Bir 4D Çalışması

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
şirket adına yaptığınızı söylediğiniz için yazıyorum, 3 top neyi ifade ediyor ? sadece materyal görselliği yaratmak için burada iseler çok anlamsız bir davranış, çalışma ise genel itibariyle çok ilkel, fazlaca geliştirilmesi, iyileştirilmesi lazım.

iyi çalışmalar dilerim.
 

CemilAL

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2010
Mesaj
208
Tepki
25
Hakan bey sert eleştirileriyle devam ediyor yine. :D Kibarca, çok kötü bir çalışma değil ama geliştirilmesi gerekiyor, o 3 top belki logonuz, bilemiyorum ve bilemiyoruz ne olduğunu ne yazık ki, 3B çalışmalardan zerre kadar anlamam o yüzden hata olup olmadığını söyleyemem. Ama parlak şeyleri severim o yüzden hoşuma gitti biraz. :D Eğer 3B hakkında gerçekten yorum almak istiyorsanız Hakan beyle görüşmelisiniz, dövecek gibi eleştiriyor3 ama mantıklı yerleri. :D
 

bycagri

Üye
Kayıt
14 Haziran 2013
Mesaj
9
Tepki
0
:D gerçekten bende çok şaşırdım öyle bir eleştiriye Hakan Bey ama bunların anlamını gerçekten bize ilk soran siz değilsiniz. Bilardoyu bilirsiniz, bilardo hayata 3 top oyunu ile başladı ve üç şekilde; Duruş, Tutuş ve Vuruş. Bu üç amacı biz kendimize göre uyarladık. Duruş: Firmamızın asaletini gösteren saygı biçimimiz. Tutuş: Firmamızın kadrosu ve bakış açısı ile müşteri sahasını etkilemek ve elimizde tutmak. Vuruş: Bu iki amacı birleştirdiğimizde ortaya çıkan ürünlerimizi gururla sunmak.
 

Adem GÖRDÜK

Music Composer
Kayıt
7 Ağustos 2010
Mesaj
260
Tepki
38
Bu düşünceyi siz sonradan kafanızda tasarlamışsınız sanırım. İnternetten izlediğiniz tutoriallar ile şirket gibi kurumsal bir topluluğa bunu mu yaptınız ? Üstelik üzerine 3 top hikayesini uydurarak. :)

 

bycagri

Üye
Kayıt
14 Haziran 2013
Mesaj
9
Tepki
0
Adem bey bu videonun aynısından bir tane değil binlerce var. Ben size topların çizimine kadar açıklayayım isterseniz. Çok yanlış bir davranış sergiliyorsunuz hikaye uydurmak vs. gibi. Topların materyalları bile farklı. Bu topları çizmek üstüne materyal uygulamak efektleri sağlamak bunlar c4d'nin ilk öğrenilecek işleri o yüzden nette bunun gibisinden binlerce video sağlayabilirsiniz. s10 creative solutions yazısınında videosunu ben çekeyimde bari koyayım nete aynı şekilde rencide etme çabaları içine girmeyi sağlamayı başarırsınız. Müşterilerin uyguladığı davranışları sergiliyorsunuz sadece. Emeğe saygı 0. Hakan Bey gibi öğretici eleştiriler yapsanız hiç bi lafım yok ama yaptığınız davranış ayıptan başka birşey değil
 

Adem GÖRDÜK

Music Composer
Kayıt
7 Ağustos 2010
Mesaj
260
Tepki
38
@bycagri

Beyfendi öncelikle şunu belirtmem gerekir, açtığınız konuda '' Şirketimiz Adına Yaptığım Bir Çalışma ' şeklinde yazınıza başlarsanız sadece ben değil herkes profesyonellik bekler. Olması gerekende budur. Nitekim;

gerçekten bende çok şaşırdım öyle bir eleştiriye Hakan Bey ama bunların anlamını gerçekten bize ilk soran siz değilsiniz. Bilardoyu bilirsiniz, bilardo hayata 3 top oyunu ile başladı ve üç şekilde; Duruş, Tutuş ve Vuruş. Bu üç amacı biz kendimize göre uyarladık. Duruş: Firmamızın asaletini gösteren saygı biçimimiz. Tutuş: Firmamızın kadrosu ve bakış açısı ile müşteri sahasını etkilemek ve elimizde tutmak. Vuruş: Bu iki amacı birleştirdiğimizde ortaya çıkan ürünlerimizi gururla sunmak.
Burada yazdığınız gibi kendinizi bir firma olarak adlandırıyorsunuz. Fakat yaptığınız yahut yapmaya çalıştığınız çalışma Acrez HD' nin Cinema 4D Tutorialları adı altında paylaştığı ufak bir proje. Şimdi bununla üstteki yazdıklarınız uyuşuyor mu Allah aşkına ? Bir firma iseniz ve kendinizi Biz diye tanıtıyorsanız firmanızın belirli departmanları vardır demektir. Siz bu şirketin hangi konumundasınız ve yaptığınız şeyi hangi amaçla yapıyorsunuz ? Ben bu videoyu örnek gösterdim ve sizin yapmanız gereken sadece bundan pay çıkarmaktı. Kendinizi öyle bir savunmuşsunuz ki bu işleri bilmeyen birisi neredeyse inanır. Cinema 4D' yi yeni öğrenmeye başlamış olabilirsiniz hiçbir problem yok, hatta bu güzel birşey. Fakat çalışmanızı paylaşım biçiminiz tutarlı değil. Kurumsal firma edasıyla bir konu açıyorsunuz fakat yaptığınız çalışma internetteki tutorialler ile yapılmış bir çalışma. Eğer bunu '' Merhaba, Cinema 4D ile yaptığım yeni bir deneme çalışmam '' şeklinde paylaşsaydınız ne ben bu konuşmayı yapmak zorunda kalacaktım, ne de siz bu 3 Top hikayesini anlatacaktınız. Özel mesajınızıda okudum bunu belirtmek isterim, üstünlük çok çalışmayı gerektirir ben kimseden üstün olamam. Başarılar diliyorum, fakat keşke tanışma bu şekilde olmasaydı. Eğer eski mesajlarımı okumuş olsaydınız, forumda ki üyelik tarihimden itibaren kimseye bu tür bir eleştiri yapmadığımı görecek olurdunuz. Yinede herşeyden pay çıkarmak lazım. Ben bu konudan bir pay çıkardım ve sizide pay çıkarmaya davet ediyorum.

Çalışmalarınızda başarılar, inceliğiniz için teşekkür ederim.
 

bycagri

Üye
Kayıt
14 Haziran 2013
Mesaj
9
Tepki
0
Çok güzel cevap vermişsiniz Adem Bey. İlk cevabınızdada keşke böyle bir konuşma yapsaydınız ne ben kırılırdım nede böyle uzun bi tartışma olmazdı. Düşüncelerinize saygım var ve size şuanda hak vermiş durumdayım. Dediğiniz gibi deneme çalışması olarak bi başlık yazsaydım yanlış anlaşılmazdım. İyi arkadaşlıklar kavgayla başlarmış :) . İlginize teşekkür ederim. Başarılar dilerim.
 
Yukarı Alt