Okumama-(sız)-lık Konulu Sanat Çalışması

Yazar Tarih: 28 Ocak 2014

İbrahim Akkaya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu, yapmış olduğu bireysel çalışmalarla tanınan ve birçok ödül kazanmış başarılı bir sanatçısıdır. Yapmış olduğı OKUMAMA-(SİZ)-LİK konulu çalışması için kendisi şu ifadeleri kullanmıştır;

“Okumaya pekte meraklı olmayan toplumumuz ve özellikle de genç kuşağımız (bende dahil) bir süre sonra yağmurdan çıkıp doluya tutulmuş gibi oluyor. Bunun nedeni interaktif bir çağda yaşıyoruz. Her çağın kendisine göre bir iletişim aracı vardır. Bugün basında ve yayında interaktif bilgi akışı kitap kültürünü yok edip edemeyeceği tartışılmaktadır.

Örneğin; besin ihtiyaçlarının %70 ini ekmek karşılamaktadır fakat günümüzde gıda sektörünün akıl almaz çeşitlenmesine rağmen ekmek sofralarımızdan kaybolmamıştır. Eğer bunu okumama-(siz)Lik konuma bağlayacak olursak kitap hiçbir zaman tamamen yok olmayacaktır. Kitap en azından otantik olarak raflarımızda yer alacaktır. Bu konuda gençliği yargılamamak lazım.Okumamasızlık çağın zorunluluğudur. Araştırmak istediğimiz konu ve kitap özetlerini internetten kolayca elde edebiliyoruz. Belki de bu yüzden kitap okuma oranı bu kadar azdır.

Sonuç olarak bu konuyu yaptığım resimlerime bağlayacak olursam okumama-(siz)lik adını verdiğim çalışmalarımı kendimden yola çıkarak yapıyorum. Hemen hemen kitabı her çalışmamda çeşitli kompozisyonlarla dile getiriyorum. Klasik, gerçekçi tadındaki resimlerim okumasızlığa karşı tepkidir. ”

Yapmış olduğu bu güzel çalışmaya yorum ve beğenilerinizi bekliyoruz.

Okumama(sız)lık (1)

Okumama(sız)lık (2)

Okumama(sız)lık (4)

Okumama(sız)lık (5)

Okumama(sız)lık (6)

Okumama(sız)lık (7)

Okumama(sız)lık (8)

Okumama(sız)lık (9)

Okumama(sız)lık (10)

 

Doğan Çilesiz