Bir 4D Çalışması

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Hakan bey sert eleştirileriyle devam ediyor yine.​
Bazen sert bir eleştiri içinizdeki hırsı tetiklemek için en etkili yoldur, bu durum eğitim psikolojisi literatüründe de farklı bir şekilde anlatılan bir öğretiten daha fazlası değildir ki sert eleştiriler kişinin daha çok yararınadır.

Kibarca, çok kötü bir çalışma değil ...​
Kibarlık gerçekten de görece bir kavramdır ve kişiye göre değişir, yeri vardır, yeri vardır ancak kibarlık ile eleştirmenlik asla aynı çatı altında değerlendirilmemiştir zira birbirleriyle zıt kutuplardadır, sadece eleştirmenliğin belli bir üslubu ve kendine has bir çerçevesi mevcuttur.

Siz hiç (özellikle) kitap eleştirmenlerinin sonra sinema eleştirmenlerinin eleştirilerini okudunuz ya da dinlediniz mi bilemiyorum ancak bildiğim milyar dolarlık filmleri ya da kitapları bir çırpıda çöpe atan eleştiriler dinledim, okudum... Eleştirmenlik çok zevklidir ayrıca eleştiri okumak, dinlemek daha bir zevklidir çünkü o da neticede edebi bir eserdir.
Bence sert eleştiriler çok yapıcı bir davranış ancak sınırları çerçevesinde. Neden yapıcı olduğunu ise ötede izah etmiştim.
Burada dikkat etmemiz gereken bir başka husus da söz konusu "Şirket Adına" yapılmış bir çalışma olunca eleştirilerin dozu ve şekli değişiyor çünkü bunu paylaşan arkadaşımız çalıştığı şirkette bu görevi en iyi şekilde yerine getirmiş olmalı, işvereni onu takdir etmeli, bunu ben isterim, sizler de istersiniz...


Eğer 3B hakkında gerçekten yorum almak istiyorsanız Hakan beyle görüşmelisiniz, dövecek gibi eleştiriyor3 ama mantıklı yerleri.​
Teşekkür ederim, lutfetmişsiniz, herkes çalışmasını ekleyebilir ve görüş isteyebilir, elimizden geldiğince eleştirmeye çalışırız hep beraber...

Aslında şuraya kadar yazdıklarımı daha önce defalarca yazdım ancak siz henüz yeni arkadaşlarımızdan olduğunuz için tekrar yazmakta fayda gördüm.
Sağlıcakla kalın.


Merhaba;
gerçekten bende çok şaşırdım öyle bir eleştiriye Hakan Bey ama bunların anlamını gerçekten bize ilk soran siz değilsiniz​
Anlamadım, bunların anlamını soran ilk kişi ben değilsem neden şaşırdınız ki? :)
Çalışmanız hakkında açıklamalar yapmışsınız ancak yine de olmadı, yani gerçekten diyorum şirket adına bir çalışma ise bu öncelikle fontlarda "ı" kullanmışsınız galiba, onları düzelterek işe başlayabiliriz.
Fontlar çok sert, biraz yumuşak görüntü kazandırmalısınız, fontlar biraz daha düzenli konumlandırılabilir belki, ayrıca sahneye biraz daha yukarıdan bakabiliriz belki, kameramız biraz aşağıda kalmış.
Toplarınıza gelince, ben Adem Bey'in eklediği videoyu daha önce gördüğüm için size bunların sahnenizde olmasının yersiz olduğunu söylemiştim, bir mantığı yok yani, çünkü siz 3 topa gelen eleştiriler sonrası topların neden orada olduğunu anlatmışsınız, sanırım bu açıklamayı başta yapmalıydınız, gerisinin bizi ilgilendirdiğini pek sanmıyorum :)
3 topunuz yer ile tam temas etmiyor, havada asılı kalmışlar, kontrol etmelisiniz o kısımları.
Sahnemizde yeterli ışık olmadığını düşünüyorum.


Bu arada birbirimizi incitmeden,kırmadan, çok empati yaparak eleştiriler yapmaya çalışalım ancak fazla da duygusal olmayalım, grafik nedir ki?
Böyle bir dünyada yaşamaya çalışmak - ki sanki çok farklı formlarını da görmüşüz gibi oldu ama- bizler için tanrının en sert eleştirisi zaten...

Kırılmanıza gerçekten hiç gerek yok, Adem arkadaşımız belli ki size yardımcı olmaya çalışıyor, foruma tam ısınmadan kararlar vermeyin derim, hem burada birçok arkadaşımız oldu ve var. Ne yorumlar okuduk, ne mesajlar gördük. Gayesi konuyu baltalamak olan, sadece konuşabilen çok zavallı insanlar da oldu gerçekten bize yardımcı olmak isteyen insanlar da.
Biz de buna göre kendimize çeki düzen verdik ancak kırılmadık.

Yeni çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Bizler hep burada olacağız.
Sevgiyle...
 

CemilAL

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2010
Mesaj
208
Tepki
25
Kibarlık tabi değişir kişiden kişiye görecelidir. Sizin eleştirileriniz sert aslında kibar değil diyemeyiz. Sonuçta anlamsız anlamsız bu ne böyle, olmamış, olmuş, diyenler de var. Asıl onlar saygısızlık oluyor eleştiri yapmaya. Ama bence sert eleştiri her mizaca uygun değil, özellikle yeni başlayanlar için bence. :D
 

bycagri

Üye
Kayıt
14 Haziran 2013
Mesaj
9
Tepki
0
Önerileriniz için çok teşekkür ederim Hakan Bey :) C4d'ye başlayalı henüz 1,5 gün oldu 20'ye yakın wallpaper çalışması 3 tanede video çalışması hazırladım. Çok hızlı başladım aslında dediklerinizi dikkate aldım profesyonellikle özene bezene hazırlanmış çalışmalar değil bunlar tabiki deneme çalışmalarından başka birşey olamaz zaten ama dediğiniz gibi bu konuyu burada yanlış şekilde açmışım deneme çalışması olarak açsaydım tepkilerde farklı olurdu tabiki.

Bu güzel önerilerinizin üstüne kartvizit tasarımımızla ilgili yorumunuzu almak isterim.
https://www.grafikerler.org/kartvizit-tasarimlari/45377-s10-creative-kartvizit-calismasi.html

Grafikerler.Org Ailesi beni mutlu etti bile şimdiden hepinize çok teşekkürler ilginiz için :)
 

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
658
Tepki
28
açıkçası ben pek böyle çok boyutlu çalışmalardan anlamam ama hoşuma gidiyor.müsait bir zamanımda ilgilenmeye başlayacağım.Bence tasarımınız güzel.
 
Yukarı Alt