2013 için başvurular başladı

Yazar Tarih: 09 Mart 2013

ASD ve Reed TÜYAP işbirliğinde bu yıl 9.su düzenlenecek olan Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2013 için başvurular başladı. Her yıl düzenlenen öğrenci yarışması ile ülkemizde tasarım eğitimi alan öğrencilerimizin ambalaj tasarımı alanına da yönelmeleri hedeflenmektedir.

Yarışma üniversitelerin Grafik Tasarım ile Endüstri Ürünleri Tasarımı veya Endüstriyel Tasarım Bölümleri’nde lisans veya yüksek lisans düzeyinde eğitim gören tüm öğrencilerin katılımına açıktır. Diğer bölümlerde okuyan öğrenciler yarışmaya bireysel olarak katılamazken; Grafik Tasarım ile Endüstri Ürünleri Tasarımı veya Endüstriyel Tasarım Bölümleri’nde eğitim gören öğrencilerle birlikte grup oluşturarak katılabilmektedirler.

Tüm ambalajları kapsayan bir yarışma olan Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması, WPO (Dünya Ambalaj Örgütü) tarafından düzenlenen uluslararası öğrenci yarışması WorldStar Student yarışmasına ülkemizden katılabilen tek yarışmadır. 2012 yılında WorldStar’a Türkiye’den giden tüm başvuruların sertifika alması ve ilk 3 derecenin de Türk öğrenciler tarafından paylaşılması sektör adına büyük gurur kaynağı olmuştur.

Son teslim tarihi 3 Temmuz 2013 olan Öğrenci Yarışmamızın Seçici Kurul Toplantısı 6 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak ve sonuçları 10 Temmuz 2013 günü açıklanacaktır. Ödül töreni ve dereceye giren öğrencilerin projelerinin sergilenmesi ise ASD ve Reed TÜYAP’ın  işbirliğinde 12–15 Eylül 2013 tarihlerinde bu sene 19. defa düzenlenecek olan Avrasya Ambalaj 2013 İstanbul Fuarı esnasında gerçekleştirilecektir.

9. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2013 hakkında daha detaylı bilgi almak için asd@ambalaj.org.tr email adresinden iletişime geçilebilir. Yarışma şartnamesi için http://www.ambalaj.org.tr/Duyuru-174-9-Ambalaj-Tasarimi-Ulusal-Ogrenci-Yarismasi-2013.htm sayfasını ziyaret etmenizi rica ederiz.

Ömer YILDIZ