkleri” ziyaretçilerini dünyanın en önemli şehirlerinde gezintiye çıkaracak…

Tarih:2 Eylül- 22 Ekim 2008
Yer:Çırağan Palace Kempinski Otel
Şehir:İstanbul Avrupa


Yiğit Yazıcı’nın 22 Ekim’e kadar görülebilecek bu özel sergisinin kahramanları İstanbul başta olmak üzere Berlin, St. Petersburg, Dubai, Cenevre gibi, Kempinski otellerinin de bulunduğu, insanlığın binlerce yıllık kültür birikiminin en çekici yerleşim noktaları kentler… Yazıcı, bu heyecan verici şehirleri “benzersiz” kılan yapı taşlarını dinamik, özgür ve çağdaş bir yorumla tuvallerinde ve özgün baskılarında sanatseverlerin beğenisine sunacak.

2 Eylül’deki açılış sırasında ayrıca davetlileri güzel bir sürpriz bekliyor; Türkiye’nin en genç keman virtüözü Muhammet Yıldırır Art &Life Production projesiyle bir solo performans gerçekleştirecek.

1992’de Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan Yiğit Yazıcı 1990’dan bu yana İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Bodrum, Bursa gibi kentlerde 10’a yakın kişisel sergi açtı, Contemporary İstanbul Sanat Fuarı, Art- İst Fuarı, Aksanat, Galeri Baraz, Dolmabahçe ve Atatürk Kültür Merkezi, Resim Heykel Müzesi, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi gibi değerli mekan ve galerilerde de pek çok karma sergiye katıldı. 1999’da New York’taki Markus Garvey Park’ta “X–treme X-teriors” ve 2001’de Seattle Town Hall’da olmak üzere Amerika’da iki kişisel sergisi gerçekleşen Yazıcı Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi’ndeki sergisinden sonra yine Amerika yolcusu: Aralık’ta, Gallery Art and Life ile Miami’deki ArtAsia’ya katılacak. Sanatçı 1969 doğumlu ve İstanbul’da yaşıyor.

Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi 2007 Mayıs’ındaki açılışından bu yana İlhan Berk, Mehmet Güleryüz, Esat Tekand, Devrim Erbil, Hikmet Barutçugil, İsmail Acar, Mevlut Akyıldız ve Sıtkı Olçar’ın sergilerine evsahipliği yaptı. 2008-2009 sezonunda da yine birbirinden heyecan verici isimler Çırağan Sarayı’nın büyülü atmosferinde sanatseverlerle buluşacak.

Bilgi için: Çırağan Palace Kempinski: 0 212 326 46 46
Art and Life: 0 212 293 91 50
 
Yukarı Alt