Bir resimde gerçek boyutu bulabilirmiyiz

maaltay

Üye
Kayıt
23 Eylül 2009
Mesaj
12
Tepki
0
her hangi bir resimde örneğin iç cephede bir kapı resimi çekildi bu kapının ben gerçek boyutunu bulmak istiyorum bulabilirmiyim eğer öyle bir şey varsa lütfen yardım edin benim işime çok yarıyacak şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar sorunu çözdüm, Grafik Tasarım eğitimi aldım, grafikerlik ile ilgili hiç bir sıkıntım kalmadı, siz de eğitim almak isterseniz eğitim aldığım yerinin linkini bırakıyorum; Grafik Tasarım Eğitimi

:grafikerler:
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

soner240

Üye
Kayıt
19 Şubat 2011
Mesaj
3
Tepki
0
iki türlü hesaplama yapılıyor fotorafın uzaklıgı ve büyüklügü,küçüklügü şeklinde
galiba photoshop proğrramlarında böyle bir özellik olacaktı
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
Hiçbir şekilde daha önceden fotoğrafı çekilmiş olan bir objenin gerçek boyutunu bulamazsınız. Ancak o objenin fotoğrafını çeker birde örneğin kapının en ölçüsünü ölçersiniz, sonra photoshopta o ölçüye kapıyı büyütürsünüz.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Arzu hanımın da dediği gibi, boyut kullanılacak bir çalışma da; (kapı, tabela, araç, bina vs.) görselin fotoğrafı çekilir. (elden geldiğince cepheden ve net) sonra görselin gercek boyutları görsel üzerinde ölçülerek not alınır. En boy vs. Sonra yapılacak tasarım fotoğraf üzerine örnek olarak uygulanır. Fakat baskı aşamasında daha önce aldığımız gerçek ölçüler uygulanır. Fotoğraf üzerinden yapılacak ölçülendirme hiçbirzaman net olmaz.
 

maaltay

Üye
Kayıt
23 Eylül 2009
Mesaj
12
Tepki
0
bilgilendirmeler için herkese teşekür ediyorum biraz geç oldu ama görmemişim sağolun
 

Emre Şerim

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
20 Ekim 2008
Mesaj
257
Tepki
14
birde müşteriler kartvizit veya broşürün birebir boyutunu monitörde görmek istemezler mi ?
alıp kartviziti monitördeki ile kıyaslıyorlar ve "bu kadar mı olacak?" diyorlar....
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
Böyle bir hesaplama mümkün değil. Genelde arkadaşlar aynı şeyi söylemişler. Foto içerisinde perspektif, uzaklık hesaplaması gibi bir durum olamaz. KAstedilen kapı veya pencerenin yerinde ölçüsünü almanız gerek :))
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Merhaba,

Bizim, endüstriyel ve still-life fotoğraf çekimlerimizde kullandığımız bir teknik vardır. Özellikle, sonradan dekupaj yaparak parçaları biraraya getirmek istediğimiz ürünleri çekerken, ürünün yanına ve objektifin ön yüzeyine paralel (veya odak eksenine de dik olarak da diyebiliriz) gelecek şekilde bir cetvel koyarız. Her ürünün çekiminde bu cetvel hassas bir şekilde yerleştirilir. Çekimler bittiği zaman, farklı uzaklıklardan çekilse dahi, bu cetvelleri, aynı fotoğrafta eşleyerek ve layerlerin büyüklüklerini buna göre ayarlayarak gerçek orantılar elde edilir.

Dikkat edenler, konuyla ilgiyi hemen farketmişlerdir.

Yani, eğer çekimde kareye bir cetvel de dahil etmişseniz, (ölçüsünü bildiğiniz herhani bir nesne de olabilir) sonradan ölçüm yapmaya kalktığınızda bu cetveli baz alarak oldukça yakın ölçümler elde edebilirsiniz.

Matbaa makineleri satan bazı sitelerde, makinenin yanına bir kola şişesini fotoğraf içine dahil ederler. Böylece makinenin boyutları hakkında kaba bir fikirler verirler.


Umarım faydalı olmuşumdur.

Tuncer ÖZKAN
 

Ercan CAN

Üye
Kayıt
30 Ağustos 2008
Mesaj
79
Tepki
2
arzu hanım zaten bize söyleyecek söz bırakmamış kendisine teşekkür etmeyi brç bilirim.
 
Yukarı Alt